Psychik:
FC3 ktos cos wiecej niz wedge oraz turbo do stacji i magnetu
nie, a dodatkowo wkurzaja mnie te okienka wskakujace co jakis czas po resecie.
IMO, tylko Action Replay! czekam na jakies mody Actiona 4.x
... nooo, to sądzę, że raczej dłuuugo przyjdzie poczekać, bo jakoś do tej pory nikt się nie rwał do tego i nie dziwota.
Jako przykład schemacik Actiona Plus 7.3 (rozrysował p. Jerzy Sobola)

:

... jak widać, to nie jest BB, gdzie mamy tylko trzy układy scalone (swojego klona BB8 poświęciłem do modów, bo mi nie był potrzebny no i trzeba było założyć podstawki, żeby cokolwiek dało sie w nim potestować, a teraz przy następnym modzie będę wprowadzał na PCB dodatkowe zmiany - czytaj: "gmyrał", ciął ściezki itd

)! Ja np. nie posiadam zadnego Actiona, a ilu jest chętnych do poświęcenia swoich Actionów, łapka w górę?!

Szukając tematów o BB8 trafiłem na TO - to chyba jakaś telepatia z przeszłości!

- nie widziałem tego wcześniej!!!
KB777 wpisał w tym temacie prorocze słowa

:
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=17&topic=3271cytuję:
"
Skoro "prawdziwe" BBv8 juz nie sa potrzebne, mozna je zaczac przerabiac na kartridze z grami (albo czymkolwiek innym) z Epromem 27512 czyli 64kB. Przez przypadek od rejestru sterujacego idzie sygnal do nozki, ktora w Epromie 32-kilowym nie jest wykorzystywana - ale w 64-kilowym jest tam A15 Smile"
... @
KB777 szkoda tylko, że wtedy (w 2009r.) nie ruszyłeś tego tematu, to nie musiałbym się teraz z
wegim produkować!

PS KB777, to nie było "przez przypadek" z tym A15 - dobrze wtedy kombinowali, no nie (?!), tak opracowane PCB może pracować ze wszystkimi typami EPROMów, bez żadnych dodatkowych zmian (zworowań/przecinań), jak to się spotyka w cartach zagramanicznych z epoki?!