Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Digi organizer + Goat Tracker  (Przeczytany 544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Digi organizer + Goat Tracker
« dnia: 03 Września 2003, 15:58 »
Tia... przekonwetowalem MODka na Goat Traqckera obcinajac jeden kanal (Zawieral bas i perke - chcialem ten kanal odegrac jako sample poprzez digi organizer) . mod DIGI mial init $9000 i play $9003 (standard) a synth GT odpowiednio $8100/$8103 natomiast kod mojego player zaczynal sie od $8000 :

lda #$36
sta $01
jsr $9000
jsr $8100
lda #$00
sta $d020
sta $d021
raster: lda $d012
cmp #$20
bne raster
inc $d020
jsr $9003
jsr $8103
dec $d020
jmp raster

problem w tym ze cala routine sprawia wrazenie jakby nie miescila sie w ":ramce": co jest o tyle dziwne ze w Digi Organizerze dziala ok.  
moze ktos juz probowal uzywac Digi Organizera i moglby pomoc?
oczywiscie syntetyk nie zawiral filtrow aby nie mieszac w samplach

Raf

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

surge0n_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marca 2004, 22:31 »
ja probowalem podobne rzeczy z DMC.....ciezka sprawa ....wogole digi organizer ma kilka swoich powazniejszych wad...czasem sample nawet nie dzialaja tak jak powinny ale to juz wina autorow Z Goattrackerem i Digi nie probowalem takich rzeczy ale pewnie nie zaliczamy sie do pierszych ludzi ktorzy chca mieszac pozdrawiam  

Surgeon/Vulture Design

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Kwietnia 2004, 20:26 »
hehe... ale posta odgrzebales... teraz patrze na ten kod i sie smieje czemu nie uzylem IRQ do odgrywania to pewnie caly problem BTW w miedzycasie ktos mily ... bodajze Smalltown Boy podeslal mi przesuniecia na petterny i speed zeby DIGI sie z synthami zgral tak jak nalezy
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Sidder_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maja 2004, 11:16 »
Chodzi o to, ze bebny nie graja synchronicznie z muzyka? Bo jesli tak, to chyba wina Goata. Kazdy normalny, komodorowski edytor, ma takie same predkosci bedace wielokrotnoscia ramki. Tymczasem predkosci w Goacie sa - wg mnie - jakies trefne i nie do konca chyba zgodne z ogolnie przyjetym standardem.

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maja 2004, 15:15 »
Predkosci w Goacie sa wlasnie zgodne ze standardem i zdrowym rozsadkiem. Dajesz F05 i masz piec ramek na szesnastke. To Polonus stosowal jakies kozackie oznaczenia temp - vide Voicetracker.

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Maja 2004, 15:02 »
Dokladnie, Sidziu nie cwaniakuj, jak sie nie znasz