Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Wpisanie kodu Titanic Blinky  (Przeczytany 1512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Niutek7

• Gość
Wpisanie kodu Titanic Blinky
« dnia: 02 Grudnia 2012, 18:28 »
Witam!
Na początku chciał bym się przedstawić, ponieważ to mój 1 post na tym forum.
Nazywam się Adi i moją przygodę z commodore zacząłem około 10 lat temu, jak chodziłem jeszcze do podstawówki, przez ten czas udało mi się zgromadzić kilka ciekawych okazów różnych marek atari amiga itd. Kilka lat temu nawet osobiście jeździłem do siedziby LK Avalon w rzeszowie i wykupywałem gierki z ich archiwalnego magazynu, trochę tego uzbierałem na dyskach i kasetach. Bawiłem się także w kabelek x1541 z stacją dysków i PC i nawet mi to wychodziło swego czasu.

Ostatnio z nudów zacząłem przeglądać dobrze mi już znaną sprzed lat c64power.
Mam ochotę wyciągnąć w chwili wolnego czasu komode i zagrac właśnie w tą grę, jednak nigdy nie udawało mi się jej ukończyć z powodu utraty życia, może mi ktoś pomoże o co chodzi w tym:

TITANIC BLINKY
Do $0C81 wstaw $AD - nieśmiertelność.

Nie znam się na programowaniu i innych bajerach dotyczących grzebania w wierszach, interesowało mnie zawsze granie :D

Jak uzbieram kasy to zapewne skusze się na ten bajer z kartą SD \"\"

Offline ruter

• Level 3
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudnia 2012, 18:33 »
poke 3201,173 \"\"

Niutek7

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Grudnia 2012, 19:14 »
Skusiłem się komoda już wyciągnięta spod łóżka, kaseta ze składanka znaleziona i wczytujemy, zobaczymy co to z tego wyjdzie.
/Edit
Działa, okazało się że miałem już zhackowaną wersję, tylko trzeba było nacisnąć Y i god mode włączone. Dzięki za porade ;)