Witam wszystkich forumowiczow.
Mam pytanie do Asthora - co to za gra ?? na pewno na 4 playery ? Bo sam jestem wspolautorem jednego z klonow dyny na komcia. Co prawda nigdy nie wyszla pelna wersja gry, ale jakas demo wersja jest nawet do osiagniecia na sieci(Boombastic Benny)
http://homepage.ntlworld.com/frank.gasking/Pages/Review_Boombastic.htm niestety ludzie ktorzy wstawili swoje intro, skopali nawet troche i ta skromna wersje. Grac sie da ale troche trzeba pomanipulowac setupem gry. Mam nawet sprawna wersje ale niestety na dyskietkach 5\'1/4, a nie mam kabelka
.
Pytam o ta gre o ktorej wpomina Asthor poniewaz mielismy trudnosci z uruchomieniem sterowania dla 4 graczy. Mozna grac swobodnie trojka graczy (dwa joye i klawiatura), ale na czwartego nie pozwalala nam matryca klawiatury komcia . Oczywiscie mozna uzywac i innych klawiszy ale wtedy nastepuja kolizje z ruchami joystikow no kicha. Jakby nie to, moznaby bylo wstawic 4 playera (wiadomo miodnosc gry w gore).
Widzialem kilka klonow na c64 ale zazwyczaj konczylo sie na obsludze dwoch graczy, a wiec 4 to rewelacja (zdaje sobie sprawe ze sa gry tj. bmx gdzie gra 4 playerow bez problemow, ale tam do sterowania uzywa sie o wiele mniej klawiszy).
A moze ktos zna inny sposob na usuniecie tego problemu ?
Pozdrawiam