Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: co mi sie nie podoba na power  (Przeczytany 4647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
co mi sie nie podoba na power
« dnia: 28 Listopada 2013, 14:43 »
dostaje sygnaly, ze niektorzy czuja sie niekomfortowo ale czesta nie ida za tym szczegoly. czas najwyzszy, abyscie sie w tym temacie wypowiedzieli ;)

czy ma to takze zwiazek z tym, ze duzo osob ktore sie tutaj loguja tylko przegladaja forum?

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Listopada 2013, 15:41 »
Mnie to już osobiście grzeje, ale niektórzy "starzy wyjadacze" zachowują się po prostu chamsko. Nieraz czytam jak na dzień dobry witają nowe osoby "kurwami", "spierdalaniami" itp.
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2013, 16:22 »
kto taki, poza kisielem? \"\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Puma

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2013, 18:34 »
Ciągle się muszę logować i to mnie najbardziej wkurza

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Listopada 2013, 20:18 »
mnie wkurza że jak przeglądam forum na smartfonie to muszę rozciągać ekran aby trafić w numerek... nie szło by tak zrobić że po wciśnięciu tematu otwierał się na ostatniej stronie?

cały czas powtarzam nie widać sklepu a mamy popularne forum, Raf narzekasz, że nic z tego nie masz a nic ku temu nie robisz.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Listopada 2013, 21:46 »
Nowe osoby faktycznie łatwo nie mają jednak tu chodzi pewnie o to ilu tych nowych to prawdziwi a ilu to klony\"\"
No i faktycznie sklep by się przydał bo już czasami mam dość allegro i tego szukania w śmieciach\"\"
I tych przekleństw mogło być mniej albo najlepiej wcale przecież użytkowników tego pięknego sprzętu jest już tak mało że można by się nawzajem szanować nawet jak ktoś popełni jakiś błąd lub walnie jakąś wtope\"\"
Pozdrawiam

ExusOne

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Listopada 2013, 21:55 »
Też myślę, że powinny być jakieś jasne zasady co do kultury wypowiedzi. Bo tego typu pojazdy od użytkowników formalnie bardziej doświadczonych, na osobach zaczynających swoją przygodę z C64 lub ogólnie Retrogaiming'iem są po prostu negatywne i tym samym zniechęcają nowe osoby do zainteresowania się tą tematyką, czy zdawania pytań. Bo zaraz wówczas przylatuje np wspomniany Kisiel i prawi swoje "jedyne i słuszne mądrości" w których on jest Panem i Władcą tego forum a inna osoba jest najwyżej poziomu kamienia polnego. Bądź co bądź, ale jednak zachowania tego typu na innych forach są tępione i wówczas tego typu osoby niezależnie od zasług na forum dostają zwyczajnie ostrzeżenia oraz bany.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Listopada 2013, 22:06 »
Co też się dzieje i na tym forum. Poziom elokwencji i erudycji bardzo wzrósł mi po ostatnim banie. Cóż kręcicie się w kółko chłopaki, sam zaczynam wierzyć jaki to wujek samo zło jestem.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Listopada 2013, 22:23 »
Kisiel
Już pisałem wcześniej, że wujek samo zło to na innym forum jest\"\"
A co do przekleństw to faktycznie w odpowiedziach do mnie ich nie zauważyłem więc przyznaję rację co do poziomu erudycji i elokwencji w Twoich wypowiedziach bo poczytałem co było wczesniej........
Jednak czasami mocno bijesz tekstami zwłaszcza jak ktoś(np. ja) wali wam po oczach swoją niewiedzą lub niezrozumieniem dla was prostych i śmiesznych tematów.
Pozdr.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Listopada 2013, 23:32 »
Mateusz19 założył 4 tematy z czego 3 to była chęć kupna sprzętu jeden jego pozbycia. Chociaż tekst z ubiciem muchy rozbawił mnie szczerze jak i niegramotność mateusza - jednakże jeżeli np. jego poczta zaczyna się od "mateusz1956" można domniemać, że faktycznie ktoś z tego rocznika może mieć kłopoty ze zrozumieniem slangu na forum. Jeżeli więc zakłada on 3 tematy o kupnie i 1 o sprzedaży myląc w dodatku fora to można mu to wybaczyć - raf admin i moderator(rzy) - on kilkukrotnie prosił o zamknięcie tego tematu - czytacie? Słuchacie? Po co to jest i było jeszcze otwarte? Przecież on prosił o zamknięcie bo zrozumiał, że pomylił forum, oraz żeby uniknąć dalszych kłótni - na cholerę tego nie robicie ? To że nie zamknięto tego wątku poza lenistwem czy opieszałością admina może również sugerować, że celowo pozostaje otwarty aby kto chce poskakał sobie tam i to jest część atmosfery zatem - proste?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Listopada 2013, 23:56 »
byc moze jest to dla Ciebie zaskakujace, ale ja nie czytam wszystkich watkow na forum a nikt do mnie nie zglosil sie z prosba o zamkniecie tematu, tak bylo by chyba troche latwiej, co?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Listopada 2013, 00:20 »
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Listopada 2013, 09:09 »
Wegi nie wprowadzaj ludzi w błąd, gostek rocznik 1956 zlecał wykonanie płytek w jakim stylu to każdy może sprawdzić. Ja też bym chciał być na emeryturze i zlecać płytki do montażu smd \"\"

SPC

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Listopada 2013, 09:57 »
Ręce precz od Kisiela! (Kiślu?)
A serio to Raf, zrób naprawdę coś z tym forum bo jest maksymalnie nieergonomiczne. Ramki wyszły z mody w 1410. Mam nadzieję, że wdrożenie nowego silnika rozwiąże problemy.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Listopada 2013, 14:02 »
Ciągle się muszę logować i to mnie najbardziej wkurza

+1 ode mnie.

Wiem, ze ograniczenie logowania wprowadzono z powodu trafficu, jaki generowaly roboty, probujac robic tu farme linkow. Jezeli jednak takie najazdy potrafia zaDoSowac serwer, to chyba najwyzsza pora na przenosiny i/lub zamieszanie w strukturze kodu forum. Na chwile obecna, nawet serwery ustawiane w prywatnych mieszkaniach lepiej pracuja.

\"\"