Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: cruncher wszchechczasow na C64  (Przeczytany 483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jandz_

• Gość
cruncher wszchechczasow na C64
« dnia: 15 Sierpnia 2004, 12:53 »
Hi!

Mam pytanko do wszystkich ktorzy kiedys uzywali packerow/cruncherow na C64
Moze wiecie jaki byl najlepszy (czytajj najbardziej efektywny cruncher dla C64)
Za moich czasow uzywalo sie CruelCrunchera, moze powstalo cos bardziej odlotowego.
W czasach obecnych chyba najlepiej dziala PuCrunch  ( http://www.cs.tut.fi/~albert/Dev/pucrunch/ )

Ale mi chodzi wlasnie o ten najlepszy na prawdziwym C64

Przerzalem moze z 10 wersji Cruel Crunchera obecnie dostepnych, jednak w zadnym nie jest napisane kto jest autorem pierwszej wersji    Moze ktos z was bedzie wiedzial kto jest autorem pierwszego Cruel Crunchera? Moze ktos z was wie jakiego algorytmu do kompresji uzywa Cruel Cruncher?

pozdrawiam serdecznie
Jan Dzban

Offline Data

• Level 3
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Września 2004, 02:20 »
Cruel jest szybkii, jest tez dobry. Jezeli oleje sie predkosc, to wielu zwolennikow jest AB Crunchera. Ja osobiscie cholduje Faces Cruncherowi V2.0. Wykorzystuje 2MHz na C128 i po przejechaniu pliku najpierw Galeon`em (char paker) a potem Facesem, efekty sa powalajace. juz nie takie sample sie nim pakowalo

Pozdrawiam

CenTraX

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Października 2004, 14:56 »
Najlepszy i chyba najbardziej efektywny to Beta Cruncher bodajrze v3.2. A na PC najefektywniejszy jest EXOMIZER . a te wszystkie Cruel Crunchery czy inne Fast crucnhery sa do dupy (moze byly dobre ale to bylo z 10c lat temu ).

ftp.scs-trc.net/pub/c64/tools/packer/Beta-D_Compactor_v3.2.prg.gz

a exomizera to sobie sam poszukaj.

CenTraX./.SaMaR

Jemasoft_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Października 2004, 23:30 »
O ile mnie moja emerytalna pamiec nie myli to pierwszego Cruela napisal Galleon.
.
Ozdrawiam (innych a siebie lecze).

druid_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Listopada 2004, 22:53 »
Witaj,

Kiedys ostro sie bawilem cruncherami z racji swojej funkcji i najlepszy cruncher na C64 to Byte Boiler. W wiekszosci wypadkow ma najlepsze ratio oraz jest bardzo szybki (zarowno crunch jak i decrunch). Ma jeden mankament - do pracy potrzebuje REU. A obsluge REU mozna zaemulowac w emulatorze albo sobie owe REU do C64 kupic

Z cruncherow C64 na PC wrazenie zrobil na mnie exomizer o ktorym pisal Centrax