V-12/Tropyx
Z kartów używam AR 7.3 by Atrax i Final III by Chart Elektronik. Nie ma to jednak znaczenia, objawy te same.
No to jadziem:
1. wykonane,
2. wykonane,
3. zapalają się obie diody, po niecałej sekundzie dioda drive gaśnie, oba silniki nawet nie drgną,
4. zrobione, efekt: komputer wisi, jeżeli wyłączę stację wywala device not present i dalej można pracować na komputerze - jeżeli do komputera jest podłączona inna stacja to normalnie można na niej działać,
5. ze stacją nie dzieje się nic, na ekranie tez nie dzieje się nic (do wyłączenia stacji),
6. jeżeli sekwencja komend którą podałeś to to samo co @I na Action Replay to efekt jest taki sam jak przy próbie wczytania katalogu - dopóki się nie wyłączy stacji komputer wisi, a stacja oczywiście milczy.
Oczywiście inne stacje które mam (1541-II i 2x1541C) działają poprawnie. Przełożyłem elektronikę z C do staruszki i zakręciła silnikami. Nie ryzykowałem podłączenia do komputera - IMHO coś z elektroniką
Objaw z przed chwili, staruszka była włączona przez minutę (a i to nie wiem) i jest już dobrze ciepła. 1541C po 10 minutach pracy nadal zimna (nawet nie letnia). Sprawdzę jeszcze napięcia na scalakach bo coś czuję że poszła się płyta gryźć.
edit: rozbabrałem stację, układ opisany jako CR3 (KBP005) grzeje się jak diabli, na układach występuje jakieś szczątkowe napięcie. Jak nie usmażyło najważniejszych elementów (ROM, 6502, 6522) to jeszcze może uda się staruszkę reanimować.