Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SID vs moja żona...  (Przeczytany 9354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remek1983

• Gość
SID vs moja żona...
« dnia: 11 Lipca 2013, 22:41 »
Mam problem. Moja żona nie może zdzierżyć dźwięku SIDa. Z dzieciakami nie ma problemu. Jest na to jakiś sposób?

Offline F7sus4

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lipca 2013, 23:33 »
Wspolczuje, moja (narzeczona) uwielbia SIDa (nawet rewizje rozroznia), zas arpeggia nazywa "granulkami". Zalecam szokowo - po 8h dziennie, na zasadzie habituacji. \"\"

Offline cacodemon

• Level 5
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2013, 23:39 »
Nie narażać żony na 8bitowe rzępolenie. Narażona żona to zła żona. Zła żona=zero seksu. Czy tego właśnie chcesz ?
Chociaż jeszcze mógłbyś ją przetestować na kilku fajnych kawałkach jak Intro Zak, Brutality 2, Brutality 5, Dark Side, A Bit Odd czy muzyczka z crack intra Roberta Kinga http://www.youtube.com/watch?v=2GMBLo0668w

Jeśli żadnego z tych kawałków nie polubi to sorry, ale nic już się nie da zrobić.

Offline F7sus4

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lipca 2013, 00:09 »
"Pierdolisz." Moja lubi Goto80. \"\"

Offline Beda

• Level 3
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lipca 2013, 10:11 »
cacodemon:
Nie narażać żony na 8bitowe rzępolenie. Narażona żona to zła żona. Zła żona=zero seksu. Czy tego właśnie chcesz ?

Jakbym to wczoraj wiedział, to nie puścił bym mixa od wackee bezpośrednio na głośniki... :/
Parę C64 i parę innych...

Offline wackee

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lipca 2013, 18:54 »
Miksy Wacka albo szczęście małżeńskie - wybór należy do Ciebie \"\"

zbyndek

• Gość
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2013, 20:35 »
Brzmi to trochę śmiesznie, ale naprawdę pasjonowanie się C= jest bardzo różnie odbierane przez najbliższych krewnych...

Offline F7sus4

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2013, 21:52 »
Bywa. Koledze zaczeli zwozic stare PC (286, 386, 486) - podobno nie szlo im wytlumaczyc, jaka jest roznica. "No, stary komputer, bo interesujesz sie przeciez tym, nieee?" \"\"

Offline cacodemon

• Level 5
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lipca 2013, 08:04 »
Stare PC (286, 386, 486) - dziś mają równy status retro co C-64 czy Amiga. Czasem można trafić na jakiś rarytas jak Gravis Ultrasound, ciekawy procek (Ti, IBM) czy jakiś inny podzespół będący kiedyś czymś extra.

Offline F7sus4

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lipca 2013, 08:38 »
Uzytkowo, na pewno tak. Z kolekcjami - niekoniecznie.

Sama konstrukcja PC, ktora sklada sie z wielu niezaleznych komponentow (plyta glowna, karta graficzna itd.), zamiast jednej, zamknietej jednostki (np. Amiga 1200) sprawia, ze praktycznie nie sposob ten sprzet skolekcjonowac - brakuje standaryzacji. W przypadku Commodore lub Amigi - sprzet wydany przez Commodore (ew. Escom), w przypadku Atari - Atari, w przypadku PC moznaby wymienic cala mnogosc alfabetu od Abita do Zoltrixa - brakuje marki zrzeszajacej.

Niewatpliwie jednak, wzmozona rywalizacja miedzyproducencka przyczynila sie ostatecznie do sukcesu tej platformy.

Offline wackee

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lipca 2013, 12:15 »
F7sus4:
Niewatpliwie jednak, wzmozona rywalizacja miedzyproducencka przyczynila sie ostatecznie do sukcesu tej platformy.

Czytam właśnie stare wydania miesięcznika "Komputer", co daje mi możliwość ponownego prześledzenia tego kawałka historii ;)

zbyndek

• Gość
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lipca 2013, 19:55 »
Dodam coś do dyskusji pobocznej. ; )

Starsze PC też są ciekawym tematem. Nie komputery jako całość, ale poszczególne części kryjące już wycofane (ale ciekawe!) rozwiązania już tak. Podobnie z oprogramowaniem...
Trudno się spodziewać, aby podjęto się teraz tworzenia oprogramowania (typu scenowego lub ew. gier) na starsze PC na szerszą skalę, ale na serwisie poeut.net pewne oznaki nostalgii PC widać. Zresztą na C64 przeniesiono takie gry jak Prince of Persia czy You Have to Win the Game...

Offline F7sus4

• Level 6
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Lipca 2013, 18:06 »
<offtopic>

Ma ktos moze tego linka do YouTube, gdzie koles niszczy Commodore PETa? Musi miec jakis chory tytul, bo nawet Googlowanie kompletnie polega.

</offtopic>

Offline cdzam

• Level 3
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lipca 2013, 22:56 »
cacodemon
Nie porównuj złomu blaszaków do Komputerów Commodore !
Proszę Cie - Stare Pcty nadają się tylko na złom

mikser

• Gość
SID vs moja żona...
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Lipca 2013, 23:46 »
Ponieważ nie ma na nich znaczka commodore? A sorry, na kilku modelach pc znajdziesz taki.