Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dwa programy  (Przeczytany 3908 razy)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Dwa programy
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Czerwca 2012, 20:46 »
ruter:
Nie, chodzi o to, że kopiuję z mmc na stację pliki. Program ładuje plik do kopiowania, wyłączam mmc, zmianiam numer stacji, kontynuuje pracę. Uszkodzi, czy nie?

Nie wiem, na jakiej bazie pracuje MMC, ale jeżeli chodzi o stację dysków, to bez problemu, pod warunkiem, że czynisz to w momencie, gdy stacja "spoczywa", czyli nie kręci dyskiem. Wyłączasz, zmieniasz numer, włączasz i gotowe.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Dwa programy
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Czerwca 2012, 20:53 »

flash05

• Gość
Dwa programy
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Czerwca 2012, 20:55 »
ruter
W elektronicznej oczywiście, ale masz MMC więc nie ma problemu ;) Daj jakieś namiary na email to wyślę Ci paczuszkę.

Offline ruter

• Level 3
Dwa programy
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Czerwca 2012, 21:15 »
>Nie wiem, na jakiej bazie pracuje MMC, ale jeżeli chodzi o stację dysków, to bez problemu, pod warunkiem, że czynisz to w momencie, gdy stacja "spoczywa", czyli nie kręci dyskiem. Wyłączasz, zmieniasz numer, włączasz i gotowe.
Dobrze wiedzieć \"\"
@StaryMarabut:Dzięki za link. Na tym forum nie działam a wszystko na CSDB sprawdzam.
@flash05:To dobrze. Email:ruter.ruter(człekokształtna)gmail.com

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Dwa programy
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Czerwca 2012, 21:42 »
Ruter
Nie ma tego na csdb, też szukałem.

Offline ruter

• Level 3
Dwa programy
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Czerwca 2012, 22:07 »
Ten kopier jada nie działa. Na dyskietce zapisują się dziwnie wartości, pomimo tego, że wszystko wygląda na sprawne.

Offline wegi

• Level 7
Dwa programy
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Czerwca 2012, 01:29 »
>A czy chociaż mógłbyś mi powiedzieć, gdzie w Twoim kopierze jest to, co powoduje turbo ładowanie?

Chyba nie rozumiem pytania - to co powoduje turboładowanie - to dwa programy w assemblerze - jeden posyłany jest do stacji drugi rezyduje w C64

Kopier JAD'a może nie działa bo jest do SD2iec a Ty masz MMC? tak tylko strzelam, ale nie wiem czemu...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Dwa programy
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Czerwca 2012, 01:32 »
wegi:
Kopier JAD'a może nie działa bo jest do SD2iec

Z tego co pamiętam to miało chodzić po kernalu więc nie widzę dlaczego nie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ruter

• Level 3
Dwa programy
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Czerwca 2012, 10:40 »
wegi:
Chyba nie rozumiem pytania - to co powoduje turboładowanie - to dwa programy w assemblerze - jeden posyłany jest do stacji drugi rezyduje w C64

No właśnie, mógłbyś mi podać adres początkowy i końcowy tych procedur, ja sobie spróbuję usunąć.
Kisiel:
Z tego co pamiętam to miało chodzić po kernalu więc nie widzę dlaczego nie.

No właśnie też się zdziwiłem, kiedy nie chciało załadować katalogu dyskietki. Niby kopiuje normalnie, ładuje jakieś bloki, ekran zaczyna migać i stacja pracuje, stacja się wyłącza, mmc znowu ładuje bloki i tak kilka razy i ready. Może źle coś wpisuję? Dla GEOSa wpisałem:
sys2061,"geos64",8,9

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Dwa programy
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Czerwca 2012, 11:21 »
a stacja 1541 ma numer 8?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline ruter

• Level 3
Dwa programy
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Czerwca 2012, 13:14 »
Nie, 9, ale zrobiłem błąd w poście, 9 to 1541, 8 to mmc

Offline wegi

• Level 7
Dwa programy
« Odpowiedź #41 dnia: 08 Czerwca 2012, 14:35 »
>No właśnie, mógłbyś mi podać adres początkowy i końcowy tych procedur, ja sobie spróbuję usunąć.

@ruter nie mógłbym to był 1995 rok cud, że przetrwał exec... Albo porywasz się z motyką na słońce, albo, jeżeli chcesz robić takie "włamy" do ramu i podmianki to sam sobie zdisassemblujesz i pozmieniasz... Tym nie mniej imho łatwiej napisać coś takiego od nowa
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???