Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czy emulatory wyniszczają prawdziwe c-64?  (Przeczytany 1142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Czy emulatory wyniszczają prawdziwe c-64?
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Grudnia 2002, 16:45 »
 w sumie to nie widze argumentow, dlaczego emulator wyniszczal by realne c64. ogolnie to emulator:
 -pomaga zaoszczedzic na zdrowiu c64, gdyz uzywajac emulatora nie wyniszczamy zadnego podzespolu,a pozniej bedzie mozna go pokazac wnukom ;),
 -wiele osob nie majacych c64, raczej juz nie bedzie chcialo kupic c64, dlatego wiara moze przetrwac jedynie poprzez emulator,

Pozatym i tak co 2 osoba, ktora sie tutaj wypowiedziala(ja rowniez) uzywa nacodzien emulatora, a c64 odswietnie, dlatego odpowiedz na teze postawiona w temacie jest oczywista. jednak na zakonczenie cytat magnate:
 \'emulator nigdy nie zastapi prawdziwego C64 i tu nie ma dyskusji\'

Offline zijacek

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Stycznia 2003, 15:27 »
 A ja np. jestem starym Atarowcem, i kiedy sobie kupiłem peceta i zobaczylem emulator C64, to postanowilem kupić prawdziwego comcia, no i do tej pory to juz ich ze 7 kupilem. Wynika wiec z tego, że jak ktoś nie ma c64, a ma emulator, to też może sobie sprzęt kupić (a nawet kilka:).

BedRICH

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2003, 12:04 »
 Gdy siedzę sobie przed PECETEM z odpalonym Vicewinem, to moje kontemplowanie obrazów odbywa się bez większych emocji, zupełnie tak, choćby mi laskę zapodawała kobieta ze szkorbutem.

P.S. Na emulator jestem skazany ze względu na utrudnione przenoszenie (w moim przypadku) danych z peceta na komodę.

OdpowiedĽ na pytanie zawarte w temacie tego wątka: nie.

~creamd@c64.nospam.sk#*#CreaMD

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Stycznia 2003, 15:59 »
 Emulators helped many people return to the scene and none of the sceners left the scene because of emulators! If anyone lost his interest there were ohters reasons for that.

Damien emulator or real C64 creations - are the same. They are runable on real machine. If you can\'t create anything yourself, you should rather hold your mouth shut up! Creativity is what counts not your stupid \'hardcore\' ideas about what is right and what is not.