Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jest ktoś lepszy od tego pana w PL?  (Przeczytany 9345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MCbx

• Level 4
Jest ktoś lepszy od tego pana w PL?
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Listopada 2012, 02:41 »
Odnośnie przebijania - wie ktoś co się stało ze słynną stroną zwaną NFSK? (?Notatnik Fana Starych Komputerów?) Tam było również sporo komputerów, informacji i pewne rzeczy praktyczne opisane, a były i rzadkie maszyny, nie tylko Commodore.
Bo co się stało z autorem to mniej więcej wiem... dodam tylko, że połowa studentów AGHu przeklina pewien system \"\".

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Listopada 2012, 22:13 »
Po dzisiejszych małych poszukiwaniach w zasobach zrobiłem pare fotek części kolekcji gier.

https://www.dropbox.com/sh/p6rpi8b3p8e3ke6/gOflp1U8K7

Puma

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Listopada 2012, 23:04 »
niezła kolekcja

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lutego 2014, 11:41 »
Witam serdecznie

Zapraszam do mojej kolekcji \"\" Przyznam, że ledwo upchałem część kolekcji.

http://www.ppa.pl/graffiti/sprzet/brandon/

Od czasu tej wystawy przybyło mi kilka kolmpletów.

Pracuję nad stronką z kolekcją, ale jest tego sporo. Póki co robię fotki a jest tego ponad 700-800 książek, itp. literatury.

Pozdr.
Tomasz

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lutego 2014, 13:21 »
Atari... \"\"

Gdzie C116, C64 Fanta Keys, 1540, 1541C, 1570, 1581? A moze prototyp 1572, albo pierwszy PET? \"\"

edit - czy "Tomasz" to owy nauczyciel-kolekcjoner, z ktorym zrobiono wywiad w gazecie na temat tejze kolekcji?

carrion:
3. coś mnie z nimi łaczy z przeszłośc

Jak dla mnie, tylko takie. Jedynym wybrykiem okazala sie seria 264. Polozenie lap na Commodore 232 bylo bezcenne.

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Lutego 2014, 13:56 »
F7sus4:
Gdzie C116, C64 Fanta Keys, 1540, 1541C, 1570, 1581? A moze prototyp 1572, albo pierwszy PET?

Gdzie to, gdzie tamto, a może to, a może tamto \"\" Nie można mieć wszystkiego, spokojnie - wszystko w swoim czasie. Druga sprawa to fundusze, nie jestem już kawalerem.

Wiesz, przeglądając eBay, różnyh pudełek do C64 jest od groma, każdy malował po swojemu - też by wypadło je mieć.

Niektóre rzeczy co wymieniłeś spokojnie mogłem (mogę) mieć za nieduże pieniądze (kilka razy mi uciekły perełki, jak np. nowy COMMODORE MAX MACHINE szkoda bo moja wina - zrezygnowałem z zakupu).

Moja filozofia zbierania jest inna - szukam BOX, i kompletuje zestawy. Jak bym miał zbierać wszystko (czyt. luzaki) co mi wpadnie w ręce, żeby tylko mieć to ho ho (pewnie byłbym w czołówce) \"\" Weź pod uwagę, że wszystko co mam jest powiedzmy w 99% sprawne, bynajmniej na tyle na ile mogę to sprawdzić. Niektórzy kolekcjonerzy zbierają nie patrząc czy sprawne czy nie, żeby tylko było. Póki co mam coś koło 50-55 zestawów w dobrym stanie.

No chyba, że coś jest masakrycznie niedostępne w BOX, wtedy luzem.

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lutego 2014, 13:57 »
F7sus4:
edit - czy "Tomasz" to owy nauczyciel-kolekcjoner, z ktorym zrobiono wywiad w gazecie na temat tejze kolekcji?

Tak.

Była też po tym czasie druga wystawa w Kalwarii Zebrz. w Domu Kultury.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Lutego 2014, 14:09 »
Ja tam jestem pod wrażeniem tej kolekcji. Pomimo, że mam już swoje "biuro/ warsztat" w domu, to i tak nie miałbym gdzie upchnąć tylu skarbów.

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Lutego 2014, 14:15 »
No wygląda sporo, ale w pudełkach mniej zajmuje \"\".

Na wystawie jak porozkładałem to ledwo upchałem to na sali gimnastycznej (ale na około na stolikach), sądzę że jeślibym przywiózł wszytko i poukładał luźniej (bo niektóre rzeczy były jeden na drugim) to pewnie cała sala by była.

Od tej wystawy przybyło mi kilka kompletów (oczywiście BOX), jak A1200 ESCOM, C64, Atari 130XE, Atari 65XE, ZX+, ok. 100 kartridży do atari 2600, kartridże do c64, ok. 15 BOX gier do CD32, ok. 15 nowych dżojów, ze dwa komplety BAJTEK, komplet KOMPUTER, książki, itp. itd.

Mam też kilka monitorów NEPTUN pasujących pod styl retro \"\"

P.S.
Miałbym tego więcej, ale tak jak pisałem, nie zbieram co popadnie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Lutego 2014, 14:50 »
A masz może GeoAction albo MultiAction ???
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Lutego 2014, 14:53 »
Kisiel:
A masz może GeoAction albo MultiAction ???

Niestety nie mam :/

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Lutego 2014, 15:06 »
Może jakiś duszek przekaże do kolekcji.... W końcu większość userów kupiła GA + MA do szuflady.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Lutego 2014, 15:13 »
Byłoby miło \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #58 dnia: 15 Lutego 2014, 16:11 »
Szczerze, nie rozumiem sensu kolekcjonowania dla samego faktu posiadania. Jak sam napisales, nie jestes juz kawalerem, wiec prawdopodobnie, nie masz tez wystarczajacej ilosci czasu, by przysiasc do kazdej maszyny z osobna. Jaki jest sens z masturbacyjnego zachwytu do pozamykanych pudelek na regalach? Nie zrozummy sie zle, sam mam w domu osobne pomieszczenie przeznaczone na pracownie retro-komputerowa, natomiast komputery te ciagle sa w biegu. Samotnosc najgorzej znosza Amigi - nieuzywane plyty szybko zaczynaja grymasic.

tomasz76

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 15 Lutego 2014, 16:32 »
Wchodzimy w polemikę "co lepsze: oglądanie jabłka czy go kąsumowanie".

Mam kilkanaście dżojów oryg. zapakowanych w pudełkach w folii, jaki jest sens ich rozpakowania tylko dlatego, żebym sobie na nich pograł? Do grania mam inne, które są już używane. Mam też kilka wyhuśtanych komputerów, to sobie na nich gram.

Swoje czasy kąsumowania już przeżyłem. Działałem swego czasu na demoscenie amogowej, skrobałem też na c64 - ogólnie ze 20 lat temu.

Nie wiem, czy Twoje komputery tylko włączasz żeby nie ostygły, czy "psujesz" lutownicą \"\" ze względu na to że ich liczba jest skończona, nowych nie będzie.

Dziś można kupić leżaki magazynowe amig, które nadal świetnie pracują \"\" Od używania też się może zepsuć, a sens masturbacyjnego zachwytu do czegoś zależ od punktu widzenia.

Podziwiaj, a nie myśl o sensie \"\"