Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Poszukuję programistów w asemblerze.  (Przeczytany 1409 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Poszukuję programistów w asemblerze.
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Stycznia 2013, 11:10 »
KB777:
to prosimy

Mów za siebie \"\" Olo albo Psychik by coś takiego zrobił napisz do nich, to najlepsi programiści od takich spraw.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Stycznia 2013, 12:41 »
Ruszac gotowy soft? Yay! Juz niedlugo na C64Power.com - jedyny, niepowtarzalny w swojej klasie i rodzaju topic: "Moralnosc zlodzieja cz. 2". Musisz go obejrzec, kup bilet na seans juz dzis!

</offtopic>

zyga

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Stycznia 2013, 13:50 »
F7sus4:
"Moralnosc zlodzieja cz. 2"

Panowie wyluzujcie. Skąd pewność że to być na sprzedaż. Projekt CIA IDE jest udostępniony na licencji GNU. http://ytm.bossstation.dnsalias.org/html/ciaide.html

Z drugiej strony nie potrafię zrozumieć co autor wątku ma na myśli. Ciągle za mało danych, lub może autor nie jest do końca przekonany co tak naprawdę chce osiągnąć ;)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Stycznia 2013, 14:21 »
zyga:
przekonany co tak naprawdę chce osiągnąć ;)

Ja bym to zostawił do rozwikłania olowi lub psycholowi tfu tfu psychologowi  tfu tfu Psychikowi ;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

michal_77

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Stycznia 2013, 19:40 »
Witam
Rozjaśnię nieco moją kwestię. Mianowicie sterownik do kontrolera CIA IDE został napisany oczywiście przez prywatnego programistę (nie został znikąd ściągnięty). Ładowany jest ze stacji dysków i przez to zajmowana jest część pamięci RAM i to powoduje że nie wszystkie gry są ładowane z dysku twardego a to z prostego powodu iż później tej pamięci brakuje. Jeśli chodzi o samo wczytywane gier to moim zdaniem działa to super bo gry ładują się w ciągu kilku sekund (zależy oczywiście od gry). Po konsultacji z autorem tego sterownika (a miało to miejsce mniej więcej po tym jak został wykonany ten sterownik czyli około 5-6 lat temu) doszliśmy do wniosku iż rozwiązaniem tego problemu będzie "przerobienie" sterownika tak aby ładował się z "cartdridge" po to aby był ładowany do innego obszaru pamięci i nie zajmował pamięci operacyjnej. Nawet mam zaprojektowany taki cartdridge. Niestety nie mam aktualnie kontaktu z autorem tego sterownika i wątpię aby coś w tym  temacie się ruszyło. Nad samym kontrolerem i rozszerzeniem pamięci + 60 k.(gdyz jest ono niezbędne) spędziłem trochę czasu i szkoda mi to teraz tak zostawić,  więc stąd też moja prośba o pomoc. Oczywiście przy okazji dziękuje za kontakty do programistów.

michal_77

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Stycznia 2013, 19:48 »
Kisiel
A można prosić do nich jakieś kontakty

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Stycznia 2013, 19:49 »
jest to projekt komercyjny?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Stycznia 2013, 20:51 »
Raf:
jest to projekt komercyjny?

Tak zero plus VAT, tak jak zwykle.
michal_77
Napisz do Psychik prywatną wiadomość =>
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=userinfo&user=12002
wciśnij:
"Click to Send a message by Email"

On ma też bezpośredni kontakt z olo, jak będzie następnym razem u niego w domku to może coś razem wymyślą.
Jak byś chciał to skontaktuj się bezpośrednio z olo:
506 518 604
71 750 1897
77 427 1622
PS. numery ogólnodostępne na aukcjach allegro więc nie musisz się powoływać na znajomości.
Powodzenia.

zyga

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Stycznia 2013, 08:54 »
michal_77
Jeśli ma to tylko służyć do "szybszego wczytywania gier" to w dobie SD2IEC CIA-IDE to trochę "wyważanie otwartych drzwi".

Koszt pracy programisty przewyższy koszt gotowego urządzenia SD2IEC. Czas stał się towarem bardzie deficytowym niż garstka półprzewodników. Chyba, że ktoś potraktuje to jako wyzwanie/frajdę. Z drugiej strony może to szansa dla Ciebie, żeby podłubać w kodzie ? Chyba że masz podejście "weźmy się i zróbcie !"