Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 11111olo - posty niezwiazane  (Przeczytany 1331 razy)

ejr_pl

• Gość
11111olo - posty niezwiazane
« dnia: 29 Października 2011, 03:59 »
Obserwuje ta nalote kisiela (feat raf) na olo od lat juz. Fakt, jak pisal, byl wku....wiajacy. Ale skoro robi praktycznie to samo, za lepsza cene.... To jebie mnie to czy dla Was psuje rynek czy nie psuje. Na szczescie prawa wolnego rynku rządzą się swoimi prawami i nikt nikogo nie 'zmusza'. Od razu napiszę, że to absolutnie nie pisze olo, ani lololo ani żaden z pochodnych :P

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Października 2011, 05:37 »
Raf mamy klona. Styl pisania i uwarunkowania.

Wyjaśnijmy sobie jedno OLO nie potrafi nawet lutować, cena SD2IEC jego produkcji nigdy nie zejdzie poniżej 71PLN od Zaxona (archiwum allegro). Oczywiście nigdy nie oznacza że nie sprzeda sam sobie po 5PLN\"\"
Jak chcesz mieć problemy ze sprzętem to kupuj z lolo, jak chcesz nie mieć problemów kupuj od sprawdzonych sprzedawców. Pytanie retoryczne jak kretyn może zrobić coś dobrze\"\"

Olo idz pierdolić głupoty gdzie indziej.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

ejr_pl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2011, 03:43 »
Trollowania sie nie ustrzegliscie ;P Stara spiewka o klonach Kisiela (megalomania? to juz wszyscy chyba maja dla niego ten sam "styl" pisania, ja nie mam stylu, co widac hehe), mentalonsci mojej tez raf nie znasz, a mielismy wszyscy kiedys taka sama, tylko niektorzy zostali tacy jak kiedys, a inni poszli do "unii" ;P
Dla WIEKSZOSCI polakow standardem jest kupowaniem czegos taniej (Elyta rulz) i chuj z polonezami (chlam totalny), wszyscy kradlismy/scie soft z commodora. Nie mowimy tu o nowym Popie, mowimy o czyms sprzed lat. Po co placic w chuj euro za cos, co mozna kupic taniej, a dziala tak samo? To, ze sobie na zachodzie ustalaja takie ceny, a nie inne ("nisza panie, my zarabiamy po pare tausenow ojro, to sobie i ceny dyktujem"), to ich sprawa. Oni maja swoje ceny, my mamy swoja rzeczywistosc.

Offline Amun-Ra

• Level 3
  • Gdyby mi się chciało…
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudnia 2011, 22:51 »
A jak byś tak streścił woją wypowiedź? Tym razem po polsku?
And the Lord said unto John, come forth and thou shall receive eternal life. But John came fifth and won a toaster.
https://retro.rocks/cc/

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2011, 00:19 »
ejr_pl:
Stara spiewka o klonach Kisiela (megalomania? to juz wszyscy chyba maja dla niego ten sam "styl" pisania, ja nie mam stylu, co widac hehe)

Klona zrobiłem jednego GA a emuluje aż:
- Action Replay,
- GEORAm,
- RamCart
- EasyFlash i da się na nim uruchomić Twój ulubiony PoP.

Projekt C64+ czyli C64 z CompactFlash, 2MB RAM i 512KB ROM, 8 MhzFSB jest klonem wg Ciebie czego?
TDC czyli dopałka 2MHZ i 4MHZ dostępna dla każdego usera C64 za pięć flaszek wódki jest według Ciebie klonem czego?

Jeżeli mnie nie tolerujesz od dawna po co czekałeś od października na jakieś pocałunki na forum??

RAF, moderatorze czy można takie głupawe wątki wyłączyć z forum na śmietnik???

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

ejr_pl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Grudnia 2011, 00:59 »
Kisiel Silisz się na siłę. Oczywiscie wiesz, że o klonach pisalem w kontekscie tego:
Kisiel:
Raf mamy klona. Styl pisania i uwarunkowania.

i o Twojej fobii klonow ololola, a pisales to o mnie, a nie swoje osiagnieciach. Oczywiscie to jest w Twoim stylu - robic z ludzi idiotow - m.in. przez to to forum jest takie sterylne bo odstraszasz ludzi, ktorzy nie dorownoja Twoim niesamowitym commodorowskim osiagnieciom eletkronicznym ;P

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Grudnia 2011, 01:06 »
stererylne 260 wejść jednego dnia? To chyba nawet olo nie ma.
RAF czy kurwa można rozgraniczać pewne temty, bo ja bym jednak chciał aby OLO był w jednym temacie, a KISIEL w innym.  Bo zaraz się okaże że to ja, jedyny mówię o OLO chociaż nie założyłem tego topika jak to imputuje mój adwersarz, notabene trzeba mieć płaski łeb aby zarzucać pierwszej lepszej osobie swoje fobie i fantazje.

ejr_pl

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Grudnia 2011, 01:12 »
Hehe, powoli przechodzimy do standardowego obrazania... ;P

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Grudnia 2011, 01:26 »
obrażanie jest w tedy jak skończą się Twoje argumenty.
Jak na razie to dyskusja na temat OLO i jego wynalazków jest na faktach a nie na Twoich insynuacjach.
Dyskusja na temat mnie, KISIELA, to jest temat na oddzielny topik.
To że szanowny znawca klusek śląskich wyobraża sobie że może sobie pogrywać z każdym na tym forum łącznie z Ramosem, OPS (ojcem polskiej sceny) ... to musi się w końcu spotkać z całkiem zasłużonym śmietnikiem.  Chciałbym przypomnieć że czepianie się słówek w stosunku do Ramosa (współautora książki) oraz Raf'a (współorganizatora ostatniego party w Polsce) wskazuje na wysoką megalomanie autora tych żenujących postów.
KURWA wszyscy wiedzą że Ramos ma problemy z dysleksją a Raf nie organizował Party w Silesi... i co z tego młotku? Ogłosiłeś żałosnego newsa dla ubogich w rozumie.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Stycznia 2012, 21:06 »
Wiesz składać może każdy, z tego co mi wiadomo to niektórzy dogadują się z twórcami danego rozwiązania (np te do których nie ma źródeł, nie ma schematów itp, coś jak właśnie wspomniany SIDE od zaxona).
Przecież można takie coś robić uczciwie dla każdej ze stron - swinsid niby jest niekomercyjne ale są materiały do jego budowy dostępne - myślę, że gdyby ktoś chciał to się może dogadać z autorem i wyprodukować kilkanaście sztuk i odrazu niższa cena jest.
Zresztą odbiorców i tak jest niewiele, co z tego że 200 osób by chciało - ale np nie ma gotowego do kupna/nie umieją wszyscy złożyć, ktoś zaczyna składać - znajdzie się 100 chętnych bo z tych 200 tylko tylu uważa, że warto, ale gdyby nie znalazł się ktoś kto składa to zbuduje to 10 bo tylko tylu potrafi. Czy chodzi o to niektórym aby daną rzecz posiadało tylko kilka osób bo wtedy są elitą?
Zawsze można się jakoś dogadać i odpalać komuś jakiś procent - często na stronkach swoich mają np donate by .... (wstawić swój ulubiony system płatniczy) i można pare groszy w ramach uznania przekazać z tego co się zarobiło - proste, w ten sposób wilk syty i owca cała.

Akurat zaxon to solidna firma chociaż ostatnio wiele osób po nim jechało bo się nie wyrabiał z dostawami.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Stycznia 2012, 21:14 »
o ile taki system dziala uczciwie w obie strony to jest ok. mi szczerze mowiac nielatwo zaufac ludziom w pl, zdarzylo mi sie juz naciac na "wspolpracy".

w dzisiejszych czasach wolalbym juz chyba pojsc z jakas firma na pelny outsourcing a sam zajac sie tlyko projektowaniem. ale to i skala musi byc odpowiednia. robienie jakiegos sprzetu 20 sztuk to ma sens jak patrzysz na to przez pryzmat hobby - chcesz zamowic wiecej pcb i rozdac znajomym zeby koszt zamowienia byl nizszy. ale to sie generalnie nie sprawdza, bo sie okazuje ze "za pol darmo" to musisz swoje odczekac...

(byla swego czasu w PL taka sytuacja ... ja bylem zlodziej bo sprzedawalem GPLowany XU1541, a ludzie czekali na "xu1541 w kosztach produckji = ~60zl" jedyne 9 miesiecy a ja mialem od reki... po 90-100zl. no ale komu sie oplacalo to oplacalo, prawda?  najbardziej pewnie tym, ktorzy chcieli mnie "przywolac do porzadku" \"\" )

to mnie nauczylo, ze w polsce to tylko produkowac.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Stycznia 2012, 23:19 »
Raf opierdal dostałeś tylko za to że nie wysiliłeś się o kontakt z autorem XU1541, co pan doktor szczerze nie miał obiekcji na masową produkcję.
Robienie projektów dla Polaków to mordęga bo nawet jak im dasz projekt za cenę części to i tak jest źle, nawet nikt nie wyślili wyobraźni że autor projektu musi być w plecy bo pcb uwali, scalak przegrzeje, prototypy kosztują itp itd. Ja się cieszę jak wypełniam pita i mam do zapłaty parę złotych .. znaczy się  biznes wyszedł na PLUS. Za 2010 miałem ok 20PLN jak dobrze pamiętam.

Zaxon oficjalnie się jeszcze nie wycofał ale obecnie produkuje całkiem na poważnie wibratory i w "dupie"/ "pizdzie" ma składanie sprzętu dla hobbystów ;)

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Stycznia 2012, 02:31 »
Nie wszystko da się wyliczyć.
O ile fajniej jest stworzyć niż zrypać?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Stycznia 2012, 21:01 »
o ile szybciej dorobic sie na rypaniu? ;) :P
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

max_payne1

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Lutego 2012, 13:42 »
też nie popieram złodziejskich praktyk czy to olo czy innych. zuważyłem że na poprzedniej stronie jest jego zdjęcie.