Bzyk wystukal:
>: [...] juz lepiej w tym czasie pograc w jakies gierki [...]
nic nie kumasz
chopak dostal komcia i chce to najprawdopodobniej sporzytkowac w jakis inny sposob, a nie tylko j.w. (moze mu sie wlasnie granie znudzilo?)
w ogole to polemizuje troche na granicy zartu, bo faktem niepodwazalnym jest to, iz ":dzisiaj": w szkolach basic\'a nie ucza, ze jak sie chce ":dzisiaj": cos zaprogramowac, to nie w basic\'u - komodorowskim tym bardziej (chyba, ze programujemy na komciu), no, ale czy my jestesmy we szkole? inaczej, Dawid, jak przypuszczam, jest tu ":nowy":, no i wydaje sie byc troche ":zielony":
i o cos tam pyta, prosi o pomoc - czemu mamy mu jej odmowic. jak chce programowac commodore, to niech sobie programuje - ja mu podsunalem comal\'a i simon\'s basic\'a, zeby sie nie meczyl, np. z duszkami, czy dzwiekiem.
Gregory >:>: o! dobrze gadacie.
poza tym, nikt nie zabranial Dawidowi uczyc sie pascala, tudziez c, assemblera czy innych. ale czy nie lepiej umiec, albo przynajmniej co nieco wiedziec np. o basicu i pascalu? ot tak, dla porownania, co by samemu moc stwierdzic, co z tego jest gorsze, co mi sie przyda, rozumiecie. zreszta, niech tam bedzie - commodore basic bleeh, nie warto tego nawet dotykac. Dawdzie, poszukaj lepiej czegos o Turbo Pascalu, zostaw ten basic, to bez sensu...
":kochanie, dolej troche wiecej wody. jakas oklapla jestem dzisiaj, mowie pani.":