Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: atak 11111olo na forum power - wylaczona rejestracja nowych uzytkownikow  (Przeczytany 2110 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
poniewaz olo zaczal rejestrowac fejkowe konta w demoenie rhyta.com wylaczylem rejestracje nowych uzytkonikow na forum. Jak mu przejdzie za jaksi czas to rejestracja wroci.

pozdrawiam serdecznie osoby z nim wspolpracujace.

Na dowod ze to faktycznie ma miejsce zostawilem uzytkownika miaa44. orpocz tego byl jakis losowy ciag oraz raf64 ;)

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
atak 11111olo na forum power - wylaczona rejestracja nowych uzytkownikow
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2013, 10:07 »
no to powywalaj jego posty.  Wkurwił się że ujawniłeś jego podwóje konto na allegro \"\"
To było szczwane :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

SPC

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2013, 10:31 »
Co za baran. gdzie się nie pojawi to gnoju narobi.

sna

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2013, 10:58 »
A jak ktoś nowy będzie chciał się zarejestrować i pogadać bo odkopał Commodore z piwnicy? Czyli tak jak ja ostatnio.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2013, 11:41 »
to niech pisze do Rafa albo do Kenjiego.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

sna

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipca 2013, 11:46 »
Ale z kąd ktoś nowy ma wiedzieć do kogo pisać? Ktoś wejdzie zobaczy, że się nie da i więcej nie wróci. Chodzi mi o to że NISZOWE hobby mające kilku userów na krzyż i jeszcze taka blokada uniemożliwiająca pozyskanie jakichś nowych. No chyba że nie potrzeba nowych userów to sorry za zawracanie głowy. W każdym razie tak ja to widzę doświadczony na innych niszowych forach. Bo tak jakoś mam, że zamiast interesować się rzeczami popularnymi jak wszyscy to większość forów na jakich siędzę to właśnie jakieś fora niszowe. A wichrzyciele są w każdej społeczności rozwiązaniem na nich jest zacieśnienie działań moderacji i administracji a nie ogólna blokada.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lipca 2013, 12:03 »
Nowi pojawiają sie po imprezach masowych, zacieśnianie moderacji to pobożne życzenie, myśle że poradzimy sobie z wujkiem w bardziej radykalny sposób.

SPC

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lipca 2013, 16:20 »
sna ma trochę racji Kisiel. Trzeba by jakoś gnidę wykończyć w inny sposób (pytanie jaki). Ciekawe czy frajer to czyta z jakiegoś śpiocha...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Lipca 2013, 17:10 »
SPC:
Ciekawe czy frajer to czyta z jakiegoś śpiocha...

no właśnie czy to sna czy śpiocha :P Nie ważne.

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Lipca 2013, 17:49 »
Zasada nr 1:
Jednym z rozwiązań jest opcja zatwierdzania postów przez moderatora, oczywiście dodatkowa robota ale na przykład mnie czy kolegę sna nie trzeba moderować, więc taką opcję można by z urzędu ustawiać nowo zarejestrowanym użytkownikom. Jeżeli się sprawdzą, czyli napiszą np: 100 sensownych postów, można wtedy im moderowanie wyłączyć. Myślę, że nowych użytkowników nie ma aż tylu, by było z tym nie wiadomo ile roboty bo skoro Raf tak czy siak czyta te posty to wystarczy, że sobie nawet w AJAX-ie doda approved lub ban i po problemie - nawet nie odczuje tej operacji. A nowi użytkownicy zrozumieją, że ich posty mogą trafić "na tablicę" w przeciągu 24 do 48+ h, że muszą sobie zasłużyć na wiarygodność ze względu na takie a nie inne okoliczności i sprawa załatwiona.

Zasada nr 2:
Jeżeli e-mail jest dłużej w bazie niż np: 3h a ktoś nie napisze żadnego posta - e-mail i konto jest usuwane.

Zasada nr 3:
Jeżeli e-mail jest w bazie, konto "napisało" wiadomość a moderator ją zbanował, email wraz z kontem jest usuwany.

Zasada nr 4:
Jedną z całkiem skutecznych na chwilę obecną metod wysłałem Rafowi na priv ;]. Będziem walczyć pókim komodorowcami.

Chciałem przyznać, że ostatnio Kisiel złagodniał, zrobiło się kulturalnie, więc jemu nie trzeba by takiej moderacji włączać ;].

...ale taką opcję warto mieć zawsze pod ręką.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Lipca 2013, 18:17 »
BZ, a ja tam zdania nie zmieniam będzie po melonie ;)
Olo na swoim forum ma jeszcze bardziej restrykcyjne warunki, jedynie klony mogą pisać co chcą... tzn chcą co ich pan chce pełna demokracja :P

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lipca 2013, 22:53 »
Zasada nr 2 jest trochę bezsensu - chyba że zrobi się temat czy coś "przywitaj się' albo coś podobnego.

Według mnie trochę złe podejście do tematu jest, miałbym inny pomysł ale znając życie:
1. nie przejdzie
2. za dużo roboty
3. dlaczego nie pomogę?

Na 3 odrazu odpowiem - pewnie niektórzy by stwierdzili, że stronniczość czy coś i z tego powodu mam to tam gdzie światło u większości nie sięga... chyba że ktoś lubi kolonoskopie...

Co do innych pomysłów to je spiszę i wyślę na na PW i znając życie pozostanie bez echa - za mała społeczność tutaj siedzi a nowych trochę się tępi.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Lipca 2013, 23:47 »
Na jednym forum scenowym po podobnej akcji wprowadzili manualne zatwierdzanie nowych userow - problem minal, adresy IP z proxy sie szybko pokonczyly.

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Lipca 2013, 06:20 »
Mnie to rypka czy rejestracja jest czy jej nie ma.

Miałem nadzieje że trolo zostanie na ppa i tam będzie próbował przejąć władzę (czekam aż wk*rwi moderacje i wyleci - na ppa z klonami nie poszaleje :D )

10?"DHG
20GOTO10
RUN

zbyndek

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Lipca 2013, 12:59 »
Oczy czasami przecieram ze zdumienia z jakimi to problemami trzeba się borykać.