Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Multi Action  (Przeczytany 16676 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #75 dnia: 23 Września 2012, 03:05 »
wegi:
O ile zwiększy się pobór prądu po zainstalowaniu procka 80MHZ?

Niech Ciebie głowa nie boli. Procek bierze przy 12Mhz ..4mA mocy. Stabilizator daje 160mA. Z resztą o czym ja gadam tego nie ma.
Może będzie może nie. Dajcie spokój, naprawdę \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Multi Action
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Września 2012, 19:39 »
Wegi
Nie. Ostatecznej wersji nowego softu do GA jeszcze nie uruchomiłem.
Tą wczesną testową tak.
Sprawdzę zaraz, czy dam radę wpakować POP-ka do GA.

Offline Kisiel

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #77 dnia: 23 Września 2012, 22:51 »
Flashmode w CPLD dodany, zworka założona = flash , zdjęta MA.
Teraz kodowanie softu pod MA (uniflasher) oraz czekam na moda od Wegiego z AR6 z setem klawiszy od atraxa oraz innymi poprawkami (kolorki napisy sd2iec itp). Powinno być dobrze ;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #78 dnia: 24 Września 2012, 19:57 »
http://c64power.com/forum/uploads/files/KISIELPACK.ZIP

jest przerobiony AR6 - najlepszy freezer rzekomo. Są klawisze jak w atraxowym AR, kolorki i winieta. Dalej - jest flasz do GA w starej wersji i flasz dodatkowy do obsługi sd2iec...

Wszędzie jest plik CRT - do emu albo 1541U, plik bin to plik do flaszowania epromu programatorem i plik ROM - właściwy dla flaszera do GA/MA (o 2 bajty dłuższy)

Jeżeli w MA zachowasz kompatybilność z GA czyli wybór kolejnych 32KB flasza co wpis powiększony o 4 do $DE01 to będzio to chodziło na GA/MA. Póki co ten dodatkowy flasz współpracujący z sd2iec wbiłem do sektora $80 i $0100 (DZIAŁA!) - wybór flasza pod f2 (sektor$80) i f8 sektor ($0100) - wybór w pierwszym menu - u mnie chodzi. Ponieważ w MA nie ma ramcarta - to po wpisie #$04 do $de00 powinien się wyłączać (chodzi o f1 i f3 conf. memory i normal reset)
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #79 dnia: 24 Września 2012, 21:29 »
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Psychik

• Level 5
Multi Action
« Odpowiedź #80 dnia: 24 Września 2012, 21:38 »
wegi "HARDWARE CREATE BY KISIEL" error? ;)

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #81 dnia: 24 Września 2012, 21:42 »
d nie pasowalo bo za linie by wyszlo

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Multi Action
« Odpowiedź #82 dnia: 24 Września 2012, 21:52 »
Psychik:
wegi "HARDWARE CREATE BY KISIEL" error? ;)

Również w pierwszej kolejności to zauważyłem, ale ubiegłeś mnie z postem \"\" Oczywiście powinno być "created".

wegi:
jest przerobiony AR6 - najlepszy freezer rzekomo. Są klawisze jak w atraxowym AR, kolorki i winieta.

Rewelka i szacun jednocześnie. Klawiszologia z Atraxowego AR jest najlepsza.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Września 2012, 22:07 »
wegi
Co do zgodności MA z GA na poziomie rejestrów i zachowania sprzętu w trybie AR są one w pełni zgodne (ten sam opis dałem). Przesunięcie adresów w lewo w de01 jest specjalnie zrobione bo kiedys tak kodowałe że A14 A13 są w rej $de00. I tak już zostało. Na poziomie flashowania karty są nie zgodne, w MA używam PLA a w GA używam $dfxx do zapisu po sektorze. Kiedyś będzą chętni to opisze co i jak jakby ktoś chciał napisać flashera.
Co do obrazów AR6... nie lepiej z linkować to tak aby chodziło razem? Flasher wypali nawet 128KB z jednej strony dysku.
Pytanie do userów chcecie flashera bez turbo pod sd2iec ?

W odpowiwiedzi na pytania kiedy, konto i gdzie ja mieszkam itp.
Status obecnie to zmontowane prawie dwa mój i wegiego na których robie różne testy ze sprawności, nie skończyłem uniflasha do wypalenia obrazów, erase i ID zrobione i działa..Potrzebne jeszcze blank check i unprotect / protect.
Jak skończe lutować i będę gotowy do wysyłki to wysyłam numer konta... dzisiaj dwie zmiany w pracy wiec słabo to cały czas widzę.
Reszta serii będzie sprzedana na możliwie dużej ilosci portali aukcyjnych celem reklamy c64power.

Co napisu wiadomo że ja zrobiłem hardware, ważniejszy jest soft, wegi mozesz siebie wpisać? created = made by

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Września 2012, 22:34 »
Jak już dajecie korekty to tak żeby 6 liter było a nie 7! create to 6 liter zastąpić trzeba 6 jak Was tak po oczach wali. Żadnego infa o wegim nie daje ja AR nie robiłem softu

Co do złączonego flasza to chyba nie ma problema kto chce sobie złączy jak odczuje taką potrzebę... W tej chwili jest tak, że jest 32KB AR6 i 8KB dla sd2iec - jaki sens robić z tego 96 KB...

@Kisiel - zrób przy okazji widoczny kursor jak się wybiera sector burn bo nie widać gdzie się wpisuje

Generalnie fajnie jest z biegu wypalać sobie bez programatora flasz na C64 - rewelka

Offline Kisiel

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #85 dnia: 24 Września 2012, 22:45 »
wegi:
zrób przy okazji widoczny kursor jak się wybiera sector burn bo nie widać gdzie się wpisuje

też mnie to wnerwia.
Created by = Made by jest krócej.

Triad też nie robił nordic power itp.... a wszyscy są w paku.

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Września 2012, 23:30 »
\"MA\"

http://c64power.com/forum/uploads/files/AR606PAL.ZIP

teraz ja siedzę i poprawiam a userzy GA piszą, żeby poprawić i nie ruszą się nawet do flaszowania\"\" \"\" \"\" więcej nie poprawiam nic

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #87 dnia: 25 Września 2012, 00:20 »
Ktoś może kmini po jaką cholerę spod f6 w fastload było w AR freezer? Na co mi freezować pętlę oczekiwania basic,a?

Offline Kisiel

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Października 2012, 01:14 »
Otrzymałem już finalne wersje wsadów do GA i MA, zapodam na stronie projekt64.
Status na dzisiaj nadal grzebie przy flashowaniu, laczuje mi czasami bit zero zamiast jeden, muszę zmienić flashmode albo te flashki są walnięte.

Adi

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Października 2012, 13:58 »
Za dużo flaszek i tak potem jest \"\"