Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Giełda w katowicach  (Przeczytany 820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~kamil198811@wp.pl#*#kamil88

• Gość
Giełda w katowicach
« dnia: 09 Października 2003, 21:42 »
 Witam
 Podobno na giełdzie w warszawie jest stoisko z grami na spectruma c-64 atari itp.Mam więc pytanie.Czy na giełdzie w katowicach na dworcu pkp jest też takie stoisko??Interesują mnie głównie gry na atari i spectruma.Czy na takim stoisku jest też sprzęt?Mój numer gg:3709004
 pozdrawiam

DJ_Yano

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Października 2003, 22:39 »
 nie widzialem ale napewno jest facet z amigowskimi rzeczami kiedys byl od c 64 ale teraz juz nie widuje

:(

Offline OSH

• Level 5
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Października 2003, 11:03 »

Napisał: kamil88

Witam
 Podobno na giełdzie w warszawie jest stoisko z grami na spectruma c-64 atari itp.Mam więc pytanie.Czy na giełdzie w katowicach na dworcu pkp jest też takie stoisko??Interesują mnie głównie gry na atari i spectruma.Czy na takim stoisku jest też sprzęt?Mój numer gg:3709004
 pozdrawiam
Jak interesują cię Gry ze Spectrum i Atari to polecam Retro Portal
 www.retro.makii.pl

~kamil1988@wp.pl#*#kamil88

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2003, 14:57 »
 Chodzi mi o gry na prawdziwe atari spectrum c-64 tzn na kasetach

Magnate

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Października 2003, 14:58 »
 Na katowickiej giełdzie ostatni raz byłem w wakacje\'2002 (przy okazji C64 Power Meeting v1.0 :-). Było tam stoisko z amigowskimi i komodorowskimi grami. Nie pamiętam dokładnie, czy były tam również gry dla Spectruma i Atari, ale raczej nie...

Magnate

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Października 2003, 15:05 »
 Gier na kasetach nie było, tylko 5,25\'.

~#*#Kamil88

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Października 2003, 15:06 »
 O.K W porządku Chyba jednak pojadę na tą warszawską giełde.A na niej jest osprzęt i gry do 8-bitowców??

BoBeR

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Października 2003, 15:26 »
 sa 2 stoiska - jedno malutkie przy stoliku -prowadzi je fajny dziadek i ma 5,25 po 2 zlote, kasety nie wiem po ile a drugie w oszklonej czesci po lewej stronie za kasą - tam komcie i lamigi opyla koleś, którego zwą magik - troce gbur i ma dosc drogo, ale ma wszystko, nawet oryginaly naprawde rzadkiego softu i serwis
 a propos serwisu - katowice, sokolska 65 (obok 64 ;-) - Wiencek elektronik
 a moze by tak maly zlocik w k-ce, bo na slasku jest nas dosc duzo

~deepone@wp.pl#*#DeepOne

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Października 2003, 20:35 »
 Na giełdzie w katowicach jest dwóch gości, a czasami trzech, trzeci jest najrzadziej (dawno go nie widzialem) i ma świetny stuff oryginały, sprzęt itp (może nie ma wszystko ale ma dużo), drugi gość to jak ktoś opisał już \'gbur\' i faktycznie jest taki a nawet głuchy gbur. I trzeci gościu a właściwie dwóch gości bo jest stary i młody razem, oni mają stuff na c64 ,onkretnie gry, ale niestety nieoryginalne, choć czasami się zdarza, na kasetach też czasami coś mają, troche hardware ale bardzo żadko (to jakiś flop 1541-II, magnetofon, myszki do amigi (w c64 tez chodzą), joye, kardridze, pamięci do amigi). I to tyle ktoś ma jakieś pytania?
 To są w miare aktualne informacje bo byłem tam 2 tygodnie temu. A będe tam napewno w najbliższą sobote.

BoBeR

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Października 2003, 16:04 »
 I trzeci gościu a właściwie dwóch gości bo jest stary i młody razem, oni mają stuff na c64 ,onkretnie gry, ale niestety nieoryginalne, choć czasami się zdarza,  

tych dwóch to ma niezle uzytki na kasetach, sam qpiłem niedawno kompilator do simonsa taki, ze kod wynikowy jak w asmie pisany ;-)

~#*#TurricaN

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Stycznia 2005, 17:26 »
 W firmie Wiencek Elektronik w Katowicach można nadal naprawiać sprzęt Commodore, ale właściciel za szukanie części każe sobie dużo płacić, ale można to ominąć ustalając z nim to co poniżej:

1. Dać mu sprzęt do zdiagnozowania, aby ustalić co zepsute, mówiąc że się kupi na Allegro złom Commodore zawierający odpowiednią część, lub że się samemu zdobędzie takowy.
 2. Kupić na Allegro coś zepsutego, ale z dobrymi elementami potrzebnymi do naprawy lub samemu zdobyć.
 3. Dać to Wienckowi do naprawy, a on to na tych warunkach tanio naprawi, bo odpada drogie szukanie części.

Dlatego nie wyrzucajcie złomu Commodore, tylko trzymajcie go na części! Firma Wiencek to jedyna firma która jeszcze naprawia Commodore. Nie szukajcie innej. Adres poniżej:

WIENCEK ELEKTRONIK
 ul.Sokolska 65
 40-128 Katowice
 tel.32-2537080
 kom 602281105
 www.wiencek.vy.pl
 wiencek@wiencek.vy.pl

Życzę powodzenia w naprawianiu sprzetu Commodore!

Reiter

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Stycznia 2005, 23:02 »
 Uwaga kochani, od czasu do czasu bywam na warszawskiej giełdzie komputerowej i od długiego czasu nie widziałem stoiska z 8-bitowcami. Kilka czy kilkanaście tygodni po podaniu przeze mnie newsa na łamach tego serwisu, stoisko się zlikwidowało i obecnie nic mi nie wiadomo o możliwości kupna czy sprzedaży akcesoriów. Chyba, że ktoś czyni to prywatnie i się nie afiszuje ... Natomiast nie jestem pewien jak wygląda sytuacja z warszawską giełdą elektroniczną \'Wolumen\'. Nie badałem tego od dłuższego czasu, tylko przeczucie mi mówi, że ewentualnie tylko tam możnaby jeszcze szukać jakiejś szansy. Mowa o drobnych sprzedawcach.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Stycznia 2005, 07:06 »
 Moim zdaniem, naprawa sprzętu który można zakupić na allegro za 20-50 zeta jest i będzie bez sensu. Jak elekronik ci policzy zete za godzine to (kwantyfikator szczegółowy) sie to opłaca naprawiać a jak wiecej ???  
 Ujmę to inaczej ... naprawie każdego commodorka za 100 zł jest ktoś chętny???
 ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

~#*#TurricaN

• Gość
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Lutego 2005, 18:34 »
 Komodorów nie produkują, więc lepiej je naprawiać a nie wyrzucać. Tylko tak starczy komodorów na dłużej dla wszystkich. To co mówisz, byłoby dobre, gdyby komodory produkowano.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Giełda w katowicach
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Lutego 2005, 07:09 »
 jak zacznie ich brakować to cena pójdzie w góre i zacznie sie je opłacać naprawiać ... ekonomi mam ciebie uczyć?
 Pozatym postęując Twoją logiką jeżeli nie są już produkowane części zamienne do kommodorka powinno sie je naprawiać.... tylko kurcze jak ??? Komodorki dawcy narządów są jeszcze tańsze na allegro ale to jest opłacalne dla kogoś kto sam sobie naprawia sprzęt... naprawiał ktoś żarówke, słomke, patyczek do zębów ??? przecież można tylko po co?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....