Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Multi Action  (Przeczytany 22331 razy)

Offline Psychik

• Level 5
Multi Action
« Odpowiedź #315 dnia: 28 Listopada 2012, 16:30 »
V-12/Tropyx:
I wierz mi, taki mod Black Box'a to bardzo fajna rzecz

powtorze sie, ale co tam: jaki black box? tylko action rules!

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #316 dnia: 28 Listopada 2012, 18:29 »
... zabawa z BB to zabawa no a AR jak dla mnie to najlepszy cart zrobiony dla C64 i w sensie hardware i softu
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #317 dnia: 28 Listopada 2012, 18:51 »
V-12/Tropyx:
Nie zapominaj, że c64power.com NIE JEST stricte scenowym serwisem internetowym.

Pamiętam o tym doskonale, ale to Kisiel przeniósł tę dyskusję w wymiar sceny, narzekając że na Ultimate nie ma produkcji chociażby - ja się tylko do tego odniosłem.
To wszystko co napisałeś - super, czy ja to neguję? Czy ja się wypowiedziałem negatywnie w jakimkolwiek wątku dotyczącym MA, GA czy BB? Chciałem tylko uświadomić, że tak jak dla Kisiela posiadanie ultimate'a jest bezwartościowe, tak dla innych mogą być mody BB.

(inna sprawa to wartościowanie - całkiem niepotrzebne - tego, czy dany sprzęt jest lepszy, czy gorszy)

O tym głównie pisałem, bo to bzdura na resorach.

Raf:
"bo scena to nie tylko komputer" :D

Oczywiście, to ludzie, produkcje i parę innych rzeczy a nie tylko hardware :P

Offline Skull

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #318 dnia: 28 Listopada 2012, 20:44 »
z tym demem na X'a Samaru to tylko "mały" doping dla was \"\")) i się udało - Biba 3 to na prawdę świetne demo.
No nie jest oczywiście tak, że nie mamy zamiaru się za nie zabierać, nawet już coś tam jest zaczęte - ale X od poczatku był dla nas nie realny.

Kisiel jak zrobisz SD1541Action, z emulacją to bedziesz bogaty.

Odnośnie crossplatforming-u to już "popełniłem" artykuł na ten temat na łamach "C&A" Fan.
A osobiście dla mnie to jest jedyny sposób żeby coś napisał na c64, bo mogę to zrobić w pracy [jak mi się to skończy to baj baj programowanie na c64] - no ale tam wiadomo nie zaniosę c64 ze stacją dyskietek,
W domu z wielkim bólem mogę włączyć chociaż testowo. Może jak stracę robotę i się rozwiodę to zaczne robić to na realnym sprzęcie.

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #319 dnia: 28 Listopada 2012, 21:02 »
Już mi się przypomniało kto to taki zamęt zasiał :
--------------
Sebaloz/Lepsi.De
Na Silesia zapadly ustalenia w sprawie najazdu Polakow, oczywiscie z demami. Miracles juz wczesniej postawili ze robia demo na X, demka zrobia tez Arise, Albion, Black Sun i oczywiscie Lepsi. Jedynie Samar nie chce jechac z demem. Kto jedzie na party?
----
i wszystko jasne ;)

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #320 dnia: 28 Listopada 2012, 21:05 »
Skull:
Może jak stracę robotę i się rozwiodę

Cytat dnia, Skull zarządziłeś, upłakałem się ze śmiechu, a podpisuję się pod tym "ręcyma i nogyma"... dopisałbym jeszcze "...i jak mi już się syn ożeni i z domu wyprowadzi" ;)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Multi Action
« Odpowiedź #321 dnia: 29 Listopada 2012, 08:39 »
wackee:
"...i jak mi już się syn ożeni i z domu wyprowadzi" ;)

Oby mój tylko do tego czasu nie rozkręcił mi wszystkich C=/Ami ;)
-profil nieaktywny-

Offline kenji

• Level 5
Multi Action
« Odpowiedź #322 dnia: 29 Listopada 2012, 10:28 »
Wacek jak Ty na to czas znajdujesz? Rodzina/praca/C64. Podziwiam.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Multi Action
« Odpowiedź #323 dnia: 29 Listopada 2012, 11:21 »
wackee:
Pamiętam o tym doskonale, ale to Kisiel przeniósł tę dyskusję w wymiar sceny, narzekając że na Ultimate nie ma produkcji chociażby - ja się tylko do tego odniosłem.
To wszystko co napisałeś - super, czy ja to neguję? Czy ja się wypowiedziałem negatywnie w jakimkolwiek wątku dotyczącym MA, GA czy BB? Chciałem tylko uświadomić, że tak jak dla Kisiela posiadanie ultimate'a jest bezwartościowe, tak dla innych mogą być mody BB.

Oczywiście przyznaję Ci rację. Tylko dyskusja niepotrzebnie zeszła na temat poza MA.

kenji:

Normalna sprawa. To tylko kwestia umiejętnego rozłożenia wszystkiego w czasie. Ja sobie na przykład rozporządzam w ten sposób, że trochę czasu przeznaczam na kodowanie, trochę na pisanie artykułów, trochę na pracę na dworzu (jak jest pogoda), trochę na domowe obowiązki i na wszystko znajduje się czas. \"\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Psychik

• Level 5
Multi Action
« Odpowiedź #324 dnia: 29 Listopada 2012, 12:03 »
V-12/Tropyx:
kenji:

Normalna sprawa. To tylko kwestia umiejętnego rozłożenia wszystkiego w czasie.

masz zone? masz dzieci?

V-12/Tropyx:
pracę na dworzu

BTW, check this: http://portalwiedzy.onet.pl/140252,,,,dwor_na_dworze_na_dworzu,haslo.html \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #325 dnia: 29 Listopada 2012, 12:20 »

Dzieki, Psychik. Pol zycia szukalem tego na pismie, aby wybic z glowy i mowy narzeczonej (z pochodzenia mazowszanki). \"\"

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #326 dnia: 03 Grudnia 2012, 20:01 »
kenji:

Hehe, czasami sam nie wiem jak mi się to udaje ;)
Dopisz jeszcze budowę domu do kompletu \"\"

Generalnie mając taką pracę jaką mam ;) od lat obcuję długo i często z kobietami ;) być może dzięki temu udało mi się nawiązać dobry kontakt z kobiecą stroną mojej osobowości - dzięki temu zrozumiałem że i u mężczyzny działa coś takiego jak MULTITASKING. Można równocześnie gotować obiad i transferować taśmy w turbo do T64, na przykład ;)
Poza tym dobre planowanie/wykorzystanie czasu i wyrozumiała Żona, która potrafi zrozumieć że składanie dema na c64 przez dwa miesiące jest dla mnie ważne, jakkolwiek byłoby to dla niej abstrakcyjne zajęcie \"\"

Offline kenji

• Level 5
Multi Action
« Odpowiedź #327 dnia: 03 Grudnia 2012, 20:25 »
Ja tez sie wykanczam na budowie domu. Co prawda mieszkamy juz ale nadal mam sporo do zrobienia.  W wolnym czasie wlasnie to robie.
Jesli chodzi o scene to moja zona tez jest wyrozumiala. Sama mnie wygania na party! Od czasu do czasu jakies demko ogladnie ale nuza z c64 ja meczy \"\"

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #328 dnia: 03 Grudnia 2012, 20:35 »
No to brakuje Ci jeszcze albo planowania, albo łączności z kobiecą stroną osobowości. Bliżej niż dalej \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #329 dnia: 03 Grudnia 2012, 21:41 »
kenji:
ale nuza z c64 ja meczy

mojej puściłem do it! z c64 i inne timber lame to otwarła szczękę, potem poszło EOD i tyle że na początku się podobało to tak przy setce powiedziała że pawia puszcza. Wybrane utworki z muzy pop mają podobne instrumentarium do chip tunes więc jakoby są zjadliwe przez niewiasty od Britney S.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....