Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam kaset Waldico  (Przeczytany 2640 razy)

Offline F7sus4

• Level 6
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Października 2013, 23:44 »
Kisiel:
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tego chuja jeszcze nie zbanowali a PPA?

Bo, za przeproszeniem, lize tam ogon geniuszom, ktorzy udzielaja porad naprawczych z gatunku trzykrotnego naciskania klawiszy w kazdym rzedzie i dociskania kabelka zasilajacego.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Października 2013, 23:56 »
F7sus4
No i gościu naprawdę myśli że jest taki cwany. Ostatnie źródełko lewej kasy mu zamkną to co on zrobi? Przecież język angielski dla debili nie prowadzą w szkółce parafialnej więc zagraniczne fora stoją zamknięte.... ok ok jest jeszcze ZX Spectrum Amstrad ... na pohybel ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

remek1983

• Gość
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Października 2013, 22:34 »
Kisiel:
cycat z elektroda.pl

Na elektrodzie czepiają się wszystkiego...

Offline Kisiel

• Level 7
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Października 2013, 22:52 »
remek1983:
Na elektrodzie czepiają się wszystkiego...

Mnie się czepiali kilku krotnie za teksty uwidaczniające debilizm tej postaci na płaszczyźnie merytorycznej ale nigdy nie zablokowali mi konta.
Olo jest poprostu głupim cwaniakiem i zapłaci teraz 20.

Jeszcze tylko PPA zostało, pracujemy nad tym aby się koleś nie wywinął.

BO KRAŚĆ TO TRZEBA UMIEĆ \"\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

remek1983

• Gość
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Października 2013, 20:03 »
Kisiel:
BO KRAŚĆ TO TRZEBA UMIEĆ

Idź do sklepu i kup. Albo zadzwoń do wydawcy i powiedz, co chcesz. Jak Ciebie chociaż w połowie potraktują poważnie, to usłyszysz, że mają miłe wspomnienia z tamtych czasów. Na tym polega abandonware i chyba na tym bazuje nawet CSDb, który w Twojej myśli powinien przestać istnieć, bo to piractwo na bardzo szeroką skalę w świetle wielkich reflektorów. Z tego, co kojarzę, to jeszcze jedynie System 3 do niedawna miał swój online-shop, gdzie można było kupić klasyki do C64 na oryginalnych nośnikach. W chwili obecnej do online-shopu nie mogę znaleźć wejścia, ale dla przytoczenia podaję link do prezentacji ich produkcji.
http://www.system3.com/system3-games/?order=&sort=classic-games&platform=c64&genre=

Offline F7sus4

• Level 6
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Października 2013, 21:11 »
remek1983:
Na tym polega abandonware i chyba na tym bazuje nawet CSDb, który w Twojej myśli powinien przestać istnieć, bo to piractwo na bardzo szeroką skalę (...)

CSDb, LemonAmiga, 16bit, WHDownload itp. itd. etc. Serwisy te zaznaczaja jednak, ze zamieszczane oprogramowanie jest abandonware, a nie freeware. Rozmowa ma sens, dopoki nie udowadniasz, ze pomiedzy jednym, a drugim stoi znak rownosci i mysle, ze to Kisiel probuje Ci wytlumaczyc, a nie jakies kurna "reflektory".

\"\"

remek1983

• Gość
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Października 2013, 21:42 »
F7sus4
Najpierw piszesz
F7sus4:
Jedyna prosba z mojej strony to niewszczynanie dyskusji nt. abandonware. Waznosc i koniecznosc wykupowania licencji na ten soft nigdy nie wygasla, jedynie jego producenci z racji wieku oprogramowania nie dochodza swoich praw. Kopiowanie nadal jest piractwem, nawet jesli wszyscy to robia.

Po czym dodajesz
F7sus4:
CSDb, LemonAmiga, 16bit, WHDownload itp. itd. etc. Serwisy te zaznaczaja jednak, ze zamieszczane oprogramowanie jest abandonware, a nie freeware.

Czyli abandonware z tych serwisów jest OK, ale ten sam abandonware ZAŁÓŻMY od OLO już nie jest OK i jak Kisiel wcześniej wspomniał tylko OLO powinni za to zamknąć i wszędzie pobanować? A co powinno się dziać z osobami, które używają kaset Waldico, które dotyczą tego wątku?

Offline F7sus4

• Level 6
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Października 2013, 22:36 »
Nigdzie nie napisalem, ze pobieranie abandonware z tych, ani jakichkolwiek innych, serwisow jest OK. Napisalem, ze freeware i abandonware to nie jest to samo, nawet jesli niektorym sie tak wydaje.

remek1983:
ten sam abandonware ZAŁÓŻMY od OLO już nie jest OK i (...) tylko OLO powinni (...) wszędzie pobanować? A co powinno się dziać z osobami, które używają kaset Waldico, które dotyczą tego wątku?

Temat legalnosci oprogramowania "sprzed ustawy" poruszalismy na forum naprawde wielokrotnie. Jezeli nabyles je przed 1994 rokiem i nadal posiadasz - jest legalne. Nie mozesz go jednak odsprzedac, rozpowszechniac, ani powielac (przyklad z Olo).

Offline Kisiel

• Level 7
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Października 2013, 00:47 »
F7sus4:
Nie mozesz go jednak odsprzedac

are you sure ? Prawo nie działa wstecz więc co było legalne jest legalne. Reszta mi się zgadza.

Offline F7sus4

• Level 6
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Października 2013, 11:02 »
Glowy nie dam, bo to informacja z forum, na dodatek naszego wlasnego. To bylo przy rozmowie nt. tasm Waldico od Wacka, ktore jemu i innym notorycznie usuwali z Allegro z identycznym zastrzezeniem. Mnie to jest obojetne, ale sa pewne osoby, ktore chetnie kopiowalyby Waldico dla sprzedazy z zyskiem.

remek1983

• Gość
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Października 2013, 21:17 »
Kisiel:
Glowy nie dam, bo to informacja z forum, na dodatek naszego wlasnego.

Uczestniczyłem w tej dyskusji i niestety F7sus4 ma rację. Prawo może i nie działa wstecz, ale dziś jest zakaz sprzedawania czy odsprzedawania publikacji nielicencjonowanych wydawnictw. Informację mam od pracownika Allegro.

Offline F7sus4

• Level 6
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Października 2013, 22:40 »
Zdrowo sobie tutaj farmia linki, szanowne pany boty.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Szukam kaset Waldico
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Października 2013, 23:36 »
Kij im w oko \"\"