Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Bajty Polskie  (Przeczytany 2406 razy)

Ramos

• Gość
Bajty Polskie
« dnia: 12 Października 2011, 13:34 »
Razem Bartlomiejem Klusem napisalismy ksiazke pierwsza w Polsce ksiazke o historii gier komputerowych w naszym kraju. Jesli ktos by chcial kupic ksiazke to mozna ja zamawiac piszac na email: bajtypolskie@gmail.com. Cena 29 to odbior przez poczte, jesli ktos bedzie na Silesia Party to  moze ja tam odebrac, wtedy cena 25 zl.
Wiecej informacji na stronie: www.ca-fan.pl
Mozna takze przeczytac wywiad z mna o ksiazce na stronie: http://www.tinyurl.pl?Przznigm   

1.jpg
 :Opis:                                                
Okladka ksiazki

:Rozmiar: :188.17 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 711 raz(y)

\"1.jpg\"

elban__

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Października 2011, 13:48 »
Ramos, przyjmij ode mnie gratulacje. Byles ostatnia osoba ktora bym podejrzewal o napisanie ksiazki.

Szkoda, ze jestem w dolku finansowym bo bym kupil od Ciebie z autografem.

Szacun!

kotrobot__

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2011, 17:37 »
Respekt chlopaki. Pewnie kupie, stanie obok:

Jakies fragmenty gdzies sa, czy cos mi umknelo?

zielok__

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Października 2011, 18:32 »
Ja juz zamowilem:) Ramos chce autograf!

Offline Skull

• Level 6
Bajty Polskie
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Października 2011, 06:30 »
kongratulejszyn, Ramos - widac ze zabawa w redaktora C&A Fun przyniosla efekty - jedna zamawiam.

Ramos

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Października 2011, 16:53 »
W nowym numerze CD-Action ukazal sie artykul z ksiazki o pierwszej polskiej grze. Jeden z tematow z ksiazki jest: http://jawnesny.pl/2011/10/jestes-w-labiryncie-hexan/
Na atarionline.pl jest wywiad ze mna w sprawie ksiazki, a na ca-fan.pl jest wywiad z Klusem.

Dzieki wszystkim za slowa uznania !!!

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Bajty Polskie
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Października 2011, 16:36 »
Ja przed kupnem czekam na rzetelna recenzje Sebaloza \"Wink\"

PS. Ramos przytachaj wiecej tych knig na party.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Ramos

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Października 2011, 19:23 »
Jak przyjade na party to poprosze kogos, aby pojechal do mnie do domu po wiecej ksiazek, bo sam nie dam rady tego wszystkiego zabrac. Papier niestety troche wazy. Pamietam o tobie i bedziesz mial z autografami.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
Bajty Polskie
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Października 2011, 20:20 »
ja tez chce! i tez z autografem!
Congratufuckinglations!\"Smile\"

Ramos

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Października 2011, 20:30 »
Beda autografy dla wszystkich kto chce.
Odbior na Silesia Party jak ktos tam bedzie. Wtedy 25 zl. Platne na party
lub jak kto woli na konto. Dla chcacych wplacac kase na konto to pisac na bajtypolskie@gmail.com, a podam namiary. Jesli ktos wplaca na konto to kasa musi dojsc najpozniej piatku do poludnia, pozniej nie sprawdze czy doszla kasa.

Offline Sebaloz

• Level 6
Bajty Polskie
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Października 2011, 14:48 »
to pierwsza ksiazka ktora w zyciu kupilem

Offline kenji

• Level 5
Bajty Polskie
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Października 2011, 15:20 »
Ja juz jestem po lekturze tej ksiazki. Akurat na 6h czytania.

Ksiazka napisana fajnym jezykiem, dobrze sie ja czyta. Podziwiam samozaparcie w doszukiwaniu sie prehistorycznych produkcji i ich autorow. Szacunek.

Widac, ze autorzy przerzucili sporo starych czasopism typu Bajtek, Top Secret, Secret Service, SGK i innych. Zapewne bylo co robic.

Musze sie przyczepic do kilku rzeczy tzn. im mowimy o pozniejszych czasach, tym autorzy coraz bardziej przeskakuja po produkcjach. Nie rozumiem, dlaczego ksiazka konczy sie na latach 90-tych. Przeciez od tego czasu wyszlo sporo softu. Moze przez zmeczenie przeoczylem, ale nigdzie sie nie moge doszukac wzmianki o takich tytulach: Clash i Earth 2140. Jedna od Leryx Longsoft, druga z TopWare. O TopWare jest wzmianka przy okazji gry Polanie.
No i konsekwencja skonczenia pisania ksiazki w latach 90-tych jest brak sztandarowych produkcji ostatnich lat: Wiedzmin/2 czy Call of Juarez. Gdzies tam po drodze byly jeszcze Kangurek KO i inne takie.

Niemniej ksiazke polecam i licze, ze zgodnie z zapowiedzia powstanie jej kontynuacja. Moze wart by nieco mocniej pociagnac watek polskich czasopism komputerowych?

Skoro inni sie napinaja to:
C64 (6 szt rozne) + 1541U-II + SD2IEC + GeoRam + 3x1541 II + DTV + A1200

Ramos

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Października 2011, 19:48 »
Ksiazka traktuje historie gier do lat 1996, bo dalej rynek pisania gier sposobem domowym wyczerpal sie. Choc byly jeszcze gry co tworzono w domu w kilka osob. Tego przykladem jest gra Clash wydana na PC w 1988 roku. O reszcie mozna poczytac w ksiazce Mankowskiego \"Cyfrowe Marzenia\". Nastepna ksiazka bedzie, ale pierw musze zajac sie promocja tej co napisalem.

Cobra of Samar

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Października 2011, 20:15 »
Rzeczywiscie ksiazka zostala dobrze napisana: latwy jezyk, dobrze dobrany material. Nie zaluje zakupu.
Jeszcze raz Brawo dla autorow.

booker__

• Gość
Bajty Polskie
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Października 2011, 21:25 »
A ja stalem sie posiadaczem wersji unikatowej, Silesia 5 editon okraszoneji wyrazami uczuc do Ramosa, przeplatanymi sztytujacymi fallusami, cycuchami, poradami nt. rak, na greetsach i logo Legii konczac.

Na razie jestem kolo strony 22 gdzie ktos pisal do Bajtka jaka to zajebista jest gra Chuckie Egg, bo na levelu 9 czy cos, to juz nie tylko dwie kury sa, ale tez i kaczka!

swietnie sie to czyta \"Very