Raf:
a moze jakis kickstarter?
Za dużo Amigi i nie rozumiem. Ja tam jestem otwarty na prowokacje
Pogadamy w gronie z Kenjim co każdy by chciał w tym projekcie, z mojego punktu widzenia najlepiej nie wyważać otwartych drzwi i nie ładować się w projekt all in one Spartan, takie projekty już są i nie wiedzę potrzeby robić projektu na bazie cudzych źródeł emulujących mniej lub bardziej scalaki. Wolałbym projekt przeszczepów, to co można wylutować z płyty i wstawić do nowej:
- moduł zasilania, dławki i inne cuda, ewentualnie to poprawić i wyciąć obsługę 9VAC. Dodać do tego 3v3 2v5.
- cia, vic, cpu celem zgodności, muszą pojawić się ciałem, dorabianie do tego obsługi myszy czy klawiatury na usb można rozważyć bo nie jest to jakiś wielki problem (cortex m3).
Oczywiście sprawa turbo w procu do 4Mhz będzie dużo prostsza do ogarnięcia. Więcej nie wiem czy jest sens, pobawie się cortexem w MA to będę mógł coś powiedzieć, soft nie jest kompatybilny z tym rozwiązaniem więc albo jest zgodność i normal albo jest szybko i krzaki.
- wynalazki typu rozszerzenia pamięci, nie mam przetestowanych sdram i nie wiem czy jest sens ładować się w ten typ pamięci, ja najwięcej używam 512KB w c64+ a sample przecież można po dma ciskać zamiast.
- modułowość rozszerzeń, pełna szyna itp dla przynajmniej dwóch modułów wewnątrz.
- wbudowany kart AR/FC3.. kamelon?
Tematów jak widać dużo do ogarnięcia jak mam to sam robić to wolę wcale