Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bomberland na kartridżu? Kto jeszcze nie posiada?  (Przeczytany 6148 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Bomberland na kartridżu? Kto jeszcze nie posiada?
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Stycznia 2014, 20:10 »
Wegi, cały czas brakuje jednego tekstu.

"Kupujcie oryginały z RGCD wspierajcie kolegę Skull'a"

Skupiasz się na mojej osobie ale ja nie widziałem wsparcia dla Autora.
Gadasz jak mantrę kisiel to kisiel tamto no a wiesz dobrze że mi to koło chuja lata co sądzą o mnie ludzie \"\" Debil nigdy nie zrozumie a z mądrym mogę pogadać.

Dla kolekcjonerów obudowy kupione przez olka są czarne a oryginały są pomarańczowe.

Kolekcjonerem jest ten co kupuje z legalnego źródła bo wspiera rozwój oprogramowania i sprzętu.

Ponawiam pytanie czy Wegi jest przeciwko sprzedaży przez Olka na allegro Asteroidów???

Pomyślmy o przyszłości, jak będą to widzieć ludzie z zachodu.... znowu olo znowu Samar znowu polaczki :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #136 dnia: 22 Stycznia 2014, 20:32 »
K#rwa prosty rachunek masz - 25 funtów kosztuje deluxe z czego zostają z 3 funty do podziału na kilka osób jak mi skull wspominał. Jak dobrze wiesz w to wchodzi robota, składanie tego, zamawianie płytek etcetera.

Więc jeżeli wystawiając download za 2 funty bez żadnej dodatkowej roboty, (wysyłania paczek, składania, pudełek, naklejek...) RGCD jest zadowolone to co ty sie w to wpie#dalasz i wiesz lepiej od RGCD, że on nie wspiera dając im zarobek 1.99 za pobranie 1 sztuki i co pie#dolisz że nie wspiera jak WSPIERA. Zrobi to w tańszym hardware, bez wielkich bonusów i plakatów i zarobi na tym hardware z 15zeta - co mi do tego czy TOBIE ???

Co byś chciał - wgląd w księgi RGCD czy aby na pewno olo każdorazowo kupuje bina ?
A CO JEŻELI TAK ? PRZEPROSISZ ??? Przyznasz się "jestem głupim oszczercą który pluł tylko dla przyjemności plucia" ??? Co jeszcze potrzebujesz wgląd na dysk twardy ??? A na swój dysk dasz olowi wgląd ??? Kim jesteś supervisorem czy zwykłym oszczercą ???

Kisiel:
czy SWegi jest przeciwko sprzedaży przez Olka na allegro Asteroidów???

A czy mogę być przeciwko jeżeli sprzedamy mu BINa i zarobimy tyle ile chcemy na tym BINie  i zabronić mu wkładania tego bina w hardware jeżeli TEGO BINA kupił ???

A jak ktoś zacznie wnikać w ilość sprzedanych drivów przez CBM i ilość używanych systemów operacyjnych CBM DOS V2.6 np. tych używanych w UK1541 to kim się ogłosisz ? Zbawcą ? Złodziejem ? Oszołomem ?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #137 dnia: 22 Stycznia 2014, 20:57 »
Tyle pisania a ludzie nie umieją czytać.

Pytanie brzmi czy Asteroid jako darmowa gra

http://csdb.dk/release/?id=122768

będzie sprzedawana przez olo za Twoją zgodą?

PS. mała podpowiedź .. lampki UV już pracują a allegro zaleje gówniany deszcz.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #138 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:11 »
Bimber, Owen, Rabbi i ja między sobą uzgodniliśmy, że może tak być. I sama sprzedaż BINa jest jasna po co on jest sprzedawany - przecież CRT jest do emulatora a nie BIN. Wydawcą jest COMMOCORE, bina jeszcze nie sprzedajemy - zresztą jeszcze nie ma cartridges hehehe A jak bin będzie w sprzedaży to logiczne, że KAŻDY a nie tylko olo będzie mógł go kupić i wkleić do własnego hardware. A w jaki sposób on nabędzie ten hardware to już nie nasza sprawa.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #139 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:18 »
Wegi pytanie jest proste jak konstrukcja cepa.

Czy wersja darmowa z CSDB jest na sprzedaż i pytam się tutaj całkowicie poważnie.
Już nie koniecznie dla olka mam innego jelenia który z chęcią zrobi z moją pomocą w 10 dni piekną podróbę Asteroids i będzie te epromiki sprzedawał za 25PLN ze 100% zyskiem.
Stopa zwrotu nie możliwa do osiągnięcia nigdzie indziej w parę dni pracy.
Moim zyskiem będzie pozbycie się dwóch kartonów z częściami i obudowami będę miał luz i udowodnisz mi, że to co ściągnięte jest nie kradzione.

Więc jak jest Wegi ?

Dasz zarobić Nam?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #140 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:26 »
A ta to beta nie rób sobie poruty - tam jeszcze nie było wszystko pokończone. Mi i Bimbrowi to oblatuje, akurat rozmawiałem o tym z Bimbrem i mogę się wypowiadać, ponieważ tu nie ma jeszcze sfx Owena oraz msx Rabbi. Chociaż myślę, że i oni nie mieliby z tym problemu.

Im więcej sprzedaż tego tym większa nasza chwała \"\"

Będę wdzięczny jak poinformujesz o ilości sprzedanych sztuk.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #141 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:38 »
Wegi TAK wyrażam zgodę na sprzedaż , NIE nie wyrażam zgody.

Prosta odpowiedz na pytanie CZY.
Pytanie zamknięte.

Robie kartridge od 10 lat jedna chałtura więcej czy mniej + przesunięcie terminu UK1541 o dwa tygodnie.

PS. Karty będą na allegro, zgłasza się ktoś chętny na zrobienie wzoru naklejki czy mam zajebiać to co mi Wegi przysłał... przecież darmo \"\"
Naklejka ewentualnie będzie oddzielnie coby nie naruszać praw autorskich Bimbra.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #142 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:45 »
Wyrażam zgodę a jeżeli kisiel to zrobi wyrażam 2 razy zgodę - wystarczy ?

Jak pisałem bimber nie będzie miał nic przeciw nie trudź  się z nową naklejką.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #143 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:48 »
Myślę, że powiedziano w tym wątku o wiele za dużo, i z niepotrzebną ekspresją.
Prawda jest taka, że lolo mimo wszystko zastosował niezbyt szlachetną postawę - chociaż w tej chwili na prawdę ciężko uznać ją za złodziejstwo (na zachodzie tak nie robią, bo tam im się to zwyczajnie nie opłaca finansowo),
A druga rzecz to, że mocno przeceniamy ten krok i nawet nie potrzebnie się tym zajmujemy.
Nie potrzebnie przejmujemy się także opiniami "zachodu", bo oprócz desperackiego szamotania się na forach, niczego i tak tam nie wskóramy, narażając się tylko na śmieszność - nie dla nas sny o potędze - bo sami nie uznajemy żadnych potęg.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #144 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:50 »
Bitbreaker

I'm pretty sure that noone will become a millionaire from all this. I guess selling esoteric stuff gives a higher yield. So if this is really meant for making big money, it must be due to desperate reasons.

\"\" \"\" \"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #145 dnia: 22 Stycznia 2014, 21:53 »
hehe w zasadzie to nie rozumiem czemu szukać "sprawiedliwości komercyjnej" na csdb - przecież wiadomo że scena to stuff za darmo i scrackowany - szczególnie gry mają tam drugorzędną wartość, są raczej stuffem pogardzanym.

i tak blokada cracków tak długi czas to dla mnie jakaś nowość, wiem że nawet RGCD "chodzi tam raczej po prośbie" niż rząda

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #146 dnia: 22 Stycznia 2014, 22:05 »
Dziękować. Potrzebuje jeszcze zezwolenie od Bimbra no i dogadać się z monterem.
Naklejka dla Olka też jest gratis jakby co ?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #147 dnia: 22 Stycznia 2014, 22:11 »
A pisz do Bimbra. Bimber to dusza człowiek. Na pewno nie odmówiłby nikomu naklejki \"\"

Proszę.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #148 dnia: 22 Stycznia 2014, 22:16 »
Skull:
hehe w zasadzie to nie rozumiem czemu szukać "sprawiedliwości komercyjnej" na csdb

w sumie ciekawsze rzeczy pisali ludzie na IRC-u zanim napisali na CSDB.
Śmieszne było to że na prv pisali coś innego niż na głównym.

Ciekawe czy bitbaker się by smiał jakby zobaczył sprzedanych 340 kopi SD2IEC za bodaj 65 jurasków od sztuki. Pewnie kolo zarabia co miesiąc 22 tysięcy euro dlatego ma takie szerokie pojecie o zarabianiu na klamotach z 1983r... a Loharek i Zaxon robią to bo kochają uszczęśliwiać ludzi.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #149 dnia: 22 Stycznia 2014, 22:32 »
wegi:
więc jeżeli olo kupuje CRT to chyba kuźwa wspiera co ???

Ok. Ogolnie mam wrazenie, ze bardziej przejmujemy sie calym tym procederem, niz sami zainteresowani, czyli konkretnie Skull i Conrad. Nie jestem z ludzi, ktorzy od rana do wieczora biegaja z paragrafami na policje - jesli ktos ma na to ochote, jego sprawa. Nie, to nie jest zadne przyzwolenie - odpowiadam za siebie, w uznaniu dla autorow kupilem oryginal (nawet Deluxe) i z mojej strony tyle.

\"\"