BagoZonde:
kolekcja kaset V-12 nie urzekła mnie pod względem wyglądu (pod względem ilości owszem)
Oryginałów gier do C64 też mam sporo, nie wszystkie da się wsadzić do takiego regału, jak mają jakieś kosmiczne boxowe wydania (a fotka załączona powyżej była zrobiona tylko i wyłącznie na potrzeby wywiadu z Czajkowskim). W zasadzie regał z kasetami robi największe wrażenie na osobach mnie odwiedzających, ale ostatnio przybyło mi sporo innego retro sprzętu, który również robi wrażenie.
BagoZonde:
Nawiązując do Nightfalla - no pomieszczenie nie jest małe gdy masz dwa komputery na krzyż, tutaj wisi tego sporo. Fajnie jakby była możliwość wyeksponowania na większej powierzchni, o to mi chodziło, bo kolekcja jest niesamowita. I takiego pomieszczenia właścicielowi życzę jeżeli jest to jedno z jego trzech życzeń :].
Również marzy mi się takie pomieszczenie. Ale ono musiałoby być faktycznie bardzo sensownie zaprojektowane, by wykorzystać w miarę dobrze dostępną przestrzeń. Ja bym to widział w ten sposób, że na całej długości ściany stałoby długie biurko (kilka łączonych), a na nich dostępne różne modele C= - siadasz i odpalasz
Bo sama ekspozycja na ścianie bez możliwości dotknięcia mnie nie jara (sprzęt to nie obraz!)
Jakie macie inne propozycje na ekspozycję retrosprzętu?