Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jakich komend nalezy uzyc aby  (Przeczytany 342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remi_

• Gość
jakich komend nalezy uzyc aby
« dnia: 07 Stycznia 2003, 12:19 »
jakich komend nalezy uzyc aby uruchomic gre ze stacji dyskow na c

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Stycznia 2003, 14:36 »
>:jakich komend nalezy uzyc aby uruchomic gre ze stacji dyskow na c

sprecyzuj prosze pytanie: chcesz uruchomic gre z ":dyskietki wirtualnej": D64 ?  

Jesli tak, to po prostu bedac w emulatorze np. CCS64 nacisnij F9, potem odszukaj tego pliku D64, najedz na niego i w nim ustaw sie na (przewaznie) pierwszym wierszu (zazwyczaj: nazwa gry . PRG) i nacisnij ENTER, potem LOAD AND RESET...  

Polecam dzial Artykuly/Kursy/    
        w tym: obsluga emulatorow , emu faq, ccs64 faq.

remi_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2003, 10:55 »
dzieki za odpowiedz ale ja jestem troche opozniony jezeli chodzi o komputery, kiedys wgrywalem to z dsykow elastychnych i pamietam, ze wpisywalem tam load":$,8,1: list: run ale nie potrafie tego odtworzyc chodzi mi o uruchomienie gry z dyskow elastycznych c64, chce pokazac synowi porzadne gry a nie ten chlam z pc-tow

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2003, 16:24 »
>:dzieki za odpowiedz ale ja jestem troche opozniony jezeli chodzi o komputery, kiedys wgrywalem to z dsykow elastychnych i pamietam, ze wpisywalem tam load":$,8,1: list: run ale nie potrafie tego odtworzyc chodzi mi o uruchomienie gry z dyskow elastycznych c64, chce pokazac synowi porzadne gry a nie ten chlam z pc-tow

sam sobie czesciowo odpowiedziales na pytanie Katalog dyskietki:  LOAD ":$":,8,1

jesli ukaze sie Twoim oczom interesujacy program (bedzie miec oznaczenie PRG po prawej - zwykle pierwszy plik w katalogu dyskietki) to piszesz:

LOAD ":nazwa_programu":,8,1            

czekasz chwile... i potem piszesz RUN

Jesli masz jakis cartridge przyspieszajacy wgrywanie, to jest jeszcze prosciej. Np. majac FINAL III :  F7 - katalog dyskietki,   F5 - ladowanie programu,  F3 - uruchomienie.