a w c64studio to da sie zapiac zewnetrzny asembler czy trzeba polegac tylko na tym wbudowanym acme - podobnym?
EDIT:
wyglada na to ze nie.
sprobowalem sobie postawic WUDSN ale cos sie sypie, poza tym podswietlanie skladni i podpowiedzi po ctrl+spacja nie sa jakies ultymatywnie niezbedne
c64studio - wyglada ze nie da sie tam mega latwo podpiac zewnetrzengo asemblera, podsiwetlanie skladnie dla wewntrzengo ala acme nie dziala mi
, ale zdaje sie dobrze sie to laczy z debuggerem w VICE, czego jednak nie dane mi bylo sprawdzic.
od jakiegos blizej nieokreslonego czasu, kody edytowalem tylko i wylacnzie z doskoku - w notepad++ z podswietlaniem skladni ale wk***iony dzisiejszymi bojami z IDE (zamiast z kodem!) odpalilem sobie taki niepozorny edytor TextPad 5.x ktorego kiedys uzywalem do kodowania i... wraz z definicja podswietlania skladni, pomimo braku ficzerow z c64studio czy WUDSN... to jest chyba jednak TO (zasadniczo wystarczy mi ze pod ctrl+1 wlacza mi sie plik BAT ktory dokonuje wywolania asemblera a wyjscie z tego procesu jest zwracane w okno w textpadzie, ctrl+2 uruchamia plik wykonywalny w vice, coz chciec wiecej oprocz debuggera?)