Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pytanie - Da się jakoś odpalić Final IIIprzed sd2iec?  (Przeczytany 7196 razy)

Offline wegi

• Level 7
Pytanie - Da się jakoś odpalić Final IIIprzed sd2iec?
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwietnia 2013, 14:28 »
Wiele wysiłku do tego jest potrzebne - przede wszystkim SD2IEC musiałby mieć dostęp do całej magistrali obecnej na expansion porcie a nie tylko do 3 linii serial portu. Real to nie virtual
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

zeter

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Kwietnia 2014, 11:42 »
Znowu odświeże temat ale świeżak jestem w c64 i mam znów problem. Nabylem ostatnio tego final III. Dzialam z sd2iec. Moje pytanie, bo mam z tym problem, czy zawartość karty SD moge przegladac pod final III, bo widzi katalogi jakie na niej mam ale w zaden nie mogę w nie wejść. Moge odpalić tylko FB, ktory jest w glownym katalogu SD.

Wtedy jak juz go odpale i wybiore odpowiedni tytul, wgram, zrestartuje karta to wtedy juz nie widzi glownego katalogu SD tylko katalog w ktorym odpalaem daną gre/program. To tak ma byc?

Aha, zauwazulem ze jak odpale tego FB i pod tym program to nie wgrywa z przyspieszaczem\"\" dopiero po restarcie jak juz jestem w final3 w katalogu gry i ja odpale to leci w HISPEED \"\" wiec chyba robie cos nie tak??

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Kwietnia 2014, 12:21 »
tak ma być.
RTFM czasem pomaga
http://www.c64-wiki.com/index.php/sd2iec_(firmware)#Do_I_really_need_to_type_OPEN..._  to_change_dirs.2Fmount_image_files.3F

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Kwietnia 2014, 13:20 »
Pod Finala, mozna dorobić  przyciski reset i wirtualna zmiana dyskietek w sd2iec.
Ale nie jest to tak wygodne jak Jiffydos zainstalowany w komciu i  dowolny filebrowser ładowany z sd2iec.

zeter

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Kwietnia 2014, 13:51 »
Dzięki za szybką reakce. RTFM ?tzn.? Troche szkoda, kupilem specjalnie tego finala zeby wygodniej obslugiwac sd2iec a tu dupa \"\" Czyli jednym slowem final 3 nie ma mazliwości wchodzenia w katalogi? czyli najlepiej te programy/gry z ktorych się korzysta zgrac do glownego katalogu na SD?

edit. tak mam zamiar dorobic reset i zmiane dyskow ale to chyba nie zmieni mi nic jesli chodzi o wchodzenie w katalogi?

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Kwietnia 2014, 14:12 »
Reset sd2iec, cofnie do głównego katalogu karty SD. I to tyle.
  Jest soft wymagający zmiany dyskietki w trakcie działania programu. I czasami te przyciski się przydadzą.
Final nie obsługuje katalogów.
Z kartów najtaniej będzie nabyć BB 8 i
wbic do eproma sd2iec core Wegiego.
I bedziesz miał w miarę wygodną nawigacje po SD z poziomu karta.

zeter

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Kwietnia 2014, 15:04 »
Bardzo dziekuje za info. No to ten reset tak czy siak konieczny co by komcia nie katowac wl/wyl. Mysle ze narazie to wystarczy i soft bezposrednio na karte sd bez katologowania. Najwyzej ponagrywam pare kart : soft, gry, dema, music.. i jakos dam rade. Narazie koniec inwestycji wiec kupno bb8 i programowanie epromow odpada> Bylem pewny ze ten final 3 wszystko zalatwi ( skoro wszedzie pisza ze sd2iec wspolpracuje z final3) szkoda ze nie podkreslaja jak marnie wspolpracuje ;)
pozdr!

zeter

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Kwietnia 2014, 22:19 »
A ja myslalem ze ten fastloader dziala tylko jak sie odpala soft z menu finala, oja glupi… ;) dopiero jak reset zlucilem na 2iec do zakumalem że ze zwyklego fb tez wszystko wgrywa sie szybciej \"\". Wiec jest ok nawet wygodniej niz z pod menu f3 \"\"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Kwietnia 2014, 12:32 »