Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: zrodla  (Przeczytany 828 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aze_

• Gość
zrodla
« dnia: 24 Stycznia 2003, 18:30 »
czesc wszystkim
poszukuje wszelkiego rodzaju zrodel na c64 z zamiarem zebrania wielu informacji na temat programowania w jednym  miejscu w sieci wiec jesli kodujesz/kodowales i masz cos czym chcialbys sie podzielic z innymi prosze o kontakt
pozdrawiam wszystkich
aze/c64power

Offline wackee

• Level 6
zrodla
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2003, 13:30 »
Na Bananie masz zrodlowki Elysium, na pewno Ci sie przydadza.

Pozdrawiam,
.wackee

aze_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Stycznia 2003, 16:20 »
dzieki
hmm stronka juz stoi wiec zapraszam jesli ktos jest zaintreresowany zrodelkami i ogolnie dokumentacja na temat asma na c64.
http://asm.daper.net
sorry Byk za reklamowanie

eXbee_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2003, 17:22 »
Aze napisal:

>:sorry Byk za reklamowanie

jakie tam sorry Popieram inicjatywe, chcesz to moge dac newsa, jak jakiegos sklecisz

aze_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2003, 11:34 »
o to by bylo bardzo fajnie
dzieki

charnooh_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2003, 00:10 »
Proponuje troche literatury:

Bohdan Frelek - Mikrokomputery: Commodore

Ksiezka powinna byc w kazdej bibliotece publicznej, i jest swietna na poczatek.

Logan_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Listopada 2003, 11:17 »
Ja czasem moge podrzucic jakies zrodlo.
Ale wydaje mi sie ze nie ladnie robic zbiory zrodel kazdy bedzie mogl z nich korzystac, a co za tym idzie LAMERSTWO !!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
zrodla
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Listopada 2003, 13:53 »
Logan , to jak zamierzasz sie uczyc? teoretycznie z ksiazek?  

czemu nie skorzystac by z np. cudzych IRQ loaderow? jesli dajesz creditsy to wszystko jest ok , w koncu pewnych routinow juz nie da sie udoskonalic ... a nalizujac cudzy kod mozna sie wiele nauczyc
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Logan_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Listopada 2003, 19:14 »
EEEeee... ja sie ucze w taki sposob, ze sam wszystko sobie kombinuje, tak dlugo az beda jakies rezultaty. Studiowalem kilka ksiazek o Assmie, ale to co tam jest wiele nie daje. Ja wole sobie sam grzebac i myslec jak cos zrobic. Ja jak widze jakis efekt to mysle jak on dziala a wtedy go dopiero robie (nie wliczam w to wektorow).
A co do IRQ loaderow to owszem warto uzywac...

Wracajac do zrodel efektow to kiepski pomysl powaznie!
Bo bedzie sobie jakis fajnisty wektorek, ktos sobie wezmie zrodlo, przerobi zeby wektor mial inne kolory, ew. zmieni zeby sie inaczej obracal i w kretytach napisze ze on to zrobil i co?? LAMERSTWO

recces_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Lutego 2004, 17:05 »
>:Ja czasem moge podrzucic jakies zrodlo.  
>:Ale wydaje mi sie ze nie ladnie robic zbiory zrodel kazdy bedzie mogl z nich korzystac, a co za tym idzie LAMERSTWO !!

Jak mi ktos pokaze jak podpiac opiekacz do pieca, to moge troche zrodel podrzucic..(jakies 200 dysqf...)

A jesli chodzi o LAMERSTWO.. to czesciowo Logan masz racje.. tyle ze czesc koderow ma specyficzny sposob codowania (nic co by przypominalo logike ) i wykrojenie takiej procedory graniczy z cudem... Dla mnie najwiekszym lamerstwem zawsze byly grafy robione na piecu i zrzucane na comcia .. nie sztuka zrobic wielostronicowa mape na piecu... sprobij to samo zrobic na geosie (zazwyczaj) i polaczyc to w logiczna calosc!!

A na czyms ludzie musza sie uczyc.. ja tez sie uczylem na cudzych zrodlach.. tyle ze zawsze staralem sie napisac wlasne procedorki...(niektorych niestety nie da sie napisac )

Pozdrowka @ll...

eXbee_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Lutego 2004, 18:49 »
>:Jak mi ktos pokaze jak podpiac opiekacz do pieca, to moge troche zrodel podrzucic..(jakies 200 dysqf...)  

witaj - polecam dzial artykuly / sprzet - w tym: http://emu64.pl/menu.php?art=113

Smalltown Boy_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Lutego 2004, 13:22 »
>: Dla mnie najwiekszym lamerstwem zawsze byly grafy robione na piecu i zrzucane
>: na comcia ..

No pewnie. Nie sztuka zagrac na gitarze kupionej w sklepie, o wiele trudniej zrobic ja sobie samemu - najlepiej z nieheblowanych desek i baranich jelit.
Co kogo obchodzi narzedzie, liczy sie rezultat. Tysieczny raz to powtarzam, ale widze, ze nadal trzeba.

Offline Sebaloz

• Level 6
zrodla
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Lutego 2004, 19:04 »
>: No pewnie. Nie sztuka zagrac na gitarze kupionej w sklepie, o wiele trudniej
>: zrobic ja sobie samemu - najlepiej z nieheblowanych desek i baranich jelit.
>: Co kogo obchodzi narzedzie, liczy sie rezultat.
>: Tysieczny raz to powtarzam, ale widze, ze nadal trzeba.

SB, skoro NADAL TRZEBA to znaczy ze Twoje powtorki sa NIESKUTECZNE. Smuci mnie to ze mlodziez opiera sie tej propagandzie sukcesu za wszelka cene i szanuje niepisane prawa starej sceny. Trzeba dazyc do celu po trupach, bo cel uswieca srodki, wiec zamiast zrobic samemu tzw gitare lepiej kupic albo ukrasc ja komus kto sam ja zrobil. W samym procesie tworzenia nie ma nic przyjemnego, liczy sie tylko rezultat! Witaj w swiecie w ktorym nie ma sexu tylko same orgazmy bez zbednego pierdolenia

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
zrodla
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Lutego 2004, 07:03 »
racja
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

recces_

• Gość
zrodla
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lutego 2004, 16:00 »
>:>: Dla mnie najwiekszym lamerstwem zawsze byly grafy robione na piecu i zrzucane  
>:>: na comcia ..  
>:  
>:No pewnie. Nie sztuka zagrac na gitarze kupionej w sklepie, o wiele trudniej zrobic ja sobie samemu - najlepiej z nieheblowanych desek i baranich jelit.  
>:Co kogo obchodzi narzedzie, liczy sie rezultat. Tysieczny raz to powtarzam, ale widze, ze nadal trzeba.

eXbee thx.. postram sie w wolnej chwili zmajstrowac takie polaczenie...
Smalltown Boy   - chyba troche niezabardzo rozumiesz pojecie ":scena":.. jestem ciekjaw jak dlugo istniejesz (lub istniales na scenie) i na ilu partach byles... i ile widziales..(uzasadnij czemu prace robione przy pomocy pieca byly najnizej oceniane, lub wogole nie braly udzialu?? nieliczac paru sprytnie przemyconych.. ) nie sztuka jest zrobic extra animacje na Siliconie i skonwertowac ja na comcia.. sztuka jest zrobienie tego na komciu (najlepiej na wlasnym oprogramowaniu!!)
Jesli niewazne narzedzie.. to po jakiego lamera napisano tyle swietnego oprogramowania??? skoro wystarczy kliknac pare razy na piecu i mamy ten sam efekt?? (a jaki zysk czasu!!)
Moze i jestem dinozaurem scenowym ( i juz sie nie udzielam od 96...) ale prawa sceny zawsze byly dla mnie swiete.. i tak zostanie..... tu sie liczy wklad pracy i innowacja, a nie umiejetnosc poslugiwania sie programami z pieca!!! hough:P