Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: zrodla  (Przeczytany 698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
zrodla
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Lutego 2004, 16:48 »
wypowiedz niespojna, o co chodzi??, sebaloz juz troszke na tej scenie byl
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

recces_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Lutego 2004, 09:50 »
>:wypowiedz niespojna, o co chodzi??, sebaloz juz troszke na tej scenie byl
Byc moze nie spojna, bo po 14h pracy czlowiek ma juz dosc wszystkiego, ale nie zgodze sie z teza, ze niewazne narzedzie, wazny efekt...jesli ktos chce twozyc na piecu.. to niech tam sie udziela... droga wolna....po co na przyklad bylo tworzenie kilkunastu swietnych edytorow FLI?? skoro mozna bylo zrobic procedurke wyswietlajaca grafe.. a reszte namalowac na piecu... (niewazne narzedzie...).. to po co tworzyc wogole cokolwiek na comma??? przeciez wszystko mozna zrobic na lepszym i szybszym sprzecie.. a coma wykorzystac tylko do prezentacji...laik i tak sie nie kapnie.. ze super szybkie wektory pokazywane na monitorze pieca w niby emulacji comma sa przeliczane z pelna moca pieca... wystarczy ze pokaze mu sie ekran startowy coomy i ramki:P <:niewazne narzedzie.. wazne by takiemu laikowi szczena buty przygniotla>: bo po co sie meczyc nad nowa procedura, zarywac noce jak mozna zrzucic z pieca gotowa animacje wektorow???<: niewazne.....>:..
hipokryzja????
Jestem na scenie prawie od jej poczatkow.. spora grupa ludzi napewno mnie pamieta z gieldy Warszawskiej, czy z roznych party (rulez syrenka:P), fakt.. nie ma za duzo mojego wkladu w tworczosc scenowa (pare produkcji pod STL [hi naphalm], czy kilka innych rzeczy..), ale to nie oznacza ze ze scena nie mialem nic wspolnego,( spedzilem z nia swoje najlepsze lata-pamieta ktos jeszce wojne z tepsa  o zalegalizowanie wlasnej roboty modemu?? prowadzenie bbsow??? czy pocket radio [hi Leming]  jak znajde wolna chwile to skoncze spinac piec z 1541 i zrzuce wam sporo starych dobrych produkcji( jak przezyly dyski i da sie z nich cokolwiek odczytac)......
Pozdrowka....

eXbee_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Lutego 2004, 11:44 »
>:[...] nie oznacza ze ze scena nie mialem nic wspolnego,( spedzilem z nia swoje najlepsze lata-pamieta ktos jeszce wojne z tepsa  o zalegalizowanie wlasnej roboty modemu?? prowadzenie bbsow??? czy pocket radio [hi Leming]  jak znajde wolna chwile to skoncze spinac piec z 1541 i zrzuce wam sporo starych dobrych produkcji( jak przezyly dyski i da sie z nich cokolwiek odczytac)......  

Bardzo chetnie zamieszcze to na emu64 - w ogole: moze chcialbys napisac artykul z cyklu ":Moje wspomnienia": ? Przykladowe takie artykuly sa juz na emu64 w dziale FELIETONY Jakby co, pisz na mojego emaila.

recces_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lutego 2004, 10:53 »
eXbee z checia, pod warunkiem ze znajde odpowiednia ilosc czasu... z ktorym ostatnio coraz bardziej krucho ...
Sebaloz.. czy jestem az takim ortodoxem??? kwestia punktu widzenia:P, a jesli chodzi o transfer z pieca, to bez obaw.. jestem coderem, a assa intelowskiego nie da sie przezucic na come:P ale z checia przezuce sobie demka, ktorych nie mam....
Pozdrawiam @ll...........

Offline Sebaloz

• Level 6
zrodla
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Lutego 2004, 17:24 »
>: jak znajde wolna chwile to skoncze spinac piec z 1541
>: i zrzuce wam sporo starych dobrych produkcji

Recces, ciekawe wypowiedzi ale jak juz zepniesz piec z 1541 to uwazaj zebys nie ulegl pokusie, bo tranferowanie danych z c64 na PC jest ok, ale w druga strone to wiesz.. A z tego co wiem Smalltown Boy byl na 2 (slownie: dwoch) party. Pozdrawiam.

Offline Sebaloz

• Level 6
zrodla
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Lutego 2004, 17:18 »
>: wypowiedz niespojna, o co chodzi??

Kisiel, chodzi o wiernosc scenowym zasadom. Lamanie powszechnie obowiazujacych zasad jest lamerstwem. Robienie czegos na tzw piecu i transfer tego do formatu komodorowskiego jest dzialaniem nieuprawnionym. Mi podoba sie np muzyka Smalltown Boya, nie ukrywam tego, natomiast kontrowersje wzbudza sposob w jaki ja robi. Jak Recces wspomnial kiedys takie prace byly dyskryminowane, niedopuszczane do konkursow lub ocenianie nizej. Dodam, ze dzis staje sie to juz coraz bardziej akceptowalne, ludzie masowo ulegaja pokusie latwego i szybkiego tworzenia. Scenowi ortodoksi nigdy jednak tego nie zaakceptuja.

>: sebaloz juz troszke na tej scenie byl  

Dlatego popieram Reccesa.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
zrodla
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lutego 2004, 07:17 »
eh... nic nowego nie przeczytalem..hmm... chodzilo o to co chodzilo a nie  o to co niechodzilo wiec jednak racja ze chodzilo......to jest tylko przyklad jak mozna prowadzic ciag logiczny wypowiedzi... czasami jest nie spojna..ale wiadomo o co chodzi  
Natura ludzka jest na tyle ulomna ze lubi sobie ulatwiac zadanie niz je utrudniac...... czyli lenistwo jest kolem napedowym postepu .... Rozmywanie sie zasad scenowania wynika miedzy innymi z tego lenistwa...czy to jest postep??  Raczej podstep... tak konczy kazda scena.... Choc z drugiej strony jak pisze jakies procedury to raczej  pod emulatorem a testuje na comciu, bo tak jest mi wygodniej.... co do muzyki to raczej inaczej ja slychac na comciu a inaczej na PC wiec nie jest to dobra droga....Reasumujac wszystko zalezy od Ciebie a czesciowo od sprzetu... Amen
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....