Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czy c64scene pl to zbiornik.pl  (Przeczytany 2218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nitro__

• Gość
Czy c64scene pl to zbiornik.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Marca 2010, 09:29 »

Cytat:
To Twoje forum wiec ja sie dostosuje

Naprawde zalezy mi tylko i wylacznie aby ludzie sie tu jak najlepiej czuli, w zwiazku z tym naprawde wylaczam wszelaka cenzure i w jedna, i w druga strone poza skrajnymi przypadkami \"barmana\"...

comankh__

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Marca 2010, 09:33 »
kisiel, duzym? to budgetowe graty (nie masz pojecia o czym piszesz, albo duzo wodki bylo).

no i idz odrob lekcje:http://www.pouet.net/groups.php?which=548
bo wychodzi na to ze wlasnie wypadles jak noob z c64.com.pl wlasnie \"Razz\" i nie masz pojecia o czym piszesz #2 \"Razz\"\"Razz\"\"Razz\"

sorry za biczing ale biore przyklad z ciebie. wrzuc sobie na luz i omijaj dzial hardware. kropka.

leming__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Marca 2010, 09:45 »
kisiel sie poprostu boi konkurencji \"Smile\"
Z jednej strony popieram go i rozumiem ze ktos cos smieci i spamuje, ale ja poprostu nie czytam tego. widze wklejone zdjecia z woreczkami czy z czyms tam, smieszne troche no zgadza sie kisiel masz racje ale olej to i poprostu nie czytaj. nie czytaj, nie wypowiadaj sie i nie bedzie bolalo. a jak sie boisz o to ze ktos cie przeskoczy w ilosci postow to moge ci w mysqlu zrobic update i wpiszemy tyle ile bedziesz chcial.
Niestety to forum zdaje sie byc OGOLNODOSTEPNYM, i jak sa rozne dzialy to sobie ludzki postuja. daj ludziom zyc \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Marca 2010, 16:21 »
naprawde to nie boje sie takiej konkurencji:
1. przelaczanie kart  (action, final) na uC.
2. Wypowiedz na temat +60 (ktore scalaki zakrywa plytka)
Dla mnie koles nawet nie wie w ktorym kosciele dzwoni.
Plan tego pana ktory nabija posty na forach wyglada tak:
zakladamy konta i rozmawiamy ze soba i przechodniami.
Nabijanie punktow wypowiedziami ktore maja dla ciemnogrodu znaczyc ze kolo sie cokolwiek zna na temacie. Potem udziela rad (np. 15latkowi ze ma lutowac plytke w technologi SMT, jak on stacji lutowniczej nie widzial na oczy) a na koniec uzyje forum do reklamy. Jak widac czesc planu z c64power wykonana.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Marca 2010, 19:03 »
kisiel: naprawde prosze - bez wycieczek osobistych i zaczepek, czy wiedza na temat hardware C64 ma byc przeznaczona tylko dla wybrancow?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Marca 2010, 19:11 »
Nitro wybraniec sprzedaje swoje rozwiazania hardwarowe na allegro i nabija sie z forumowiczow. Obejrzyj sobie jego komp ktory sprzedaje na allegro.
Dales sie nabrac \"Smile\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Marca 2010, 19:30 »
Jacek31:

Cytat:
Kisiel to ze gostek sprzedaje modowane czesci na alegrosiku nie znaczy ze sam je robi i od razu sie na wszystkim zna.

ale jak udziela rad jak naprawic sprzet, sprzedaje zmodowany sprzet na allegrosiku to znaczy ze sie nabija \"Smile\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Marca 2010, 20:00 »
kisiel: Rozumiem, ze twoj stosunek do wszelakiej komercji poza sprzedawaniem 100% wlasnych produktow jest negatywny ale nie wszyscy musza go podzielac... Ktos w jakis sposob wlozyl troche wysilku w cos i chce to sprzedac - rynek pokazuje czy jest na to popyt, choc takze nie jestem entuzjasta takich praktyk ale nie okazuje nietolerancji.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Marca 2010, 20:13 »
Czlowieku Ty naprawde nie rozumiesz? Obejrzyj jego sprzet wykonany w technologi SMT a potem sie wymadrzaj. Znasz sie na tym? To sie nie wypowiadaj. Nie jestem Toba i nie dzialam jak ty. Sebaloz jakby zadal pytanie co to jest \"FLI\" to bys zrozumial co napisalem?
Wala sobie robi z Ciebie i z innych.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Marca 2010, 20:52 »
z tego co widzialem mody olo nie sa zbyt skomplikowane, latwo zmontowac cos z ogolnie dostepnego schematu, ale trudniej zaprojektowac cos samemu wiec nie dziwi mnie pytanie dotyczace projektu Mr.Fiza.

natomiast ja rysuje tylko w hiresie i multi, kiedys drazlace, ale w czystym fli nigdy nic nie narysowalem, jest do tego w ogole jakis wygodny edytor? \"Smile\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Marca 2010, 20:56 »
Rzeczywiscie co do elektroniki, to jestem ignorantem - przyznaje, moze powinienes sklarowac jakos jasno swoje zarzuty, wg. Ciebie 11111olo chce wyciagnac od nas jakies tajemnice firmowe a potem masowo to sprzedawac na zadny takowych zabawek rynek czy tez po prostu jest elektronicznym specem, ktory przychodzi tutaj tylko sie nabijac z ludzi??
Ten montaz SMT swiadczy, ze ma on dostep do w miare zaawansowanej technologi, ale to nie wyklucza niewiedzy w zakresie komodorka, choc jakbym ja byl elektronikiem, to pewnie znalbym sie ogolnie na tym wszystkim i potrafil poskladac to wszystko w calosc..

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #26 dnia: 13 Marca 2010, 20:58 »
No coz to tylko moja opinia, i paru ludzi ktorzy mieli z tym indywiduum kontakt wczesniej. Nie moge zgadnac co ma chlop w glowie ale w technologi SMT nie produkuje jeszcze Raf, mnie to wychodzi srednio, oryginalny projekt zostal przez olo zmieniony (tak sie chwalil). Sebaloz naprawde jestem pelen podziwu, ze wiesz jak sie lutuje znaczki pocztowe, bo ja nic nie wiem na temat pixlowania.
PS. Trollowanie moze byc inteligentne i glupie. Nitro jakby pisal bzdury z SQLa bill gates to bys sie zastanawial tak jak ja po co on to robi.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #27 dnia: 13 Marca 2010, 22:31 »

Nitro napisal:
Rzeczywiscie co do elektroniki, to jestem ignorantem - przyznaje, moze powinienes sklarowac jakos jasno swoje zarzuty, wg. Ciebie 11111olo chce wyciagnac od nas jakies tajemnice firmowe a potem masowo to sprzedawac na zadny takowych zabawek rynek czy tez po prostu jest elektronicznym specem, ktory przychodzi tutaj tylko sie nabijac z ludzi??
Ten montaz SMT swiadczy, ze ma on dostep do w miare zaawansowanej technologi, ale to nie wyklucza niewiedzy w zakresie komodorka, choc jakbym ja byl elektronikiem, to pewnie znalbym sie ogolnie na tym wszystkim i potrafil poskladac to wszystko w calosc..

SMD to ja robie kolba na atmedze w obudowie tqfp64 raster .8mm, wiec nie trzeba do tego zadnej hardkorowej technologii.

http://www.olimex.com/dev/avr-h128.html - tutaj odniesienie do powyzszego.

no i takiego ft232 jak po prawej:
http://electronics-diy.com/schematics/697/image008.jpg
tez dalem rade okielznac kolba i dziala.

hot air to obecnie koszt ponizej 500zl, gorzej z cudami typu BGA - piece do wygrzewania i inne smuty...

natoamiast co do projektow - moim zdaniem Olo idzie w wyciaganie projektow celem odsprzedazy np w modowanych przez niego c64. Jego wiedza jest plytka, ale zgrywa specjaliste, glownie pewnoscia siebie... a jak ktos sie nie zna w ogole, to go ma i tyle w temacie \"Wink\" (uparte stosowanie uC zamiast logik programowalnych na przyklad...)
pytania o projekty Fiza zaczely sie zapewne po przegladnieciu zdjec komciow ktore modowalem  (pokazywalem Olo co montowalem kilka lat temu). Temat o +60 pokazuje rowniez, ze Olo nie widzi (nie wie) jak dziala demux i/lub w konsenkwencji dekoder adresow,  ale to nie przeszkadza budowac urzadzen bez chwili zastanowienia jak dzialaja \"Wink\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Marca 2010, 22:37 »
raf nie wiedzialem ze juz przeskoczyles, z drugiej strony i tak pewnie pare osob zrozumialo o co kaman co napisales.

Jacek31

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Marca 2010, 09:51 »
No nie wiem dla mnie temat pan Olo111 to zaden problem, szczegolnie jezeli buduje sie cos na sugerowanych przez niego mikroprocesorach czy nawet PLD. Choc to tez takie zaciaganie troche ludzi na manowce bo Olo dobrze zdaje sobie sprawe ze na zwyklych TTL-ach czy CMOS-ach plytke da rade ukrzesac sobie kazdy srednio zaawansowany, a na uP juz niekoniecznie, szczegolnie 51\' bo trzeba miec programator rownolegly (pomijajac tam pare modeli ATMELA na SPI).
Ale jak ustawiasz w ukladzie Bit Look to po problemie, nikt juz nie odczyta z urzadzenia softu czy konfiguracji aby je kopiowac.
Natomiast zgadzam sie ze stwierdzeniem Seby ze nie trzeba sie szczegolowo znac na elektronice aby montowac gotowce,  wystarczy miec do tego tylko podstawowa wiedze i umiejetnosci z zakresu lutownicy i techniki. Zwazywszy ze w internecie schematow ci dostatek.
Natomiast o co chodzi moim przynajmniej zdaniem koledze OLO111. Otoz pewnie poszukuje metod zmniejszania kosztow i pracy przy modowaniu, aby wiecej wyciagac, a jednym ze sposobow jest umieszczanie kilku ukladow na jednym PCB i pewne przerobki, aby jak najmniej kopac w oryginalnej plycie (mozliwosc uszkodzenia).
Ogolnie reasumujac. Lepiej by wygladalo i zdrowsze bylo gdyby OLO powiedzial wprost ze poszukuje ludzi chetnych do pomocy przy optymalizacji pewnych rozwiazan zwiazanych z modowaniem C64, niz bawil sie w takie niejasne podchody, ktore jednak tworza taka dziwna sytuacje.