Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Little computer people  (Przeczytany 373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gregory_

• Gość
Little computer people
« dnia: 12 Marca 2003, 18:58 »
Mam problem z odpaleniem LCP pod ccs64 jak i Vice-em. Sprawdzalem juz kilka wersji dyskietkowych, i zadna nie wczytuje sie do konca. Jak to wyglada u Was?

Jammer_

• Gość
Little computer people
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marca 2003, 19:32 »
U mnie chodzi Mimo ze jako dyzurna emulama odpalam to pod CCS

eXbee_

• Gość
Little computer people
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2003, 19:41 »
U mnie dziala bez problemu (VICE), oczywiscie wersja z EMU64. Jesli nadal masz klopot, upewnij sie, ze masz wylaczone wszelkie ":dopalacze": typu Action Replay itp. Jesli zas korzystasz z kartridza Action Replay, wloz dyskietke wirtualna, napisz OFF i dopiero wowczas wczytuj gre: LOAD ":*":,8,1

ps. zauwaz, ze gra po wskazaniu pierwszego pliku laduje sie samoczynnie, bez potrzeby wpisywania RUN. W takim przypadku, zawsze wczytuj gre do ":czystego systemu":, wszelkie cartridge deaktywuj.

Gregory_

• Gość
Little computer people
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2003, 14:45 »
Tak wlasnie robie, dopalaczy w emulatorach nie uzywam wcale. W kazdym razie gra sie wczytuje, pyta sie o date itp, i kiedy podam ja, zabawa sie konczy. Gra wydaje sie wczytywac (lub rozpakowywac) i na tym sie to konczy. Jest to wersja z emu64.

Konfiguracja emulatorow jest poprawna na 100% (da sie zrobic taka zeby gry nie dzialaly? )  Tak wiec to chyba juz cos zewnetrznego, lub jakas tradycja ze ja z emulatorami zawsze mam problemy. Thx za odpowiedzi.

eXbee_

• Gość
Little computer people
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2003, 14:51 »
>:Konfiguracja emulatorow jest poprawna na 100% (da sie zrobic taka zeby gry nie dzialaly? )  Tak wiec to chyba juz cos zewnetrznego, lub jakas tradycja ze ja z emulatorami zawsze mam problemy. Thx za odpowiedzi.

Kurcze no.... pomoglbym Ci, ale nie wiem jak: u mnie gra dziala ok, na VICE (na CCS64 nie sprawdzalem, ale u Jammera chodzi wiec jest ok). W kazdym razie probuj, moze za ktoryms razem sie uda...

Gregory_

• Gość
Little computer people
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2003, 16:49 »
Ok., gra dziala. Chciaz nadal tego nie rozumiem, problemem byla konfiguracja (tym samym odpowiedzialem na swoje pytanie, Jest to mozliwe ). Po przywroceniu domyslnej (za pomoca sciagnietego przed chwila ccsa) gra zaczela dzialac. Ciekawy bledu rozpoczelam zmieniane tej poprzedniej, tak aby wiedziec na przyszlosc co zle zrobilem, i pomimo tego ze recznie odtworzylem konfiguracje domyslna, gra dziala tylko na tej &:#8216:fabrycznej&:#8217:, a nie tej ktora ustawilem sobie sam, pomimo ze byla identyczna z fabryczna. Troche zagmatwalem.

W kazdym razie ja to zawsze mam dziwne problemy