Zasada nr 1:
Jednym z rozwiązań jest opcja zatwierdzania postów przez moderatora, oczywiście dodatkowa robota ale na przykład mnie czy kolegę sna nie trzeba moderować, więc taką opcję można by z urzędu ustawiać nowo zarejestrowanym użytkownikom. Jeżeli się sprawdzą, czyli napiszą np: 100 sensownych postów, można wtedy im moderowanie wyłączyć. Myślę, że nowych użytkowników nie ma aż tylu, by było z tym nie wiadomo ile roboty bo skoro Raf tak czy siak czyta te posty to wystarczy, że sobie nawet w AJAX-ie doda approved lub ban i po problemie - nawet nie odczuje tej operacji. A nowi użytkownicy zrozumieją, że ich posty mogą trafić "na tablicę" w przeciągu 24 do 48+ h, że muszą sobie zasłużyć na wiarygodność ze względu na takie a nie inne okoliczności i sprawa załatwiona.
Zasada nr 2:
Jeżeli e-mail jest dłużej w bazie niż np: 3h a ktoś nie napisze żadnego posta - e-mail i konto jest usuwane.
Zasada nr 3:
Jeżeli e-mail jest w bazie, konto "napisało" wiadomość a moderator ją zbanował, email wraz z kontem jest usuwany.
Zasada nr 4:
Jedną z całkiem skutecznych na chwilę obecną metod wysłałem Rafowi na priv ;]. Będziem walczyć pókim komodorowcami.
Chciałem przyznać, że ostatnio Kisiel złagodniał, zrobiło się kulturalnie, więc jemu nie trzeba by takiej moderacji włączać ;].
...ale taką opcję warto mieć zawsze pod ręką.