Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Newcomer Final Release Revision 2  (Przeczytany 330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Seji_

• Gość
Newcomer Final Release Revision 2
« dnia: 17 Lutego 2002, 23:46 »
Jak w temacie. ma ktos? Bo jestem w stanie znalezc tylko Revision 1, a na stronie autorow sa puste  
archiwa.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2002, 01:30 »
Witam,

zauwazylem, ze interesujesz sie RPG. Ciesze sie, ze na C64 masz rowniez swoje ulubione tytuly z tego gatunku. Btw. co znaczy ":revision 2": ? Czyzby wypuszczono poprawiona wersje ???

Seji_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2002, 05:11 »
Na to wyglada. Tak przynajmniej jest napisane na stronie gry. Ale tamte archiwa sa albo zle zlinkowane, albo cos sie im sypnelo na HD, bo sciaga sie puste pliki. Zamajlowalem, ale na razie nie ma odpowiedzi, a ostatni update na stronie byl w lipcu 2001.

A co do RPG i C64, to mam zamiar nadrobic nieco zaleglosci. 10 lat temu nie mialem pojecia co to RPG - a dowiedzialem sie jakis rok po sprzedaniu (tak tak, wiem, szubienica ) Komodorka. Sciagnalem wiec na poczatek Ultimy 1 do 6 i szaleje .

Artur J._

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Października 2002, 21:14 »
Dzis zajrzalem na strone www.Newcomer.ru i faktycznie jest tam informacja rev2 tej gry, nie wiem czy sprawdzales ostatnio bo twoj post pochodzi z lutego, a to juz jakis czas temu, ale w tej chwili mozna juz sciagnac ta wersje (po bezplatnym zarejestrowaniu sie), ja sciagnalem i wszystko dziala. Ale a przy okazji tej gry mam pytanie czy ma ktos moze opis klawiszy jak uzywa sie w tej grze, byc moze jest to gdzies na stronie newcomer-a ale jakos nie mialem czasu na szukaniu.

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Października 2002, 22:23 »
arturze, www.newcomer.ru nie istnieje chyba, nie moge sie polaczyc Apropo rev2 - czym rozni sie ta wersja??

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Października 2002, 22:25 »
emeryt >:>: faktycznie, Artur przekrecil koncowke: powinno byc   www.newcomer.hu

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Października 2002, 22:45 »
Przed momentem zamiescilem na emu64 ":Newcomer v2.0": - Ci ktorzy jeszcze nie maja tego tytulu, niech go koniecznie pobiora - to IMHO jedno z lepszych RPG na C64 w ogole!

Artur >:>: dolaczylem do archiwum z gra plik manual.txt - tam znajdziesz m.in. klawiszologie i spis komend (rozdzialy: ":KEYSTROKE COMMANDS": i ":COMBAT": )

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Października 2002, 23:14 »
dzieki webmasteros !!!!! juz zasysam, chociaz pewnie to to samo co ver1.0 z malymi poprawkami.

Artur J._

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Października 2002, 14:24 »
Dzieki za opis do gry nareszcie nie bede musial szukac ktory klawisz trzeba wcisnac. A tak swoja droga  
to dopiero teraz odkrylem ze manual znajduje sie tez na dyskietce startowej Newcomer-a, ale wersja  
tekstowa jest lepsza bo mozna ja zawsze wydrukowac (chyba ze ktos otworzy dwa okna Vice i w jednym  
bedzie gral a w drugim patrzyl na manual-a, oczywiscie odpada przy prawdziwym c64  - chyba ze ma sie  
dwa).  Na koniec przepraszam wszystkich za w prowadzenie w blad, przekrecenie koncowki adresu  
strony Newcomer-a (huru).