Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pomoc dla poczatkujacego muzyka  (Przeczytany 1736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Pomoc dla poczatkujacego muzyka
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Sierpnia 2009, 00:00 »
http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?pid=97770

Moze tego grafika Powrooza dalo by sie zwerbowac na c64.

A ja obejrzalem sobie edytor Graph2font do rysowania grafiki na pc w formacie atari, ale na razie nie przechodze na atari \"Smile\"

http://g2f.atari8.info/

jammer__

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:00 »
moog: GT posiada legato. mozna je zrobic na kilka sposobow \"Wink\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:06 »
Hej Dzamer \"Smile\"

Mi chodzi o proste legato dla dzwieku z wlaczonym hardstartem, zeby plynnie przeszedl w druga nute (bez resetowania obwiedni)? (bez glisanda of coz)
Pomozecie?? \"Smile\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Sierpnia 2009, 13:09 »
No i jeszcze jeden detal, powinno to byc z poziomu patternu \"Smile\"

kordiaukis__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Sierpnia 2009, 18:02 »

Cytat:
Mi chodzi o proste legato dla dzwieku z wlaczonym hardstartem, zeby plynnie przeszedl w druga nute (bez resetowania obwiedni)? (bez glisanda of coz)
Pomozecie??

no ja tez takiego szukam ..dolaczam sie do posby Mooga.

randall__

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpnia 2009, 23:01 »
moog: komenda 3xx bez parametru?
szczerze mowiac nie rozumiem pytania tak na stowe, ale moj znakomity instynkt podpowiada ze tego wlasnie szukasz \"Smile\"

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Sierpnia 2009, 07:53 »
Randy: to bedzie to \"Smile\"   ja szukalem \"legato\" i nie znalazlem, a w manualu przy tej komendzie byla wzmianka  \"00 for tie note\" co w sumie jest tym samym, nuty polaczone lukiem to jest legato \"Smile\"

Dzieki!

booker__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Sierpnia 2009, 10:20 »
No \"Smile\" to dosiadac te kozy i tonami zaki na Silesie \"Cool\"

jammer__

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Sierpnia 2009, 21:32 »

moog napisal:
Randy: to bedzie to \"Smile\"   ja szukalem \"legato\" i nie znalazlem, a w manualu przy tej komendzie byla wzmianka  \"00 for tie note\" co w sumie jest tym samym, nuty polaczone lukiem to jest legato \"Smile\"

Dzieki!

ta nomenklatura cie kiedys zgubi \"Very

booker__

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Września 2009, 16:08 »

__moog__

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Września 2009, 16:21 »
Yup.

Na MacOSie dziala jedynie \"Smile\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Września 2009, 16:28 »
A to kozlatko rasistowskie \"Smile\"

moog: a jak tam Twoj minimal na Silesje?

lhr__

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Października 2009, 21:37 »
Ja sie jakos do pecetowego edytora nie moglem przekonac. JCH byl optymalny. Niestety w \"moich\" czasach nie mozna go bylo uzywac bez namaszczenia JCH. Mialem, ale nie uzywalem wiec. Dlatego napisalismy z Brushem HardTracka. Takie czasy byly dziwne. DMC mi kompletnie nie pasil, VoiceTracker byl za prosty, JCH niedostepny oficjalnie. Trzeba bylo knuc \"Wink\" Z perspektywy czasu widze ile HT mial niedoskonalosci. Ale - powiedzmy sobie szczerze - i tak nie bylem w stanie napisac na czymkolwiek nic ciekawego, wiec i HT mi stykal \"Very

A tak a propo rozwoju softu - ladnych kilka lat temu napisalem playera, ktory razem z danymi zajmowal niecaly 1kb. Mialo to pojsc do 4kb demo. I padl mi dysk \"Wink\" W kazdym razie jest to przyklad, ze czasem faktycznie rozwoj softu jest potrzebny \"Wink\"

fenek__

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Października 2009, 09:56 »

lhr napisal:

A tak a propo rozwoju softu - ladnych kilka lat temu napisalem playera, ktory razem z danymi zajmowal niecaly 1kb. Mialo to pojsc do 4kb demo. I padl mi dysk \"Wink\" W kazdym razie jest to przyklad, ze czasem faktycznie rozwoj softu jest potrzebny \"Wink\"

Jak inne rzeczy, ten plik muzyczka z playerem chyba sie kisi u mnie na dyskach. Az kurde poszukam, plus dysk z moim kodem a z metoda Brusha do generowania grafiki to jest logosow czy duzych zaokraglonych fontow. Heh ... strach ...

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Października 2009, 10:08 »

lhr napisal:
Ja sie jakos do pecetowego edytora nie moglem przekonac. JCH byl optymalny. Niestety w \"moich\" czasach nie mozna go bylo uzywac bez namaszczenia JCH. Mialem, ale nie uzywalem wiec. Dlatego napisalismy z Brushem HardTracka. Takie czasy byly dziwne. DMC mi kompletnie nie pasil, VoiceTracker byl za prosty, JCH niedostepny oficjalnie. Trzeba bylo knuc \"Wink\" Z perspektywy czasu widze ile HT mial niedoskonalosci. Ale - powiedzmy sobie szczerze - i tak nie bylem w stanie napisac na czymkolwiek nic ciekawego, wiec i HT mi stykal \"Very

Patrzac chociazby na to, co Randy wyciskal i potrafi nadal wycisnac z HardTracka, nie wspominajac juz o Tobie Longhair, czy Shogoonie, mozna latwo wywnioskowac, ze to jest swietny edytor \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!