Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Polska sceno, dokąd zmierzasz?  (Przeczytany 10725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Polska sceno, dokąd zmierzasz?
« dnia: 14 Listopada 2012, 09:58 »
jak w temacie ....

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Listopada 2012, 10:10 »
Normalnie już myślałem, że będzie to temat w stylu: Polsko obudź się! Macie okazje się wykazać i zrobić Gangnam Style - C64 version, ewentualnie olo version, chociaż generalnie już trochę tego za dużo wszędzie jest

A tak poważniej, to co masz na myśli? Produkcje, "ciężkie" dyskusje, party czy coś innego?
Może kogoś konkretnego masz na myśli?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Listopada 2012, 10:16 »
nie mam nic szczegolnego na mysli, licze ze watek sam pojdzie w jakims kierunku ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Listopada 2012, 13:46 »
Scena zmierza w tym kierunku, ze zamierzam nadrobic minione 10 lat na C64 w kierunku zakow, co zajmie kolejne 10 lat.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Listopada 2012, 16:07 »
W sumie to ja bym sam nadrobił trochę w kwestii dem itp, generalnie tutaj jak ktoś czegoś nie zaproponuje to nie wiem, że jest.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Listopada 2012, 17:16 »
Dexter:
ktoś czegoś nie zaproponuje to nie wiem, że jest.

To zacznij od listy dem na top of CSDB ;P w pierwszej setce nawet polskie dema są \"\"

Quo Vadis Domine... no cóż jakby popatrzeć na młode pokolenie jest to pokolenie upaleńców którzy coś kiedyś zrobili a teraz się malują tfu lansują na eventach, stare pokolenie jest tutaj bardziej stonowane: tańczą z ochroną i można im tylko zarzuć, że czasem fantazja ich ponosi na parkiecie\"\" Czy nasza scena jest nowoczesna? Poza 1541U pojawiły się takie nowinki jak confcall'e,znane osobistości dzwonią do leniwych koderów celem ustalenia jak będzie wyglądało następne zajeb..te demo, więc uważam że naszym koderom nie brakuje luzu!!! Nie dali się złapać w siatkę na plaży ani sprzedać przez wodza jako najsłabsze ogniwo :P
Zmierzają sami do starych labeli jakby ich stare grupy "no name" były jakieś gorsze... tfu a byłeś w ComaLight ? nie ale toczę rozmowy aby mnie przejęli ;)
Podsumowując:
Scena nowoczesna, zmierzająca do bycia tak na drugim miejscu w świecie.
A tu chodzi aby wygrać nie?
Czy jak... bo nie kumam ;)

A fuck zapomniałem, friendship rulez.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Listopada 2012, 13:43 »
podchodzilem do tego posta dwa razy na trzezwo, trzeci raz sprobuje pijany ;)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Listopada 2012, 14:05 »
no ja teraz na trzeźwo i nic \"\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Listopada 2012, 14:11 »
temat na artykuł

a tak od siebie, to uważam że Polska Scena utrzymuje pewną stabilizację i nie przewiduje jakiś większych zmian w przyszłości - czemu?,a bo okres niestabilności już minął, kto miał się ożenić, ożenił, kto miał wyjechać wyjechał, kto ma dzieci ten ma dzieci itd.. kto został ten zostanie, chyba że znów mu się diametralnie zmieni sytuacja życiowa, ale z założenia ten okres był wcześniej. Nie przewiduję wielkich odpływów, ale również wielkich napływów (będzie się to prawdopodobnie równoważyć).
Jest to też zbiór pielęgnowanych znajomości, związanych sentymentem do przeszłości, również hobby, ale co najważniejsze, nadal chęć do rywalizacji.  
Co cieszy, to że jednak nadal można się rozwijać i tworzyć nowe rzeczy.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Listopada 2012, 15:10 »
Zgadzam się ze Skullem; Patrząc po "X", to scena powoli staje się klubem "starszych panów" \"\"

Jeśli chodzi o Polskę, to szkoda, że Zielok postanowił zamknąć Miracles. Rozumiem, że osiągnął wszystko, ale kurde dzięki temu była większa konkurencja.

Myślę, że pewnym wyznacznikiem będzie najbliższa Silesia. Zobaczymy kto wystawi demo. Liczę na Samar no i pytanie co dalej. W Elysium nie wierzę, Arise teraz wydali demo, więc pewnie wystawią jakieś dentro (o ile Wackowi będzie się chciało). Nikogo innego nie widzę. No, chyba, że V12 i ekipa z Tropyx się obudzą, albo Splatterpunk coś wytawi pod szyldem Vulture.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Listopada 2012, 15:49 »
kenji00:
to scena powoli staje się klubem "starszych panów"

bo nie było Jessi ... tak by była impreza oślinionych panów :P

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Listopada 2012, 20:16 »
Tak, Skull ma rację, on  nie przewiduje zmian w przyszłości: równawaga i stabilizacja  jest, ale czy tak będzie za 10-20 latek? Nie życzę nikomu źle, ale w końcu dopadną nas choroby, zgony... i cholera wie, jakie jeszcze utrapienia\"\"

W każdym razie teraz jest ok, i  najważniejsze, że pojawiają się naprawdę dobre produkcje demowe na naszej polskiej scenie - odrodzenie z Silesii 5 trwa i tak trzymać.
Zachowajmy poziom , a będziemy czerpać zadowolenie z bycia scenowcem przez długie, długie latka, nawet wtedy, kiedy wiek pozwoli nam być  na wspaniałej polskiej emeryturce ...bez pieniędzy\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Listopada 2012, 11:54 »
kenji00:
więc pewnie wystawią jakieś dentro (o ile Wackowi będzie się chciało)

Ale dlaczego tylko dentro? \"\"
Biba 3 to pierwsze demo dyskowe które linkowałem. Po tym jak już rozkminiłem temat nie mam przeszkód aby robić kolejne dyskowe \"\"

Puma

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Listopada 2012, 12:19 »
A więc czekamy na kolejne produkcje \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Listopada 2012, 14:06 »
Na razie to sobie trochę crackuję dla odmiany ;)