elwer:
@Kenji czekamy na ostateczną publikację oprogramowania i ostateczną wersję schematu (mam nadzieję że na dniach),
... schemacik moda 2-2 jest już gotowy (dzięki
elwerowi miałem ułatwioną robotę
, choć wersja ostateczna troszkę odbiega od "prognozowanej" przez elwera), tylko muszę do tego jakąś "poezję" stworzyć, bo
wegi chciał żeby opisać działanie hardu RAMdysku/UCarta (tylko się zastanawiam, czy to będzie kogoś interesowało?), no i muszę jeszcze ogarnąć (czytaj: przygotować plik gotowca) sysopa dla moda 2-1 do doklejania (z opisem jak, gdzie to wkleić) w sofcie programowanym w EPROM 27C512, na co zapewne
wszyscy czekają, a może Ty
wegi, jako autor kodu to zrobisz (jest z tym trochę inaczej niż w historycznym UCarcie, gdyż sysop znajduje się na początku ostatniego, czwartego 16KB banku EPROMa od adresu $C000), bo tylko tego brakuje do kompletu opisu moda 2-1/2-2, żeby to zamieścić na forum w nowym wątku pt.:
BB8 mod nr 2 - ROMdysk/RAMdysk/UCart - specyfikacja (chodzi o to żeby w pierwszym wpisie wątku umieścić całość materiałów, a nie rozrzucać na następne wpisy)
PS Tak, czy siak, publikacja materiałów jeszcze dzisiaj (!) bo potem nie będę miała czasu!
@
kenij, zobacz ten
FILMIK, jak jeszcze nie zdążyłeś oblookać!
Haaaah,
wegi i pewnie wszyscy ogladajacy mieli niezły ubaw z tym filmikiem
- faaakt, że macałem klawichy, jak ślepiec i dosłownie tak było, bo przede mną stała na statywie kamerka, a ja zza statywu, w półmroku, próbowałem coś na komciu nastukać (i jeszcze trzeba było sie koncentrować na dialogu, żeby to miało ręce i nogi) - nooo, do roboty w mediach trzeba mieć stosowne predyspozycje!