Raf:
Co do informacji zwrotnej - kasa idzie na konto Floodera a on sie tu w ogole nie udziela, wiec ja jestem czysty

Z całym szacunkiem do Ciebie ale trochę nie jest to czyste zagranie. Zacząłeś temat, masz kontakt z Flooderem, można było ustalić pewne szczegóły (w końcu jakieś informacje udzielił Tobie co oznacza, że jakiś kontakt jest). W zasadzie teraz to jesteś tutaj głównodowodzącym to jednak nie powinieneś tego w ten sposób zaczynać a kończyć tak jak napisałeś.
Jak dla mnie odnośnie sytuacji:
1. poświęca się minimum czasu na prowadzenie
2. nie poświęca się nic czasu oprócz ewentualnych informacji o kosztach i tyle
3. przekazuje się potrzebne informacje komuś aby można było dalej zarządzać jakoś tym
4. oddaje się w czyjeś ręce całość, ale takie pewne aby to jednak nie padło
Ja rozumiem, że ciężko się pozbyć czegoś co sami stworzyliśmy kiedyś, co dopieszczaliśmy, pilnowaliśmy ale albo robi się stagnacja i staje się coś archiwum, chyba, że funkcjonuje forum tak jak tutaj i nie jest tragicznie lub upada i znika z sieci całkowicie.
Zawsze jest gdzieś problem.
Nie mam nic przeciwko jak Flooder dostanie na piwo czy więcej ale chyba cokolwiek można by odpisać.
Czy na forum naprawdę nikomu się nie chce nic pisać?
Myślałem nawet nad zrobieniem kilku wpisów do C64 wiki, chwilowo sam jestem zawalony robotą a jednak takie wpisy wolałbym robić bardziej rzetelnie - zebrać informacje, stworzyć obrazki/schematy czy tam zrobić zdjęcia sprzętu i dopiero wrzucić. To już nie do końca byłby jak wpis na bloga, którego mogę zrobić w 15 minut bo dotyczy czegoś co robię w danej chwili.
Zastanawia mnie jak funkcjonują serwisy większe zagraniczne, jak z finansowaniem itp.