Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: W 2009 tez sie cos robi :)  (Przeczytany 2333 razy)

Offline wegi

• Level 7
W 2009 tez sie cos robi :)
« Odpowiedź #45 dnia: 31 Lipca 2009, 00:00 »
Booker powiem Ci tak - po latach wole te opluwajaca sie scene, ktorej pozytywem bylo mnostwo inicjatywy i produkcji niz ten plugawy marazm zaczynajacy sie od 1997 gdzies.
Pomimo, ze bardzo niepodobala mi sie tamta scena wole jak cos sie robi na komciu niz pogrobowa cisze - mimo wszystko... \"Sad\"

dlatego wlasnie ZIELOK RULES
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

booker__

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 31 Lipca 2009, 13:02 »
Wegi, ja mam taka swoja teorie, na prywatny uzytek, ze wlasnie plucie sobie w pyski - najpierw dla jaj, potem juz nie - bylo jednym z powodow padniecia polskiej sceny. Sam miedzy 1996 a 2001 nie robilem nic, bo mi sie juz nie chcialo - nie zebym tam byl jakims Draxem czy Jeffem (bo daleko mi do ich jakosci) po prostu po co, jak i tak jedyne co, to w wiekszosci zygi sie zbiera. \"Smile\" Nie chodzi tez o mnie prywatnie - chodzi mi po prostu o atmosfere ogolnie - zasrane pseudoeliciarstwo, po porostu. Lipa. \"Smile\"

Jakos bylo 500 lepszych rzeczy do robienia niz jakies tam scenowanie. Atmosfera zrobila sie po prostu jakas chujowa i tyle. Nie kazdy ma wiecznie ochote przebywac w towarzystwie buraczanych chamow.

A to co sie dzieje teraz, to zupelnie inna bajka. Przyjedz na X-party do Holandii w 2010 to zrozumiesz o co mi chodzi \"Smile\" To samo (chodz w nieco mniejszej intensywnosci) bylo teraz na LCP - po prostu chce sie przyjezdzac i cos robic i nawet jezeli to jest crap, to i tak ludzie przynajmniej docenia wystawienie tego co zrobisz na compo - docenia to, ze jestes czescia sceny, a nie chujem do bicia \"Smile\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #47 dnia: 31 Lipca 2009, 16:35 »
wiesz... na csdb tez widac kolesiostwo i musisz byc w \"towarzychu\", zeby zbierac pozytywy i C= przy swojej ksywie i produktach - no nie oszukujmy sie... (Jest ono moze troche bardziej zawoaluowane ale widac je). Owszem co znamienne dla nich - tam nie ma tyle zawisci.  Dobrze ktos powiedzial o zach. kulturze z Carrionem - kurcze gosciu sleczy przed monitorem i laik rozpozna, ze nie moze to byc sam skan bo kolory sa wyraziste, poprawiane i szczegoliki podopracowywane i chlopakowi taka niesprawiedliwosc w uznaniu za godziny i drgawki przy interleace... - troche racji bylo...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #48 dnia: 31 Lipca 2009, 17:00 »

booker napisal:
jezeli nie jestes w pierwszej trojce na chartsach

Bog R, moge powiedziec jak to jest byc w pierwszej trojce grafikow na zachodnich chartsach, naprawde to nic wielkiego \"Smile\"

Wydawalo mi sie ze na scenie osiagnalem juz wszystko, ale teraz wrocilem zeby to powtorzyc \"Smile\"

booker napisal:
Sam miedzy 1996 a 2001 nie robilem nic

Straciles najlepsze lata polskiej sceny, nastapilo otwarcie na zachod, Lepsi bylo notowane w pierwszej szostce demo grup na chartsach we wszystkich zachodnich magazynach, pozniej Samar i Arise tez byly wysoko, ale scena chylila sie juz ku upadkowi.

booker napisal:
Nie kazdy ma wiecznie ochote przebywac w towarzystwie buraczanych chamow.

Zabawne jest jak na poczatku towarzystwo chce sciskac rece takiemu eliciarzowi jak ja, skopiowac stuff od elity, jezdzic na party z elita, spedzac wakacje z elita, pic sie z elita, palic z elita, a potem okazuje sie ze sam jestem uwazany za elitarnego buraczanego chama \"Smile\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Lipca 2009, 17:05 »
Skoro DeeKaay nie rozpoznaje co skan a co pixlowane to juz jego problem \"Smile\"

Bywa. Tez mi ostatnio taki jeden z drugim powiedzial, ze zrypalem zaka Tela z 1945-ego, a ja go nawet nie slyszalem. Zreszta kiepski zaczek (Tela).  \"Laughing\"  Po prostu zrobilem b.podobny uklad arpeggio i \"chodzonke\" na nich. I tak \"Smile\" Racje mogl miec, bo tak podobne, ze nie dalo by sie moze pomyslec inaczej. Moze to samo bylo w przypadku DK - widac Carrion po prostu za dobrze rysuje. hehe.

Ale to sa szegoly. Anyway, zawsze sie jakies buraczki lub klocki znajda ^^

Scena to jednak nerdy i trzeba miec dystans, ale u nas to byla jak dla mnie mocna przesada. I co z tego, ze sa produkcje skoro klimat ma byc chujowy? \"Smile\" I tak to wlasnie zdechlo - dobrze zarlo, ino krotko \"Smile\"

To, ze ktos robi dobre produkcje czy jest na topie chartow, nie oznacza jeszcze, ze jest elita. Bah \"Smile\"
Nie ma czegos takiego jak bycie elita i chujem jednoczesnie. Albo to, albo to, inaczej jest to chujowa elita \"Laughing\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 31 Lipca 2009, 17:10 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

booker napisal:
Sam miedzy 1996 a 2001 nie robilem nic

Straciles najlepsze lata polskiej sceny, nastapilo otwarcie na zachod, Lepsi bylo notowane w pierwszej szostce demo grup na chartsach we wszystkich zachodnich magazynach, pozniej Samar i Arise tez byly wysoko, ale scena chylila sie juz ku upadkowi.

A wiesz, nie zaluje. Odrobi sie \"Smile\"

Zabawne jest jak na poczatku towarzystwo chce sciskac rece takiemu eliciarzowi jak ja, skopiowac stuff od elity, jezdzic na party z elita, spedzac wakacje z elita, pic sie z elita, palic z elita, a potem okazuje sie ze sam jestem uwazany za elitarnego buraczanego chama \"Smile\"

I zasluzyles, bo jeno na party jezdziles a gowno robiles, chamie \"Very

Teraz w koncu sie odkujesz. \"Smile\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #51 dnia: 31 Lipca 2009, 18:36 »
Dobrze jest pojechac na takie party, jak chociazby X. Zobaczysz ze setke osob siedzaca przy komodach, potem obejrzysz z nimi kompoty. To motywuje. Dobrze jest potem otoczyc sie podobnie zmotywowanymi ludzmi i dzialac \"Smile\" Warto czerpac satysfakcje z takiego dzialania \"Smile\" Mnie osobiscie tez wiele rzeczy sie nie podoba na scenie (csdb i inne twory), ale staram sie to ignorowac i po prostu robic to, co lubie. Jak sie komus to spodoba, to jest to dodatkowa nagroda. Jak nie, to chociaz nie powinien bluzgac bo kazde dzielo, czy dobre, czy slabe, jest jakims tam odzwierciedleniem danej osoby, jej emocji, energii, zaciecia, checi do tworzenia, talentu etc etc.... Dlatego nie zawsze jest wazne to, co ktos zrobil ale to, ze czerpie on radosc z tego, co robi \"Smile\" Ot takie moje przemyslenia AD 2009 \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Lipca 2009, 19:56 »

V-12 napisal:
Mnie osobiscie tez wiele rzeczy sie nie podoba na scenie (csdb i inne twory), ale staram sie to ignorowac i po prostu robic to, co lubie.

co jest zlego w csdb ?  przeciez chyba nawet sam korzystasz z tej bazy \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Lipca 2009, 20:18 »
pewnie votowanie sie nie podoba..
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Lipca 2009, 20:43 »

Izaak Berenbaum napisal:

V-12 napisal:
Mnie osobiscie tez wiele rzeczy sie nie podoba na scenie (csdb i inne twory), ale staram sie to ignorowac i po prostu robic to, co lubie.

co jest zlego w csdb ?  przeciez chyba nawet sam korzystasz z tej bazy \"Smile\"

CSDB to siedlisko ZLA \"Smile\"

ps. ja tam nie jestem zapisany \"Smile\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Lipca 2009, 20:50 »

ps. ja tam nie jestem zapisany \"Smile\"

Jasne \"Very

Izaak Berenbaum__

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Lipca 2009, 21:43 »

Izaak Berenbaum napisal:

V-12 napisal:

to masz na mysli: http://noname.c64.org/csdb/release/?id=71276 ?

elban__

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 31 Lipca 2009, 22:28 »
troche pierdolicie z tym przedstawianiem naszych eliciarzy jako niedostepnych bucow. Troche to pachnie gadka \'a na zachodzie to maja wszystko lepsze, nawet smietniki takie czyste i ladne przystanki komunikacji miejskiej\'.

a moze ktos tam komus nie odpisal - ale na zywo to bez jaj. nigdy nie mialem problemow w kontaktach z tzw elita. zdarzylo mi sie popijac na party z elita sceny i zawsze bylo ok. Wystarczylo podejsc i zagadac, pewnie tak samo jak do Jeffa czy Draxa.

a kiedy powiedzmy, tak z przymruzeniem oka, Arise sie wylansowalo to nie zartujcie koledzy, ze ktos mial problem ze wspolna zabawa z Arise Party Posse. Jasne, ze nie kazdy sie musi lubic, ze nikt nie bedzie skakal wokol sfochowanego newcomera, ktory siedzi sam z koncie i nie chce sie do kogos odezwac i moze nie kazdy mial ochote pic z nami wodke z ogorkow czy smiac sie z dowcipow, ale dalej - bez jaj.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #58 dnia: 31 Lipca 2009, 23:05 »
Elban - stary lobuzie - prosze Cie zachlysnalem sie wlasna slina. Zachowaj powage \"Smile\"\"Smile\"\"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #59 dnia: 01 Sierpnia 2009, 07:23 »

Izaak Berenbaum napisal:
to masz na mysli: http://noname.c64.org/csdb/release/?id=71276 ?

Ktos mi zalozyl profil na CSDB, a na LCP wyciagneli ode mnie pelna nazwe mojego obrazka, zeby wpisac do CSDB. Siedzialem spokojnie z browarkiem, nagle podbija Magervalp z tym pytaniem, ja mu odpowiedzialem, ale nie sadzilem ze znajdzie sie to na internecie..