Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czym kopiować?  (Przeczytany 530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#Student

• Gość
Czym kopiować?
« dnia: 12 Listopada 2002, 12:50 »
 Pomóżcie, jakim programem można kopiować programy z taśmy na dyskietkę?  

pvg

• Gość
Czym kopiować?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2002, 23:02 »

Napisał: Student

Pomóżcie, jakim programem można kopiować programy z taśmy na dyskietkę?  
Najprosciej zadnym! Jezeli program jest jednoplikowy a w przypadku tasmy tak jest w 99% (nie liczac paru gierek doladowywanych na biezaco z tasmy o ktore jednak trudno) to zamiast uruchamiac program przez run piszesz save``nazwaprogramu``,8,1 i tyle masz nagrany program na dyskietce o ile bylo na niej wystarczajaco miejsca.
 Jezeli uzywasz np. cardridga action replay to to zapisywanie bedzie znacznie szybsze

Dotyczy to jednak programow ``uruchamialnych`` czyli gier uzytkow itp., gdybys chcial zapisac jakis fragment pamieci np. muzyczke od adresu $1000 to juz trzeba troche inaczej

~#*#Student

• Gość
Czym kopiować?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopada 2002, 09:19 »

Napisał: pvg

Najprosciej zadnym! Jezeli program jest jednoplikowy a w przypadku tasmy tak jest w 99% (nie liczac paru gierek doladowywanych na biezaco z tasmy o ktore jednak trudno) to zamiast uruchamiac program przez run piszesz save``nazwaprogramu``,8,1 i tyle masz nagrany program na dyskietce o ile bylo na niej wystarczajaco miejsca.
 Jezeli uzywasz np. cardridga action replay to to zapisywanie bedzie znacznie szybsze

Dotyczy to jednak programow ``uruchamialnych`` czyli gier uzytkow itp., gdybys chcial zapisac jakis fragment pamieci np. muzyczke od adresu $1000 to juz trzeba troche inaczej

Bardzo dziękuję!

~cbrown@wp.pl#*#Smalltown Boy

• Gość
Czym kopiować?
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Listopada 2002, 03:40 »
 Ja pamiętam, że jak jeszcze miałem C64 to używałem do kopiowania w obie strony takiego szwabskiego programu Spectacular Copy. Był bezbłędny.