Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Rozgrywki Microprose Soccer!  (Przeczytany 818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Smalltown Boy_

• Gość
Rozgrywki Microprose Soccer!
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Sierpnia 2002, 15:28 »
Na C64 moze i Microprose Soccer byl najlepszy (chociaz Emlyn Hughes podobal mi sie bardziej), ale jesli bierzemy pod uwage wszelkie platformy, to niestety, ale Kick Off 2 w wersji na Amige nie ma sobie rownych. We wszystkich pilkach noznych istnieje sposob na zdobycie bramki (i mozna w meczu strzelic np. trzy identyczne), w Kick Off 2 wszystko jest niepowtarzalne...
Wybaczcie

Slay_

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Sierpnia 2002, 15:35 »
>:jesli bierzemy pod uwage wszelkie platformy

hm, zdaje mi sie, ze nie bylo takiej kwestii
tylko o c64 mowimy prosze Pana

wybaczam

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Sierpnia 2002, 02:28 »
>: A microprose soccer nadal uwazam za najlepsza pilke nozna w ogole! Fifa to nie
>: to samo.

A jednak ja mialem racje - chyba ze ktos zrobil FIFE na komode
(Co najwyzej mogl odlozyc fife na komode, jak juz skonczyl jarac - Boze co za poziom)
SB

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Sierpnia 2002, 02:53 »
>:(Co najwyzej mogl odlozyc fife na komode, jak juz skonczyl jarac - Boze co za poziom)

Smalltown, ze co ?????  8-)

Slay_

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Sierpnia 2002, 23:18 »
### ale jesli bierzemy pod uwage wszelkie platformy

to moze wezmy pod uwage psx

nie gral Pan najwidoczniej w ISS Pro Evolution 2
moim zdaniem najelpsza gra tego typu, jaka kiedykolwiek zostala stworzona

fifa to knot. fifa jest nudna. co z tego, ze ladna, skoro nudna. gameplay  b e z n a d z i e j n y.

fifa 99 moze, ale nastepne to po prostu jakis zart. dziwi mnie w ogole, ze ludzie daja sie nabierac i kupuja ten kal.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Sierpnia 2002, 23:29 »
>:nie gral Pan najwidoczniej w ISS Pro Evolution 2

ooo tak, widzialem na wlasne oczy u znajomego. Zdecydowanie najlepsza ":futbolowka": ze wszystkich!

Ale.... grajac w Microprose Soccer czuje sie naprawde swietnie, nostalgiczne wibracje, prostora rozgrywki (we dwoch to cos rewelacyjnego!) - zatem na C64 MS nie ma sobie rownych.

Slay_

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Sierpnia 2002, 23:59 »
>:>:nie gral Pan najwidoczniej w ISS Pro Evolution 2
>:
>: ooo tak, widzialem na wlasne oczy u znajomego. Zdecydowanie najlepsza ":futbolowka": ze wszystkich!
>:
>: Ale.... grajac w Microprose Soccer czuje sie naprawde swietnie, nostalgiczne wibracje, prostora  
rozgrywki (we dwoch to cos rewelacyjnego!) - zatem na C64 MS nie ma sobie rownych.

widze, ze znowu odnajdujemy wspolny ozorek Panie Byku. macie racje brachu, taaaak....

>: Ale.... grajac w Microprose Soccer czuje sie naprawde swietnie, nostalgiczne wibracje, prostora  
rozgrywki (we dwoch to cos rewelacyjnego!) - zatem na C64 MS nie ma sobie rownych.

ma Pan racje

a wie Pan, ze wcale slaby w te klocki bylem
nie wiem, czy to duzo, bo moze ktos wiecej wywalczyl, ale pewnego dnia w 2 minuty Omanczykow 18 : 0  
rozpykalem. wiem, ze to tylko Oman, ale w ciagu dwoch minut ile mozna strzelic? z prostego szacunku  
wychodzi, ze najwiecej ok 25 i nie wiecej chyba.
zreszta kazdy po kilkuset godzinach gry w ms dochodzil do takiej wprawy. zastanawiam sie tylko, czy w  
stylu w jakim ja gralem, gral na swiecie ktos jeszcze. serio mialem swoj styl. w msoccer\'a mozna bylo  
grac po prostu - ":kwadratowo": jak ja to nazywam. moj kolega tak gral. bawilo mnie to, bawilo mnie  
rowniez jak go tluklem n : 0, gdzie n>:5
ja gralem ladnie, tak sadze. i tylko jeden joystick sie do tego nadawal. wyrobiny, ale w pelni  
sprawny ":stykowy": Quick Joy.
bawilem sie nawet w dosrodkowania z pierwszej pilki. ile to sie goli na pusta bramke w ten sposo  
szczelilo??

>:zatem na C64 MS nie ma sobie rownych.

DOKLADNIE!

>: ooo tak, widzialem na wlasne oczy u znajomego. Zdecydowanie najlepsza ":futbolowka": ze wszystkich!

hehe, u znajomych... zaluje, ze nie moge, ale gdybym mogl, gdyby plik z ta gra byl nieco mniejszy, albo  
nie mniejszy, gdyby tak duze pliki dalo sie slac na przyklad mailem i zeby to sie odbywalo w miare  
szybko, to bym panu podeslal tego ISS\'a
niestety rzeczywistosc na razie przedstawia sie odmiennie, wiec pozostaje mi tylko rzec, ze niech Pan  
zaluje, ze tego nie ma, bo ja mam i gram. gram, gram i jeszcze raz gram. tylko w to gram, grafika moze  
nie powala, choc na emulatorze jest zdecydowanie lepsza niz na konsoli. ":chodzi": tez duzo lepiej, jak  
kto chce: szybciej wolniej. najwazniejszym w tej grze jest to, ze ona sie nie nudzi. tu sie gra, a nie tylko  
wciska klawisze. gra nie jest schematyczna, jest nieomalze identyczna z naturalna bardzo realistyczna  
innymi slowy. gracze biegaja po boisku, nie jezdza na lyzwach, nie suwaja sie. a i pilka zachowuje sie  
tu jak pilka, a nie jakwielki zep ktory klei sie do nog zawodnikow. odbija sie od boiska tez bardzo  
naturalnie. nie jak w fifach, tu nie przypomina to gry w hokeja.

to tyle. musialem sie wygadac

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Sierpnia 2002, 10:08 »
>:widze, ze znowu odnajdujemy wspolny ozorek Panie Byku.

tylko nie Byku, tylko nie Byku

macie racje brachu, taaaak....

>:nie wiem, czy to duzo, bo moze ktos wiecej wywalczyl, ale pewnego dnia w 2 minuty Omanczykow 18 :  
0 rozpykalem. wiem, ze to tylko Oman, ale w ciagu dwoch minut ile mozna strzelic? z prostego szacunku  
wychodzi, ze najwiecej ok 25 i nie wiecej chyba.

raczej takiego rezultatu nie osiagnalem (rekord to chyba 11 : 0) ale to w sumie nic trudnego. MS ma  
pewien powazny blad o ktorym juz chyba wie kazdy (strzelanie z rogu pola karnego z podkreconej pilki -  
90% skutecznosci).

>:ja gralem ladnie, tak sadze. i tylko jeden joystick sie do tego nadawal. wyrobiny, ale w pelni  
sprawny ":stykowy": Quick Joy.

ech te joysticki.... wiele sie ich mialo

>:hehe, u znajomych... zaluje, ze nie moge, ale gdybym mogl, gdyby plik z ta gra byl nieco mniejszy, albo  
nie mniejszy, gdyby tak duze pliki dalo sie slac na przyklad mailem i zeby to sie odbywalo w miare  
szybko, to bym panu podeslal tego ISS\'a

napisz na jakim emulatorze grasz w te gre i skad mozna ROM\'a sciagnac - jesli to w ogole mozliwe.  
Chetnie zaznam smaku rozgrywki w te najlepsza futbolowke.

>:to tyle. musialem sie wygadac

nie ma problemu.

pozdrawiam.

Slay_

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Sierpnia 2002, 13:28 »
>: napisz na jakim emulatorze grasz w te gre i skad mozna ROM\'a sciagnac - jesli to
>: w ogole mozliwe.
>: Chetnie zaznam smaku rozgrywki w te najlepsza futbolowke.

kurcze, widzi Pan gre to ja sobie kupilem, od kolegi ktory pozbyl sie konsoli.
a co do emulatora, to oprocz Enhanced PSX Emulator (ePSXe) niczego nie polecam.
nawet Bleem lezy, bo na xp nie chodzi. na moim xp nie chodzi.

gre mam na hadede. przez vcd4 gram. kompakt tez mam, ale po co mam naped meczyc, co nie? lepiej z hadede.

moge tylko podac stronke z ktorej sciagnalem emulator i wszystkie pliki potrzebne do normalnego jego dzialania. albo moze nie, bede nieuprzejmy i poprosze, zeby Pan sobie to sam znalazl. to latwe, wupe wynajduje bezproblemow. wystarczy wpisac ePSXe.

pozdrawiam!

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Sierpnia 2002, 18:15 »
>:moge tylko podac stronke z ktorej sciagnalem emulator i wszystkie pliki potrzebne do normalnego jego dzialania. albo moze nie, bede nieuprzejmy i poprosze, zeby Pan sobie to sam znalazl. to latwe, wupe wynajduje bezproblemow. wystarczy wpisac ePSXe.

ok, poszukam na pewno. Zobaczymy, czy na moim przestarzalym Duronie 700 i GF 256 DDR w ogole ruszy

pozdrawiam.

Slay_

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Sierpnia 2002, 18:44 »
>:   ok, poszukam na pewno. Zobaczymy, czy na moim przestarzalym Duronie 700 i GF 256 DDR w ogole ruszy
>:
>:       pozdrawiam.

na pewno ruszy. ja mam tylko durona 850 i  chodzi bez najmniejszych problemow, nawet czasami za szybko

nie widzialem na wlasne oczy, ale ludzie gdzies tam graja w to nawet przez neta, bo dzieki tej emulce ma sie taka mozliwosc.

Rabbi_

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Sierpnia 2002, 01:24 »
A ja pozdrawiam wszystkich uczestnikow konkursu gry w SPEED\'a z zamknietymi oczyma u mnie na private party.... czyli  Cipla, Spoona, Bule, Yoshiego, Fancomasa, McFly\'a,  no i oczywiscie NatQuef\'a, ktory kurwa z domu na godzine wyszedl i 3 dni go nie bylo bo u mnie siedzial... hehehe !!! pozdro....

Rabbi

PS. Za cholere nie moge znalezc u siebie na flopach SPEED\'a... jak ktos ma to prosze, slijcie : rabbi@c64.pl.  Z tego co pamietam lecialo sie jakims samolotem w wawozach i innych pieczarach...

krzychu7_

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lutego 2004, 14:28 »
szukam wlasnie gierki Microprose Soccer, i to najlepiej na tasmie (kasecie) gdzie to mozna zdobyc? skad? moze ktos wypozyczy do skopiowania???? moj nr GG 4752360
dzieki