Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Rick Dangerous - help  (Przeczytany 334 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gracz_

• Gość
Rick Dangerous - help
« dnia: 03 Lutego 2004, 09:47 »
Jestem w Egipcie. Wzialem juz niebieski kamien na samej gorze, przechodze w prawo, ok. 3 ekrany w dol, znow w prawo i 3 ekrany ponizej jest plansza z dwoma platformami umieszczonymi nad kolcami i strzelajacym z prawej strony wezem. W prawym dolnym rogu znajduje sie drabina zablokowana czerwonymi kolcami. Jak je usunac?

MareQ_

• Gość
Rick Dangerous - help
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipca 2004, 04:09 »
z tego co pamietam to mialem z tym problemy i to nieziemskie - kilka godzina stalem w miejscu....
a wystarczy(chyba)... doskoczyc do ostatniej  - zblizyc sie do kolcow, nastepnie chyba strzelic, dlugo czekac. podeslij mi save\'a to sprawdze i napisze czy to rzeczywiscie dziala

Offline OSH

• Level 5
Rick Dangerous - help
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lipca 2004, 13:07 »
A mnie sie wydaje, ze trzeba po prostu podejsc do kolcow, i same znikna. Tez mi mozesz poslac save\'a.  
kg1980@poczta.onet.pl

komandor64_

• Gość
Rick Dangerous - help
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Sierpnia 2004, 10:35 »
Ja tez mam problem z ta gra i to na samym poczatku (co za wstyd...).
Zaczynam plansze w Egipcie. Przechodze cztery ekrany (chyba cztery) w gore i jestem na takich kamiennych schodach. Wchodze na trzeci stopien i padam na ziemie (dlatego ze jest tam takie cos co strzela), widze ze z gory zaczyna schodzic do mnie Egipcjanin (nie sadze ze z pokojowymi zamiarami) schodze na drugi stopien, podkladam dynamit. Kiedy juz on zginie (Egipcjanin, nie dynamit) wchodze znowu na trzeci stopien (nadal uwazam na strzelajace wlocznie) znowu z gory schodzi Egipcjanin. I tak w kolo Macieja.