Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Propozycje/uwagi do regulaminu  (Przeczytany 1815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Propozycje/uwagi do regulaminu
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lipca 2010, 09:17 »
ja mam FF i modul pol/ang.. to wystarczy FAQ IMHO.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

djgruby

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipca 2010, 11:47 »

skull napisal:
Czas kasowania postow powinien wynosic 1 dzien... zeby czlowiek zdazyl wytrzewzwiec :-)

Protestuje. Typowe demo party trwa 3 dni. Zadam minimum 3 dni na kasowanie postow. :)

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipca 2010, 00:00 »

Cytat:
Powinien byc modul do sprawdzania pisowni przy postach.

Obciazaloby to pewnie serwer, kazda obecna przegladarka ma slownik, skonfigurowac i tyle.

Cytat:
Druga rzecz to, poprawnosc ortograficzna, daje mozliwosc translatorowi stron przekazania zrozumialej tresci - dzieki ktorej nawet obcojezyczni moga cos podpatrzec z tego forum.

Owszem, ale nie robmy z ludzi na poziomie dzieci, nie zauwazylem jakos na forum mnostwa bledow ortograficznych. Jak ktos przesadzi, to zostanie upomniany i tyle.

Cytat:
Protestuje. Typowe demo party trwa 3 dni. Zadam minimum 3 dni na kasowanie postow. \"Wink\"

Mozna zrobic wyjatek \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Lipca 2010, 13:04 »
ale tylko z okazji party ..... party all the time party all the time...\"Wink\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

leming__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Lipca 2010, 13:10 »
niewiem czy w dobry topic sie wbijam ale moje zdanie jest takie: forum sie nazywa c64scene znaczy sie chodzi o scene prawda? proponuje olac regulamin, robic czystke w trakcie rejestracji - rejestrowac sie moga tylko scenowcy i tyle. jak beda sami scenowcy to nie bedzie potrzeby miec jakichs dzieciecych regulaminow. Po co to komu. Czy ktos byl/jest na scenie latwo sprawdzic. reszta wypierrrr lalallalac bo to forum dla sceny jest. REGULAMINOM mowie NIE. Regulaminy to ja w szkole mialem.

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Lipca 2010, 13:55 »

Cytat:
jak beda sami scenowcy to nie bedzie potrzeby miec jakichs dzieciecych regulaminow.

Oj nie wiem, wspomniec sytuacje z nagonka na Raf\'a.

Cytat:
Po co to komu

Regulamin jest naprawde minimalistyczny, obejmuje kwestie, ktore wyszly podczas ostatniej wojenki tutaj.

Cytat:
proponuje olac regulamin, robic czystke w trakcie rejestracji - rejestrowac sie moga tylko scenowcy i tyle.

Tu sie nie zgodze, to pilowanie galezi na ktorej sie siedzi. Co z ludzmi nowymi na scenie? Co z ludzmi bedacymi \'kolo\' sceny? Na przyklad: Jacek31, KB777 itp itd..

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lipca 2010, 15:22 »
Cytat: \"Nitro\"

Cytat:

Cytat:
proponuje olac regulamin, robic czystke w trakcie rejestracji - rejestrowac sie moga tylko scenowcy i tyle.

Tu sie nie zgodze, to pilowanie galezi na ktorej sie siedzi. Co z ludzmi nowymi na scenie? Co z ludzmi bedacymi \'kolo\' sceny? Na przyklad: Jacek31, KB777 itp itd..

Mnie to jeszcze moze jakas lamerska grupa przygarnie jak wygrzebie z archiwum sprzed 20 lat jakiegos swojego sinus scrolla \"Razz\"   Ale Jacek31, ktory nigdy nie napisal nic na 6502, to bedzie mial przechlapane \"Razz\"
BTW - Nitro, ja kiedys bylem na party (Twitter Party). Cale 5 minut \"Razz\"  I na jakims wczesnym Intelu mniej wiecej tyle \"Razz\"  Nie wyrzucajcie mnie pliz \"Wink\"
-profil nieaktywny-

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Lipca 2010, 16:17 »
Nie wiem, czy sledziles ostatnia wojenke o wyrzucenie czlowieka \'nie po linii ideowej partii\', spokojnie, dopoki ja forum zarzadzam zadnych wyrzucen nie bedzie, o ile ktos obiektywnie podpadnie wiekszosci forum.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Lipca 2010, 16:36 »
Nitro obecnie na forum masz 230 uzytkownikow z tego wiekszosc postow pisza ludzie zwiazani ze scena (ostatnio na party bylo na max 60 osob) co oznacza ze 170 osob ktore tutaj maja konta mozna spokojnie usunac.
Pomijam fakt ze sa konta ktore sa zalozone przez ta sama osobe. Pomijam fakt, ze sa konta ktore wnosza ZERO do ilosci tresci na forum, bo maja zero wypowiedzi.
Zero weryfikacji i mamy o to postac sceny.pl 230 osob z tego moze 60 jest zwiazanych ze scena. Zbiornik.pl przy tym to waska grupa etniczna.
Dopuszczanie ludzi bez weryfikacji niestety powoduje, ze pojawiaja sie osobnicy ktorych dzialania maja znamiona przestepstwa.
No coz, zycie weryfikuje Twoje plany Nitro, caly czas. Jezeli kiedys na forum bylo 10 wypowiedzi ludzi ze sceny i 2 graczy to bylo fajnie, teraz jest odwrotnie.
obiektywizm nie istnieje, wszyscy jestesmy rowni tylko zoladki mamy inne.
Obiektywnie mozna powiedziec ze Twoje forum nastawione jest na przyjmowanie jak najwiekszej ilosci czlonkow lecz z historii Polskiej sceny, scena ustawicznie sie kurczy, jedynym co je spaja jest pojecie wspolnej torzsamosci, przeszlosci, sentymentu. Wprowadzajac bipole typu Twoj pupil, niszczysz to co spaja ta wspolnote na tym forum. Prosciej i ladniej sie nie da tego powiedziec.
Dla tego grupa osob postanowila oglosic Tobie, ze sie nie zgadza z takimi typami na forum, Grupa oznacza oczywiscie wg Ciebie mniejszosc, Wiekszosc to jest te 10% userow forum (przypominam o ilosci fejkowych kont) ktorzy moga albo nie musza byc ze \"sceny\". Pomijam tutaj oczywiscie niezrownowazonego Sebe z L.A. ktory dla nie obecnych jest zawsze pocieszeniem, natchnieniem i usmiechem na przyszlosc.

SPC

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Lipca 2010, 17:10 »
He, czyli mam myslec o skasowaniu konta?

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Lipca 2010, 17:30 »

Cytat:
Nitro obecnie na forum masz 230 uzytkownikow z tego wiekszosc postow pisza ludzie zwiazani ze scena (ostatnio na party bylo na max 60 osob) co oznacza ze 170 osob ktore tutaj maja konta mozna spokojnie usunac.

Dokladnie 135 userow userow napisalo choc jednego posta, inni moga korzystac z innych przywilejow posiadania konta: sledzenia nieprzeczytanych postow oraz PM\'ow. W niczym nie przeszkadzaja, nie spowalniaja/zajmuja miejsca na serwerze.

Cytat:
Pomijam fakt ze sa konta ktore sa zalozone przez ta sama osobe

Hmm, jedyny przypadek, ktory znam, to barman_ze_sceny, korzystajac z narzedzi jakie mam do wykrywania takich userow nikogo innego na czyms takim nie przylapalem.

Cytat:
Zero weryfikacji i mamy o to postac sceny.pl 230 osob z tego moze 60 jest zwiazanych ze scena.

Mamy forum scenowe, ktore jest otwarte rowniez na osoby z poza jej kregu.

Cytat:

No coz, zycie weryfikuje Twoje plany Nitro, caly czas. Jezeli kiedys na forum bylo 10 wypowiedzi ludzi ze sceny i 2 graczy to bylo fajnie, teraz jest odwrotnie.

Podaj watek, gdzie wypowiedzi \'graczy\' przewyzszaja liczbe postow scenowych.

Cytat:

Obiektywnie mozna powiedziec ze Twoje forum nastawione jest na przyjmowanie jak najwiekszej ilosci czlonkow lecz z historii Polskiej sceny, scena ustawicznie sie kurczy, jedynym co je spaja jest pojecie wspolnej torzsamosci, przeszlosci, sentymentu. Wprowadzajac bipole typu Twoj pupil, niszczysz to co spaja ta wspolnote na tym forum. Prosciej i ladniej sie nie da tego powiedziec.

Wedlug niektorych osob. Inni mysla co innego, bipole im nie przeszkadza co pokazala ankieta. Druga ankieta i moje rozmowy z pewnymi scenowiczami pokazaly troche inna sytuacje a mianowicie wprowadzanie przez Ciebie niezdrowej atmosfery.

Cytat:

Dla tego grupa osob postanowila oglosic Tobie, ze sie nie zgadza z takimi typami na forum, Grupa oznacza oczywiscie wg Ciebie mniejszosc, Wiekszosc to jest te 10% userow forum (przypominam o ilosci fejkowych kont) ktorzy moga albo nie musza byc ze \"sceny\". Pomijam tutaj oczywiscie niezrownowazonego Sebe z L.A. ktory dla nie obecnych jest zawsze pocieszeniem, natchnieniem i usmiechem na przyszlosc.

Specjalnie dla ciebie przelecialem recznie baze mySQL patrzac na to, kto glosowal, oto i wyniki:
Glosowali wylacznie scenowcy i osoby bedace \'okolo\' sceny, o nieposzlakowanej opinii na tym forum.
Jakby ktos mial watpliwosci co do prywatnosci - nie mam mozliwosci podejrzec kto i jak glosowal - skrypt forum zwyczajnie tego nie umozliwia, tylko odnotowuje, ze ktos glosowal w ankiecie

Cytat:

Cytat:
dopoki ja forum zarzadzam zadnych wyrzucen nie bedzie, o ile ktos obiektywnie podpadnie wiekszosci forum.

Nie pozwol sie wciagnac w kreowana przez niektorych atmosfere psychozy.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Lipca 2010, 17:45 »

leming napisal:
forum sie nazywa c64scene znaczy sie chodzi o scene prawda?

A dokladnie to c64scene.pl, wiec strona powinna byc dostepna tylko dla sceny logujacej sie z polskich adresow ip. Jak ktos byl na polskiej scenie i wyjechal na stale z kraju to nie reprezentuje juz polskiej sceny tylko np scene angielska.

Druga sprawa to Hiszpan Darksoft, ktory mieszka teraz w Polsce i jezdzi na polskie party. Niby nie jest Polakiem, jakby chcial sie do naszego scenowego piekielka zapisac to logowalby sie z polskiego ip, wiec przy rejestracji mozna wymagac jeszcze numeru pesel, ktorego taka osoba nie ma. Veto tez nie moglby juz nas szpiegowac przez translatora googla \"Smile\"

Jak juz mamy tylko polska scene z polskimi ip, to moze akceptowac tylko polskie grupy i odrzucac czlonkow z zagranicznych?

leming napisal:
Czy ktos byl/jest na scenie latwo sprawdzic

Niedawno zapisal sie tutaj SPC z jednoosobowej grupy Midway II, o ktorym nikt nigdy nie slyszal, wiec jak bys go sprawdzil
widzac tylko jego ksywe i grupe na formularzu zgloszeniowym do weryfikacji?

Dopiero jak znalazl sie na forum wrzucil program uzytkowy, ale tego programu nikt ze sceny wczesniej nie wiedzial. Mozna powiedziec, ze dopiero w momencie wypuszczenia tego programu wstapil na scene. Kazdy kto w mlodosci pisal jakies programy na c64, moze tu wpasc i powiedziec ze napisal je bedac na scenie.

Zreszta bylo kiedys wlasnie takie zjawisko jako scena z telegazety, goscie mieli swoje grupy, wydawali stuff i nazywali sie podscena, wiele lat minelo zanim zintegrowali sie z prawdziwa scena.

leming napisal:
REGULAMINOM mowie NIE.

Ale nie masz nic przeciwko temu, ze dzialalnosc sceny jest regulowana za pomoca niepisanych praw, zasad i wartosci scenowych.

KB777 napisal:
Mnie to jeszcze moze jakas lamerska grupa przygarnie jak wygrzebie z archiwum sprzed 20 lat jakiegos swojego sinus scrolla \"Razz\"

Mozesz wstapic do grupy Role, napisz przez CSDB do Commandera, przyjmie cie bez problemu i jeszcze dostaniesz 50 euro. Albo zbierz w myslach kolegow, zalozcie grupe ktorej nie bylo i wydajcie demo ktorego nie bylo \"Smile\"

KB777 napisal:
ja kiedys bylem na party (Twitter Party).

Nie slyszalem o takim party, mozesz cos wiecej napisac, kiedy i gdzie to bylo?

kisiel napisal:
pisza ludzie zwiazani ze scena

Trzeba doprecyzowac jakie rodzaju powiazania ze scena beda dozwolone: sprzetowe, towarzyskie, biznesowe?

Ty mi sie kwalifikujesz na sympatyka sceny, osobe zwiazana ze scena, ale nie scenowca, bo nie masz dorobku scenowego.

I co najsmieszniejsze lamerkiem nazywasz tworce najlepszego polskiego dema w tym roku (biore pod uwage tylko wypuszczone dema).

kisiel napisal:
(ostatnio na party bylo na max 60 osob)

Na ostatnim Silesia Party bylo kilku amigowcow, nieznana nikomu rodzina z malym dzieckiem, zreszta na kazdym party bez problemu wpuszcza sie osoby spoza sceny i te osoby maja pelne prawa partyzanta, moga pic, chodzic po party place, ogladac kompa i glosowac.

spc napisal:

Czekaj na decyzje komisji weryfikacyjnej zlozonej z nieaktywnych bylych scenowcow i sympatykow sceny zwiazanych ze scena \"Smile\"

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Lipca 2010, 17:56 »

Cytat:

Nie slyszalem o takim party, mozesz cos wiecej napisac, kiedy i gdzie to bylo?

Twitter vel Scenery (siekiera w skansenie edyszyn)

irwin__

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lipca 2010, 18:06 »
Calkowicie sie zgadzam ze zdaniem Sebaloza i Nitro. Co prawda ja jestem ze sceny Atari wiec zapewne komisja Wielce Czcigodnego Kisiela zweryfikuje moje podanie o przynalezc do tego forum z wynikiem negatywnym ale poki co jeszcze moge pisac \"Wink\" Ramos, Cobra i inni ktorzy maja \"odchyly\" atarowskie strzezcie sie bo konrola czystosci rasowej w drugiej kolejnosci wezmie sie i za was. \"Wink\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Lipca 2010, 18:16 »
irwin ty czlowiek ze sceny c64 jestes http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=20347 \"Smile\" Jestes spalony na atari \"Smile\"