Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: W 2009 tez sie cos robi :)  (Przeczytany 1927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elban__

• Gość
W 2009 tez sie cos robi :)
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lipca 2009, 11:58 »
Cytat: \"kotrobot\"
Tak wlasnie wyglada interpretacja rzeczywistosci i faktow przez Sebaloza. /quote]

http://www.youtube.com/watch?v=XM7DEyxahjs&feature=channel

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Lipca 2009, 13:31 »
Qrde Carrion sytuacje nie do pomyslenia - na starej scenie by gosci wygwizdali a legendy o ich lamerstwie przez 5 lat by krazyly - scena musiala zdechnac aby byla normalna?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

elban__

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Lipca 2009, 14:40 »
eee. zalezy kto. Na efekty Fenka nikt nie gwizdal nawet na poczatku. Za to podczas Reflextracker czy sample  czy tez 2 side compo ciezko bylo uslyszec jeki podziwu (delikatnie mowiac)

Ale ogladanie kolejnej kolekcji marnych logosow czy kolekcji nie swoich toolsow w pewnych czasach wywolywalo lekka agresje \"Wink\"

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Lipca 2009, 14:54 »
wegi:
compo na lcp bylo do prawie 6:00 rano (5 z minutami). wszyscy byli lekko zmeczeni \"Wink\", ale ogolne podejscie do owych lamerow w szwecji i wogule na zachodniej scenie jest takie,
\"jesli macie fun z robienie czegokolwiek na c64 to to robcie dalej - mi to wisi czy to jest zajebiste czy nie - wasza sprawa\"
i tak wlasnie chyba tam ludzie do tego teraz podchodza. i jak na moj gust to dobrze podchodza \"Very

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Lipca 2009, 16:34 »

wegi napisal:
sytuacje nie do pomyslenia - na starej scenie by gosci wygwizdali

Chyba w Polsce na North Party, bo ja odwiedzilem The Party w Danii, Mekka Symposium w Niemczech, X w Holandii, Flag na Wegrzech, Forever na Slowacji czy LCP w Szwecji i nawet 11 lat temu nigdzie nie slyszalem gwizdow podczas kompo.

elban napisal:
http://www.youtube.com/watch?v=XM7DEyxahjs&feature=channel

Elban, bardzo sie zmieniles przez te lata, nie poznalbym cie na party, ale sciemniasz/montujesz dalej niezle \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Lipca 2009, 16:43 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Chyba w Polsce na North Party, bo ja odwiedzilem The Party w Danii, Mekka Symposium w Niemczech, X w Holandii, Flag na Wegrzech, Forever na Slowacji czy LCP w Szwecji i nawet 11 lat temu nigdzie nie slyszalem gwizdow podczas kompo.

dokladnie!
zachodnia kultura panie a nie jakas \"sciana wschodnia\" !

elban__

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Lipca 2009, 20:50 »
w sumie cwanie do tego podeszli - poprostu pewnych compo w ogole nie organizowali. Ciekawe co by bylo po kolejnym sample compo \"Wink\"

A co do zachodniej kultury to roznie to bywa. Ja pamietam zarzuty chyba Deekay\'a wobec Valsarego i innych polskich grafikow, ze konwertuja obrazki, teksty kilku lamerow o Polakach i tym podobne - ale ci pewnie juz dawno uciekli.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Lipca 2009, 06:55 »
elban:
Ja sie od sebaloza dowiedzialem, ze DK twierdzil jakisczas temu ze to ja konwertowalem \"Smile\" ciekawe dlacego mie tego nie powiedzial (DK) jak sie z nim widzialem \"Smile\"

elban__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Lipca 2009, 00:00 »
mozliwe. Na pewno zrobil ogoilny pojazd na polskich grafikow (ale to bylo w czasach kiedy juz nie rysowales, a najlepszym polskim [i pewnie nie tylko] grafikiem byl Valsary) - dokladnie nie pamietam o kogo chodzilo  ale o Valsarego na pewno.

zreszta, specjalnie dla niego powstaly fazy rysowania obrazka \'Komunia nie biore\' z dema Arise dolaczone na dysk z produkcja \"Wink\"

btw - orientuje sie ktos co z Valsarym? Ma cos wspolnego z grafika?

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Lipca 2009, 13:26 »
z Valsarm chyba dobrze.
wymienilem z nim niedawno PM i mowi ze robi grafe ale nie na c64 tylko da jakis gierek (nie wiem czy czasem nie do gba - nie pamietam)
wyrazal zainteresoawnie powrotoem jak zauwazyl ze sie dzieje ostatnio.

Pampam

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Lipca 2009, 13:47 »

carrion napisal:
Ja sie od sebaloza dowiedzialem, ze DK twierdzil jakisczas temu ze to ja konwertowalem \"Smile\" ciekawe dlacego mie tego nie powiedzial (DK) jak sie z nim widzialem \"Smile\"

Na tym wlasnie polega zachodnia kultura ... w oczy ci nie powie tylko obrobi dupe za plecami \"Wink\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Lipca 2009, 16:59 »

carrion napisal:
ciekawe dlacego mie tego nie powiedzial (DK) jak sie z nim widzialem \"Smile\"

Amnestia \"Smile\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Lipca 2009, 07:10 »
Wczoraj trzy razy pod rzad obejrzalem sobie 12 Years later takie mam wrazenia:

Muza niesamowicie ciagnie to demo - Panowie Gratulacje!! Leming i Booker taka muza mi sie bardzo podoba, fajne przejscia i instrumenty dla mnie hit.

Dobra Zielok teraz Ty na tapete \"Smile\"
Bardzo sie z tym demem identyfikuje z uwagi, ze tez po 12tu latach zaczalem zabawe z komciem.
Zdaje sobie sprawe, ze cuda na komciu juz tworzono we wczesnych latach 90 i poznych 80 wiec demo sila rzeczy powalic z nog nie moze. Grafika jest taka nie wiem jak powiedziec brudna - taki zamysl domyslam sie. Tu zawsze najbardziej cenilem obrazki Carriona, mistrza detali. Nawet nie moglem wyjsc z podziwu, ze gosc tyle godzin w tym interleace duka, no ale jak wydukal, to zawsze bylo co ogladac. Zastanawiam sie, czy teraz w nufli jest on w stanie stworzyc cos lepszego, czy woli interleace...

Pierwszy efekt nawet nie wiem, jak sie to nazywa przypomina mi CL12. - fajnie. 1024 plot i nastepny efekt mi sie nigdy nie podobaly, ale wiem, ze trzeba to zakodowac i nie jest to 5 linii w basic. Doceniam to, ze wszedles do obwarzanka tez super. Podobala mi sie twarz po 12 latach - fajne przejscie - sentymentalne jak dla mnie. Ciuchcia ladna... Tunel baaardzo fajny. Kulka nad dlonia super. Co mi sie jeszcze spodobalo, to takie niespodziewane przejscie z zaawansowanych efektow do tych jak przez dziecko narysowanych kwiatkow i \"Code by ZIELOK\" - najladniejszy twister na koniec zostal OK

Podsumowujac -  wiemy, ze nie jest to demo na poziomie winteractive, czy innych hitow. Biorac natomiast pod uwage to, ze zrobiles to sam, po 12tu latach, w czasie, gdy dema wychodza jak na lekarstwo i wszyscy zyja wspomnieniami niewiele robiac to ZIELOK... 5+

Big pozytyw za inicjatywe.

Jeszcze raz wspomne, ze muza hit, nawet po 3cim razie nie puszczalem od poczatku, a jeszcze z 10 minut sluchalem muzyki i zasypiajac mialem ja w glowie.

Fajnie Panowie
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

booker__

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 31 Lipca 2009, 10:44 »
Dzieki Wegi, to chyba najpochlebniejsza opinia o muzie jaka slyszalem.

Leming - 50% zaka Twoje, wiec do roboty leniu kwadratowy \"Smile\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 31 Lipca 2009, 11:29 »

wegi napisal:
heh sluchajcie pamietam stara scene jaka byla ostra hehe koles wystawia demko, jeszcze dobrze sie vectorek nie zakrecil a tu okrzyki z sali UAAAAAAA RYPANEEEE \"Exclamation\"  \"Exclamation\"  \"Exclamation\"

jaja byly...

Polska scena zawsze miala kompleks elity. \"Smile\"

Ja kiedys myslalem, ze tacy ludzie jak Drax, Jeff albo Jeroen Tell to sa tkzw. \"ludzie niedostepni\". Do nich sie nie pisze, z nimi sie nie swappuje bo jestes lamer, a jezeli nie jestes w pierwszej trojce na chartsach, jeno tylko puszczaj se  ich zaki wali konia z zachwytu.

Kurwa, jak bardzo sie pomylilem.  \"Cool\"