Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Black Box 4 monitor  (Przeczytany 321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krejzu_

• Gość
Black Box 4 monitor
« dnia: 24 Czerwca 2004, 12:30 »
Jak w BB4 modyfikowac kod assemblera w pamieci?
polecenie D 0800 A9 01 zamiast zamienic mi na LDA 01
wyswietla caly kod od 0800 do konca pamieci.
Istnieje jakies inne polecenie modywikujace pamiec w monitorze kodu maszynowego?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Black Box 4 monitor
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Czerwca 2004, 14:31 »
w jezyku angielskim i amerykaniskim istnieja slowa ktore dzialaja magicznie na assembler i na disassembler, Tobie sie pomylily......CZYTAJ FAKI, DOKI niektore komendy dzialaja monitorach identycznie wiec co za problem poczytac i sprawdzic samemu???????
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Black Box 4 monitor
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwca 2004, 14:34 »
mysle ze nastepne pytanie bedzie.. kto mi napisze wektorowke bo mi sie udaje ja zaasemblowac ale nie dziala...coool isn\'t?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Pampam

• Gość
Black Box 4 monitor
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Czerwca 2004, 17:50 »
Proponuje modyfikacje forum. Jak kazdy wie za okreslona liczbe postow dostaje sie ":dopisek": scener/elita proponuje zeby za kazde idiotyczne pytania w powyzszym stylu byly przyznawane ujemne punkty buchachacha tak zeby np mozna bylo spasc na lama, totalna lama, nieuleczalna lama

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Black Box 4 monitor
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Czerwca 2004, 19:14 »
ja wogole gratuluje wpisywania mnemonikow szesnastkowo pomijajac polecenie dissassemblera zamiast assemblera ...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

charnooh_

• Gość
Black Box 4 monitor
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lipca 2004, 14:07 »
ach....
jak chcesz zaczac assemblowac od 0800 to wpisz
A 0800
Monitor wyswietli  ci adres 0800, a zaraz za nim kursor. Wpisujesz mnemonik z parametrem, a Mon. automatycznie przeskakuje ci o tyle bajtow do przodu ile wpisales. Jak chcesz zakonczyc to poprostu nic nie pisz, tylko wdus returt...