Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jak zostac niesmiertelnym C-64  (Przeczytany 659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OSH

• Level 5
Jak zostac niesmiertelnym C-64
« dnia: 17 Lutego 2004, 08:53 »
Czesc!
Onegdaj (chyba w 1993 roku) SOETO wydalo ksiazke Pana Andrzeja Urbankowskiego o tytule jak w temacie. Szukam jej, odkad zaczalem sie bawic we wlamywanie sie do gier, ale nigdzie jej nie moge dostac. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow ma ja i bylby sklonny mi ja odsprzedac/skserowac za rozsadna cene?
Odpowiedzi prosze wysylac na adres kg1980@poczta.onet.pl
Z gory dziekuje!

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marca 2004, 21:51 »
poszykaj sobie na c64power albo na emu64 kodow, chyba z 2000 ich bylo

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2004, 16:50 »
C64 Power niestety przestalo juz chyba istniec
A mnie nie chodzi o kody, tylko o samodzielne rozpracowywanie gier. To swietna rozrywka

charnooh_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipca 2004, 14:12 »
Jak znasz assem bler i adresy kernela, to ni bedziesz mial problemow.
Znajdziesz je w Ksiazce Commodore 64, Bogdana Frelka, ktora powinna byz w kazdej normalnej bibliotece miejskiej...

Matti91_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2005, 18:18 »
Nie Bogdana tylko Bohdana

P.S. To moj pierwszy poscik na tym forum

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lipca 2004, 15:01 »
power zyje
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lipca 2004, 15:10 »
Pewnie, ze C64 Power zyje.
A znajomosc asemblera... Hm. Nie moge sie rownac ze scenowcami, ktorzy w glowie maja cala mape pamieci C-64 Znam sie na asemblerze tylko o tyle co mi potrzebne do wlaman. Wlasciwie, to sie wciaz ucze. Nie mam Action Replaya niestety, tylko Finala III. Jest dobry, ale brakuje mu paru narzedzi. A w tej ksiazce sa przedstawione sposoby uzywane przez programistow do odliczania zyc, energii, czasu i tego typu licznikow.
Jestem w takiej desperacji, ze napisalem nawet do autora. On oczywiscie ma te ksiazke, ale za zadne skarby jej nie odda. Na allegreo szukalem, nie ma jej nawet w Bibliotece Narodowej w Warszawie!!! Prosze, jezeli ma ktos z Was te ksiazke, albo wie, gdzie ja dorwac, niech mnie poinformuje!!!
kg1980@poczta.onet.pl
GG 3976420

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lipca 2004, 22:35 »
na allegro sezonowo sie pojawiaja, ja moj egzemplarz od staregop kumpla odkupilem kilka lat temu... moze ktos tak wogole skonwerci ta ksiazke do PDF?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Lipca 2004, 09:11 »
Raf, masz te ksiazke??? Nie moglbys mi jej skserowac? Zaplace! W ogole to w zwiazku z nieustajaca akcja skanowania wszystkego co dotyczy starych komputerkow, ktora trwa na CCOnline, to ja sie moge podjac przekonwertowania tego do PDF-a. DJVu, czy czego tam chcecie. Ale musze miec te ksiazke. Ja jej na Allegro nie widywalem
Odpowiedz!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lipca 2004, 14:28 »
mam ta ksiazke ... a w momncie gdy pisze ten post na allegro jest ona do kupienia !!! ja za moja chyba w 99 dalem 12 zeta , lookaj tu : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28088554 (ajtualnie 3 zeta , a ksiaka jest w o niebo lepszym stanie niz moja)

nie wiem czy skanowanie mojej ksiazki jest dobrym pomyslem bo moglbym ja rozerwac juz calkowicie... sam tez nie mam skanera - skontaktuj sie ze ma na gg albo via mail najlepiej , moze skoluje skaner, aczkolwiek teraz tez nie bardzo mam czas to przeskanowac... ksiazka ktora bylaby warta przeskanowania to chyba tez oryginalna polska instrukcja do C64 firmowana przez commodore , mam taka a do tej pory sie nie spotkalem z zadnym innym egzemplarzem. be in touch.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lipca 2004, 14:38 »
Tez mam te ksiazke, tylko nie pamietam w ktorym kartonie w piwnicy

charnooh_

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lipca 2004, 15:06 »
Ja tez mam, z biblioteki, tylko ze po wypozyczeniu zmienialem trzy razy adres, i teraz nie moga mnie zlapac

prezes_

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lipca 2004, 16:07 »
Oddawaj ksiazke do biblioteki czarnuchu!  
Na pewno niejeden poczatkujacy koder chcial nauczyc sie trikow lamania gier a tu czarnuchy kradna ksiazki!

Offline OSH

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lipca 2004, 16:48 »
Ech, Raf nie zrozumielismy sie Ksiazke Frelka mam. Mialem ja zanim kuipilem C-64. Mnie caly czas chodzi o te ksiazke Urbankowskiego
A jezeli chodzi o Frelka, to jest on dostepny w wersji DJVu tutaj:
http://www.cconline.com.pl:81/czytelnia/ksiazki/a-h/commodore64/commodore64.djvu

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lipca 2004, 19:01 »
uh sic sorry