Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: filmy w których występował C64  (Przeczytany 13646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _slipec

• Level 1
  • *
filmy w których występował C64
« dnia: 05 Października 2012, 22:16 »
http://www.starringthecomputer.com/computer.html?c=66

Jeżeli macie namiary na inne filmy to dajcie znać w tym wątku.

Pozdrawiam.
Artur.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Października 2012, 07:18 »
dobre...
okazuje się, że już w tylu filmach zagrał że dawno należy mu się Oscar - przynajmniej za rolę drugoplanową.

ps. najbardziej rozwaliła mnie klawiatura z commodorowskich klawiszy w Twierdzy.

Adi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2012, 08:26 »
Jeszcze w akademii policyjnej, czarnym baloniku, alfie i wielu innych.

Offline _slipec

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2012, 11:33 »
Adi
w Alfie była Amiga 2000 (C64 nie zaobserwowałem), Akademia już jest na liście (chyba, że inny odcinek) a Czarny balonik - jeżeli możesz, to podaj ~czas.

Pozdrawiam.
Artur

Adi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Października 2012, 11:38 »
Nie pamiętam ale 3 albo 4 razy się pojawia commodore64. Film o upośledzonym dzieciaku co gra na c64 i zbiera gwiazdki na nintendo. W końcu mu się to udaje. Widać jak gra w space invaders, a joye to jakieś popularne quickshooty. "Najgorszy" moment jest jak dostaje konsolę i odkłada c64 \"\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Października 2012, 14:20 »
A tego tematu to już czasem nie było?

Offline _slipec

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Października 2012, 15:44 »
Cobra of Samar
Pewnie już był... ale znalazło się kilka filmów, których w tamtych wątkach nie było...

zbyndek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Października 2012, 09:24 »
Przypomniało mi się jakoś nagle o filmach z panem Kleksem. Tymi sci-fi oczywiście ;)
To był zdaje się ten, gdzie latali statkiem w kształcie żelazka pod koniec. Była w nim kaseta magnetofonowa pełniąca rolę jakiegoś klucza oraz zawieszony na ścianie c64 i datasette, aby jej użyć. Nie pamiętam jednak dokładnie i nie mam w tej chwili tych filmów pod ręką, aby sprawdzić. Same filmy warto zobaczyć chociażby ze względu na wykonanie \"\"

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Października 2012, 09:31 »
Podróże Pana Kleksa \"\"

Film był świetny. Szkoda, że teraz już niewiele się robi filmów dla dzieci/młodzieży.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Października 2012, 10:52 »
kenji:
Film był świetny. Szkoda, że teraz już niewiele się robi filmów dla dzieci/młodzieży.

Ano świetny. Ostatnio czytałem o kryzysie w polskiej produkcji filmów animowanych. TVP woli shity sprowadzać z zachodu, niż inwestować w rodzime bajki.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

ChemiQ

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Października 2012, 11:19 »
V-12/Tropyx Dokładnie. Ostatnio nawet było głośno o upadku rodzimego studia filmów animowanych z Poznania. Kiedyś mieliśmy świetny Kwant czy Telekomputer (gdzie także gościł C64 i Amiga). Za to teraz coraz popularniejsze są jakieś tańce z gwiazdami i tego typu chłam. \"\" Ale abonament wydrą niedługo ludziom z gardeł...

PostScript

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Października 2012, 13:29 »
kenji:
Podróże Pana Kleksa

Statek kosmiczny strzelal wielkim makaronem. Tyle dzisiaj pamietam \"\"

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Października 2012, 13:50 »
Commodore 64 występuje w kultowej "Seksmisji". Komputer z tego co pamiętam jest zainstalowany w centrum kontroli samców \"\".

zbyndek

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Października 2012, 19:05 »
Właśnie! to był film Podróże Pana Kleksa. A potem był jeszcze lepszy Pan Kleks w kosmosie. Oba filmy zobaczyłem po raz pierwszy dopiero jako osoba dorosła. Jako dzieciak byłem zbyt zapatrzony w "zachód" i trzeba było dorosnąć, aby docenić te produkcje. W każdym razie oba powyższe tytuły, wszystkich nie widziałem, a to chyba nawet nie jedyne z tej serii z elementami s-f.

Narzekającym na dzisiejszą telewizję (w sumie i ja się do takich zaliczam :-P ) mogę polecić kanały tvp historia i tvp kultura (nadawane naziemnie w digital), na których dość często puszczają prawdziwe archiwalne perełki (fabuły, programy popularnonaukowe, informacyjne...).

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Października 2012, 20:45 »
V-12/Tropyx:
Ano świetny. Ostatnio czytałem o kryzysie w polskiej produkcji filmów animowanych. TVP woli shity sprowadzać z zachodu, niż inwestować w rodzime bajki.

Tak na prawdę ostatnim reżyserem który robił/robi filmy dla dzieci jest Andrzej Maleszka. Niestety jego aktywność, to raczej łabędzi śpiew kinematografii dziecięcej i młodzieżowej. Polskiej kinematografii dodajmy.

Ostatnim ciekawym filmem dla młodzieży była chyba SPONA, bo później już nic sobie nie przypominam.
Programy dziecięce (z tym akurat ostatnio jestem na bieżąco) to też bieda z nędzą. Albo jest to zlokalizowana wersja programu amerykańskiego, albo zwykły dubbing. Z typowo Polskich programów dla dzieci ostało się tylko Ziarno.  

Za czasów komuny, powstało mnóstwo programów, filmów i seriali dla dzieci, młodzieży. Przypomnieć tylko takie hity jak "Domowe przedszkole, "5, 10, 15", "Teleranek", "Pan Tik-Tak", "Pan Kleks" i tak by można wymieniać i wymieniać. A teraz? Albo bezmyślnie coś kopiujemy z zachodu, albo nie robimy nic. Przykre to.
O rozrywce serwowanej dorosłym litościwie nie piszę.

PostScript:
Statek kosmiczny strzelal wielkim makaronem. Tyle dzisiaj pamietam

Dwa tygodnie temu leciały Podróże w niedzielę rano. Żałuj, żałuj. \"\"

http://www.youtube.com/watch?v=YTC_k06iamQ

zbyndek:
Narzekającym na dzisiejszą telewizję (...) mogę polecić kanały tvp historia i tvp kultura (...)  na których dość często puszczają prawdziwe archiwalne perełki

Znam, oglądam i czasami aż się łezka w oku kręci.