Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Historia C64 w Polsce - wywiad z Waldemarem Czajkowskim!  (Przeczytany 1957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Historia C64 w Polsce - wywiad z Waldemarem Czajkowskim!
« dnia: 12 Stycznia 2010, 16:54 »
Wszystkich czytelnikow chcialbym zaprosic do lektury obszernego wywiadu z Panem Waldemarem Czajkowskim - tworca serii tematycznych kaset z grami na komputer Commodore 64! Temat bardzo ciekawy, nie tylko dla osob niezwiazanych z komputerami, zapraszam goraco!

Znajdziecie tutaj takze informacje o Black Boxie, Mian Boxie, Robercie Kingu, Atraxie, Micrus Copy itp.

http://www.riversedge.pl/wywiad_z_waldemarem_czajkowskim

http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia 2010, 17:13 »
Gosh! Az sie lezka zakrecila w oku na widok tych kaset, no a ten sweter, rewelka \"Smile\"
Ten wywiad ma wartosc historyczna - jak wygladaly pierwsze lata dzikiego kapitalizmu w koncowce PRL\'u i po upadku komuny. Miodzio!

Pampam

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia 2010, 17:47 »
Gielda pierwotnie zorganizowana byla w Klubie Zeglarskim na Wybrzezu Wyspianskiego. Bylo to male pomieszczenie na parterze i pietrze ... pamietam bylem kilka razy \"Very pomieszczenie nie bylo az takie male \"Wink\"

Taka ciekawostka ... Na gieldzie bylo nas trzech: ja, Mirek i Pumex, czyli Jerzy Poprawa. ... w 1990 roku zrobilem intro Pumexowi ktore to mial dolaczac do swoich gier, tlumaczenie mu jak ma to robic zajelo mi chyba 3-4 godziny suma sumarum nie wiem czy i tak zrozumial jak ma doczepiac intro i kompresowac je razem z gra \"Wink\"

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Stycznia 2010, 18:39 »
Kojarze Pumexa. Nie wiem, czy nie mialem z nim kontaktu.
Jakos przez Krugera.
Czy nie bylo tak, ze w okolicach handlarze brali nowe gry od Krugera wlasnie?

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Stycznia 2010, 02:43 »
Byc moze tak bylo, bo Pan Waldemar sporo importow z SOK\'u nagrywal na swoje kasety.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Stycznia 2010, 11:08 »
sweet, sweeter, sweter!

randall__

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Stycznia 2010, 13:33 »
co do wersji angielskiej: nie jestem pewien czy tlumaczenie slowa \"gielda\" na \"stock exchange\" jest wlasciwe w tym przypadku \"Very

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Stycznia 2010, 14:01 »
Dobre! \"Wink\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Stycznia 2010, 21:27 »
swietne,az milo poczytac i obejrzec fotki:)
pelen wspomnienia czar.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Stycznia 2010, 22:17 »
ehh piractwo ... mam nadzieje ze teraz nie pojdziecie w jego slady:)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Corwin

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Stycznia 2010, 13:35 »

randall napisal:
co do wersji angielskiej: nie jestem pewien czy tlumaczenie slowa \"gielda\" na \"stock exchange\" jest wlasciwe w tym przypadku \"Very

sie kur... kopytami nakrylem LOL \"Smile\"

snerg__

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Stycznia 2010, 23:29 »
hahahhahaha hehhe hihi

coz...
przykre..

ale...

hahahahaaaaa

ale fajnie...

kurwa! no nakrylo mnie butami... a niektorych kopytami..

coz za konstruktywny komentarz... wow zapomnialem.. czyzby to specyfika Polskiej Sceny??

wow ale slownik En-Pl mowi co innego... wiec sie posmiejmy... a moze gielda=carboot? a moze exchange? hmm trzeba tlumaczyc doslownie bo niektorzy przyjma to sensu stricto i nie zrozumieja bo slownik online tudziez translator mowi tak czy siak..

niech kroluje infantylizm i malostkowosc!

bawmy sie!

Corwin

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Stycznia 2010, 08:17 »

snerg napisal:
hahahhahaha hehhe hihi

coz...
przykre..

ale...

hahahahaaaaa

ale fajnie...

kurwa! no nakrylo mnie butami... a niektorych kopytami..

coz za konstruktywny komentarz... wow zapomnialem.. czyzby to specyfika Polskiej Sceny??

wow ale slownik En-Pl mowi co innego... wiec sie posmiejmy... a moze gielda=carboot? a moze exchange? hmm trzeba tlumaczyc doslownie bo niektorzy przyjma to sensu stricto i nie zrozumieja bo slownik online tudziez translator mowi tak czy siak..

niech kroluje infantylizm i malostkowosc!

bawmy sie!

Nie spinaj sie tak mocno. I skad pomysl, ze to co bede pisal ma byc konstruktywne ? Konstruktywny to byl ten wywiad. Pojawilo sie cos smiesznego wiec sie smieje, co wcale nie umniejsza zajebistosci wywiadu. Ale cuz tak specyfika sceny, pochlastac sie, obrazic i zaszyc w sobie, bo ktos zrobil hahaha. Lata leca a mentalnosc ta sama.

snerg__

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Stycznia 2010, 08:49 »
No widzisz a mnie wczoraj tesc upil, jakis debil mi podsunal lapka i nawet mnie do netu podlaczyl i stad sie biora takie wylewne wynurzenia lol.. Sorki to tylko krzywa faza, daleko mi do obrazania sie.. ozdrawiam a kaca lecze :D

Corwin

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Stycznia 2010, 18:55 »

snerg napisal:
No widzisz a mnie wczoraj tesc upil, jakis debil mi podsunal lapka i nawet mnie do netu podlaczyl i stad sie biora takie wylewne wynurzenia lol.. Sorki to tylko krzywa faza, daleko mi do obrazania sie.. ozdrawiam a kaca lecze :D

1. Plus dla tescia, pozdrawiamy
2. Moj kolega (szwagier zreszta) zawsze daje czadu na GG. Jak wypije, to nastepnego dnia boi sie zajrzec w archiwum \"Smile\"
3. Nie ma za co przepraszac, co najwyzej bylo napisac: Sam sie nie spinaj, zebym sam sie przyjrzal temu co napisalem.
4. Sukcesow zycze i polecam jakies male piwko ze smakiem (Leffe?).
Pozdro
Corwin