Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: dyna clons  (Przeczytany 356 razy)

gLitch_

• Gość
dyna clons
« dnia: 14 Kwietnia 2004, 22:42 »
Witam

Czy istnieja jakies gry na C-64 podobne do dynablaster\'a ?

Pozdr.

Corwin

• Gość
dyna clons
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2004, 07:25 »
Zwei Bereten - czad.

Asthor_

• Gość
dyna clons
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2004, 22:35 »
baaa... nawet nasi rodacy napisali niejednego klona... najlepszy jest klon, ktory obsluguje do 4 graczy... ostantio w to gralem na Forever chyba 3 lata temu hehe..

Offline Skull

• Level 6
dyna clons
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maja 2004, 12:20 »
Witam wszystkich forumowiczow.

Mam pytanie do Asthora - co to za gra ?? na pewno na 4 playery ? Bo sam jestem wspolautorem jednego z klonow dyny na komcia. Co prawda nigdy nie wyszla pelna wersja gry, ale jakas demo wersja jest nawet do osiagniecia na sieci(Boombastic Benny)

http://homepage.ntlworld.com/frank.gasking/Pages/Review_Boombastic.htm

niestety ludzie ktorzy wstawili swoje intro, skopali nawet troche i ta skromna wersje. Grac sie da ale troche trzeba pomanipulowac setupem gry. Mam nawet sprawna wersje ale niestety na dyskietkach 5\'1/4, a nie mam kabelka .

Pytam o ta gre o ktorej wpomina Asthor poniewaz mielismy trudnosci z uruchomieniem sterowania dla 4 graczy. Mozna grac swobodnie trojka graczy (dwa joye i klawiatura), ale na czwartego nie pozwalala nam matryca klawiatury komcia . Oczywiscie mozna uzywac i innych klawiszy ale wtedy nastepuja kolizje z ruchami joystikow no kicha. Jakby nie to, moznaby bylo wstawic 4 playera (wiadomo miodnosc gry w gore).  
Widzialem kilka klonow na c64 ale zazwyczaj konczylo sie na obsludze dwoch graczy, a wiec 4 to rewelacja (zdaje sobie sprawe ze sa gry tj. bmx gdzie gra 4 playerow bez problemow, ale tam do sterowania uzywa sie o wiele mniej klawiszy).
A moze ktos zna inny sposob na usuniecie tego problemu ?  
Pozdrawiam

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
dyna clons
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maja 2004, 20:27 »
sa dwa sprzetowe radzaje adapterow podlaczanych do user portu - mozna do nich po 2 dodatkowe joye podpiac czyli do poczciwego komcia mozna miec podpietych 4 joye
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Skull

• Level 6
dyna clons
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Maja 2004, 12:23 »
w porzadku ale takie rozwiazanie mnie nie interesuje. Nie kazdy takie adaptery ma ( ja nie) a zalata wiekszosci programow i gier pisanych na c64 bylo to, ze chodzily na kazdym modelu wyposazonym w standardowe urzadzenia zewnetrzne( nie tak jak to sie dzieje z pc-tami i ich ciagla rozbudowa).