Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: POZDRAWIAMY C64SCENE  (Przeczytany 2656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Marca 2012, 21:09 »
wackee:
Przez wzgląd na to iż wartością dla społeczności (to taka polska wersja słowa "community") Commodore w Polsce jest istnienie obu for

Mam nadzieję, że masz na myśli wirtualną społeczność? Scena C64 nie spełnia warunków bycia prawdziwą społecznością, ze względu na brak trwałych więzi między poszczególnymi jej członkami.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Marca 2012, 21:20 »
Kisiel.
Potrafisz odpowiedzieć na normalnie napisanego posta nie obrażając autora czy przekracza to Twoje możliwości?
Nie przeczytałeś mojego posta ze zrozumieniem, z rozmysłem użyłem słowa "zasoby" zamiast "pieniądze". Pomyśl nad tym chwilę, pokumasz.
Co do definicji publikacji - odsyłam do tego "adwokata" do którego chodzisz. Wyjaśni Ci podobnie jak błąd w którym leżysz w ostatnim zdaniu Twojego postu.
I nie zakładaj że tylko Ty jeden na świecie traktujesz rzeczy poważnie i umiesz zapytać radcę prawnego \"\"

V-12.
Wirtualną, jak najbardziej.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Marca 2012, 21:52 »
WOW, czuje się doinformowany. Więc co zamierzasz z tym zrobić drogi Waclawie?
Ja wysłałem do Nitro osiem majli o skasowanie postów i nic. Prosiłem błagałem, została tylko jedna droga prawna. Wiec słuchaj zorbimy deala wy sobie wykasujcie swoje posty na c64power w sądzie a ja uzyskam kasę od Nitra. I w moim przypadku jest to lepsza transakcja.
Ja mam kasę wy pustkę.
I dlatego jesteście kurczaczkami.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Marca 2012, 22:05 »
dostalem prywatne pytanie:

wackee:
Czy wszystkie tematy które dotyczą skopiowania postów będą lądować w śmietniku?

tak, poniewaz mozna tu swobodnie dyskutowac i nie przeszkadzac osobom zainteresowanym merytorycznymi dysputami (posty ze smietnika - mozesz sie tu czuc jak w arenie na scene - nie sa wyswietlanie w "najnowszych" na froncie forum).

ogolem - na tym forum, w przeciwienstwie do c64scene, sa inne atrakcje niz wojenki i arena.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Marca 2012, 22:10 »
Kisiel
Czy pamiętasz "Warunki rejestracji" które akceptowałeś rejestrując się na c64scene.pl?
Pewnie nie, więc przypomnę Ci, że jedno ze zdań które tam umieszczono brzmi:
"Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych."
Ze względu na to jedno małe zdanie nie możesz żądać - co najwyżej prosić - o usunięcie Twoich postów. Z tego samego względu nie masz regresu prawnego do c64scene.pl. Jeżeli rozmawiałeś na ten temat z adwokatem, to sugeruję porozmawiać jeszcze raz, podsuwając kopię "Warunków rejestracji" które zaakceptowałeś. Jeżeli sugerował Ci że masz coś do ugrania, to po tym ruchu zmieni zdanie.

Żaden użytkownik c64scene (wyłączając tych którzy mają konta tu i tam) którego wypowiedzi zostały skopiowane bez jego zgody, nie udzielił takiej zgody j/w c64power. I tutaj leży zasadnicza różnica między obiema sytuacjami.

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Marca 2012, 22:15 »
Raf:
tak, poniewaz mozna tu swobodnie dyskutowac i nie przeszkadzac osobom zainteresowanym merytorycznymi dysputami

Mam nadzieję, że z zainteresowaniem będziesz śledzić tę niemerytoryczną dyskusję.

ogolem - na tym forum, w przeciwienstwie do c64scene, sa inne atrakcje niz wojenki i arena.

Masz prawo do swojego zdania. Ja nie podejmuję się dyskusji które forum jest lepsze które gorsze - jeden woli córkę, drugi teściową, jak mówi zgrabne polskie powiedzenie. Dla mnie oba fora się uzupełniały i żyły w spokojnej koegzystencji. Dla mnie ten konflikt jest bez sensu i wolę żeby się rozładował, zanim któraś strona zrobi coś z czego będzie już ciężko się wycofać.

Offline Kisiel

• Level 7
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Marca 2012, 22:16 »
WOW \"\"  Wyjaśniłeś mi wszystko tylko ja nie wyjaśnię Tobie nic \"\" A sprawę będzie miał o kasę \"\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Marca 2012, 22:18 »
Po raz kolejny udowadniasz że jesteś pieniaczem który dużo wywija drewnianą szabelką. Może są jeszcze tacy co dają się na to nabierać \"\"

Myślisz że z tytułu pogwałcenia praw autorskich nie można pozwać o odszkodowanie? Że o zasądzeniu kosztów procesu nie wspominam.

Offline Kisiel

• Level 7
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Marca 2012, 22:21 »
Chłopie, wyluzuj jesteś w śmietniku. Nie ma tutaj lansu, obudź się. Jesteś dinozaurem.

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Marca 2012, 22:26 »
Ciekawe więc dlaczego z wypiekami wciąż mi odpisujesz.

Ja tego wątku tutaj nie umieściłem.
Wiem, sprawy wstydliwe zamiata się pod dywan.
To jest właśnie ta wyższość kultury c64power nad c64scene? \"\"
Wersal vs bydło?

Offline Kisiel

• Level 7
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Marca 2012, 22:33 »
Zauważ że czuję się tutaj jak król, mało kto zagląda, towarzycho scenowe wpada raz po raz. Normalnie bajka, przytulnie. A na c64scene pełno towarzystwa ma milion pomysłów co tutaj jeszcze spieprzyć. Raf ten dział specjalnie zrobił dla mnie i Tomaszka, olka, poznaj ich historię.
Dziękuje że wpadłeś, tutaj mogę się poczuć jak z Tobą na scenie, wirujemy razem w wariatkowie... sebaloz zbliża się z jakimś zdjęciem... o tak namalował sakrum profanum Nitra z czymś w dłoni... o kurde to wacek?
Wiesz co tak naprawdę myśle? Jesteście solą c64scene, nie sceny \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Marca 2012, 22:34 »
Wacek, po co sie podstawiasz dla kilku krzyczacych osob, przeciez wiekszosci ludzi na c64scene zaistaniala sytaucja w ogole powiewa. moze jakas ankietka, komu to w ogole przeszkadza (na scene DEMOkracja to podstawa przeciez) ? widze tez ludzi zadowolonych, ze nie beda sie wreszcie bujac w syfie, nad ktorym admin nigdy nie panowal.

edit: albo zrobcie liste osob ktore faktycznie widza problem w zaistnialej sytuacji... ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Marca 2012, 22:48 »
W sumie to będzie bardzo udana impreza ten piernik,
bo tak mój wujcio pracuje w prewencji, chłopaki są po dragach i piwku. Sebaloz (jesteś na pierwszym miejscu) Cresh, próbują wciągnąć nosem majty pani Bożeny z baru a tu trach, wpada policja legitymuje i dmuchanko \"\" Udanej imprezy życzy toruniak.

A tak na prawdę to zajebaliście mojego posta do c64scene a chcecie walczyć o prawo\"\"
Kurde jesteście mistrzami inteligencji. Załóżcie sobie tutaj konta i zapraszam do śmietnika.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Marca 2012, 00:14 »
wackee:
Żaden użytkownik c64scene (wyłączając tych którzy mają konta tu i tam) którego wypowiedzi zostały skopiowane bez jego zgody, nie udzielił takiej zgody j/w c64power.

Tak, ale czy w regulaminie c64scene jest zapisek, który zabrania kopiowania postów? Generalnie posty nie są objęte ochroną prawną, ponieważ nie są dziełem w rozumieniu prawa, ani danymi osobowymi. Imho to, co zrobił Raf, było niepotrzebne, ale dlaczego ktoś próbuje go rozliczać za ten czyn, a np. nie rozliczy pana C. za to, że przez lata jechał na nieswoich pomysłach, szczególnie w ostatnich latach konwertując jpegi znalezione w necie? Zaistniała sytuacja wykazała bardzo duże podziały na scenie, które niepotrzebnie zostały poszerzone. I tyle w tym temacie - czekam na formalny rozwój wydarzeń.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wackee

• Level 6
POZDRAWIAMY C64SCENE
« Odpowiedź #29 dnia: 02 Marca 2012, 07:38 »
Raf:
Wacek, po co sie podstawiasz dla kilku krzyczacych osob,

Co to znaczy "podstawiasz"? Jako jedyny próbuję doprowadzić do rozładowania konfliktu.

Jeżeli w ogóle czytasz to co piszę, to powinieneś zrozumieć że jedyną osobą która się podstawia, jesteś Ty. Słuchaj dalej doradców takich jak Kisiel, którzy generalnie w tej całej sprawie nie ryzykują niczym a Ciebie podpuszczają, a na pewno świetnie na tym wyjdziesz.