Kisiel Czyli tak bardziej łopatologicznie... .d64 jest obrazem binarnym, który musi zostać przekonwertowany na GCR, żeby Commodorek go odpalił? A .g64 poszedł by prosto bez konwersji (GCR) i dlatego chcesz zrobić w UK support dla .g64? Ok, ale pomijając to wszystko... Zależy mi na odpalaniu D64, bo jest dużo gier i programów, które chciałbym odpalić u siebie bez prawdziwej stacji. UK1541 to zapewnia?
hobocti77x Ja Cię rozumiem, że nie wszystko da rade wrzucić na D64, żeby działało i dlatego przydało by się jeszcze G64. Moje stwierdzenie, że .d64 jest obrazem dyskietki wzięło się stąd, że nigdzie mi nic innego nie wygooglowało i nawet programy typu VICE używają tego określenia. Ale sam fakt, że UK odpali wszystko co jest w D64 jest prawdziwy, tak?
P.S. Mi wystarczy, że mi to odpali, bo jak narazie, to mam 7 gier na cartcie, trochę więcej na kasecie, ale chciałbym więcej i również odpalić te trochę lepsze tytuły z D64 i pewne programy, nie ukrywam, że muzyczne, które w D64 mozna pobrać z neta.