Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stary Piernik 4 - raport  (Przeczytany 3513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KILLER__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Maja 2009, 10:38 »

provee napisal:
Jest jeszcze jedna sprawa, ogloszenie:

\'Wyszedl z domu wypic i nie wrocil\'

Grabba sie znalazl ? Rodzina sie martwi . A tak na serio, to jezeli macie jakies informacje, to klepnijcie na forum.

elban__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Maja 2009, 11:46 »
Wacek - nie spinaj sie tak. Odczytaj tamto pytanie jako propozycje zostania dluzej nastepnym razem.

Co do rozliczania to koniecznie trzeba zapanowac nad tym juz w piatkowa noc bo nie dosyc ze pojawiaja sie braki w kieszeniach sponsorow to jeszcze ewidetnie jebie nas kierownik na boku.

Dawaj wyniki przegladu piw.

ps. Spiwor wolisz poczta czy na nastepny meeting? \"Wink\"

edit: okazalo sie, ze dzieki logistyce Pana Redaktora mielismy dwa w polowie puste domki. 8 gdzie spal Bartek i Pimpek oraz 5 gdzie spal Pan Redaktor i Killer. No i oczywiscie klucz do 12 (z ktorej wyciagalismy Palcerka juz w piatek).

KILLER__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Maja 2009, 14:01 »
Elban - ja chyba spalem w 6 z Kordeem i ktos jeszcze, ale nie pamietam !
 Logistyka nie byla na najwyzszym poziomie, ale tragedii tez nie bylo.

p.s. kierownik w niedziele wybieral sie z zona na jakas impre rodzinna. Zapewne zbieral na kwiaty dla tesciowej..

elban__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Maja 2009, 14:16 »
buehehehe. no to idealnie. moze uda sie odtworzyc miejsca noclegowe do nastepnego pobytu.

a kierownik to moze i kwiaty tez kupil, ale widocznie boi sie tesciowej to sobie musial lutnac troche wody na odwage. \"Wink\"

do Bartka i Prezesa - \'Brzydki\' (panczur z dworca, ten bez zebow) nie dojechal ani nad morze ani do Szczecina. Najwidoczniej pomylil pociagi bo w niedziele kolo 21 widzielismy go kolo metra centrum.

prezes__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Maja 2009, 14:25 »
Proponuje na nastepnego piernika znalezc jakas alternatywe dla Trampa. Zaobserwowalem ze brak bliskosci torunskiej starowki raczej nie przewazy szali. Dojazd +- 0,5h tez chyba nie zrobi roznicy. Pamietam ze byly jakies jeziora w okolicach torunsko-bydgoskich - nawet G.O. byl tam na urlopie onegdaj, Bzyku tez cos tam kiedys wspominal.

Na niekorzysc Trampa przemawiaja:
-ciecie w chuj kierownika z ogniskiem (+ dobre serce kordiego :} )
-okrutne zarcie i jego ceny: 15 za mrozonki, zapiekanka o smaku papieru toaletowego, 10 za porcje jajecznicy wielkosci dla kota, itd.
-doszly jakies jaja z rozliczeniami za domki (i to nie pierwszy raz)

prezes__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Maja 2009, 14:31 »

elban napisal:
\'Brzydki\' (panczur z dworca, ten bez zebow) nie dojechal ani nad morze ani do Szczecina. Najwidoczniej pomylil pociagi bo w niedziele kolo 21 widzielismy go kolo metra centrum.

ciekawe, przechodzilem tamtedy kolo 18 i widzialem kilku brudasow, nawet podobnych z masci, ale mimo wszystko duzo bardziej przystojnych od tego z przerwa na kiepa w szufladzie. widocznie wylaza z kazamatow na wiosne bo az tylu w tak krotkim czasie to juz bardzo dawno nie widzialem \"Wink\"

elban__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Maja 2009, 14:49 »
ale ma jeden swietny plus. mozliwosc dojazdu na miejsce do poznych godzin nocnych, bo z dworca idziemy z buta.

nie wiem co to za atrakcja ale istnieje mozliwosc wynajecia domkow w rozlicznych osrodkach nad Zegrzem (czyli pod warszawa). jest woda, zaglowki, jakby to mialo dla kogos znaczenie i dojazd tzw. burakowozami z centrum miasta nad zalew srednio co 20-30 minut (moge sprawdzic szczegoly jak ktos wyrazi zainteresowanie).

zarcie faktycznie w tym roku paskudne. jedyne co sie dalo jesc ze smakiem to zupy - czuc ze byly domowe. jezeli zdecydujemy sie dac szanse lamusom z trampa to moze warto zagadac z kierownikiem ze jestesmy za powrotem domowego zarcia.

jezeli nie to moze tak
a) ma ktos z lodzi lodowke turystyczna (zeby mozna bylo przechowywac mieso)
b) duzy grill i robienie sobie zarcia samodzielnie

trzeba bedzie to jakos logistycznie lepiej przygotowac ale za taka cene to jestesmy w stanie zrobic sobie w chuj dobrego jedzenia tak ze nawet dla Luke\'a starczy. Gdyby cos moge sie tym zajac (niektorzy wiedza - gotowanie to moje hobby)

prezes__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Maja 2009, 16:33 »
Lodowka turystyczna nie wystarczy - Luke chcialby pewnie zjesc cos wiecej niz sniadanie. \"Wink\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Maja 2009, 16:40 »
Pozdro dla wszystkich \"Smile\" Ogolnie bylo fajnie, identy mnie rozwalily na maxa (udalo mi sie w calosci z lekkimi zagieciami dojechac z nim w plecaku do domu \"Smile\" no i szkoda, ze nie do konca wypalila idea przeprowadzenia kompotow w kuchni polowej \"Very Wszystkie warezy z kompotow beda zapewne niebawem dostepne u Bimbra, jedynie kolie muzyczna musimy poprawic (kilka bugow sie znalazlo a nie ja kodowalem intro i dlatego tak wyszlo). Z tym ogniskiem to troche dziwnie wyszlo, ale na przyszlosc jak za cos sie placi to sie prosi goscia zeby pokazal na pismie cennik a nie z glowy. Takie drewno kosztuje grosze, bez przesady. Zarcie takie sobie, zapiekanki kiepskie, kotlet twardy jak i frytki... Well. Ale sam meeting byl fajny, milo bylo was znowu zobaczyc a co poniektorych w koncu poznac live \"Smile\"
Jak tylko znajde wolny czas, to na swojej stronie wrzuce jakas mala relacje i fotki.

http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na moja strone z artykulami i galeria! Scena C64, wywiady, relacje z koncertow etc.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Luke__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Maja 2009, 17:18 »
Ten bar zaczyna mnie juz wkurwiac.
Wszystko tam strasznie zdrozalo.
Malo tego zaczelo sie walenie w chuja na kuchni.

W sobote rano zamowilem na sniadanie jajecznice, dostalem herbate,
trzy bulki i troche masla. Poniewaz lubie zjesc zamowilem do tego jeszcze
parowke, tym razem juz herbaty nie bylo (mimo tego ze policzyli sobie za nia) juz masla nie bylo i juz bulka byla jedna, podczas gdy inni dostali po 3bulki do tej samej porcji.

W niedziele zamowilem to samo tyle ze za obie porcje zaplacilem z gory, herbaty juz nie bylo do obu porcji wcale, masla bylo polowe mniej niz dzien wczesniej do jednej porcji tak ze nie starczylo nawet na posmarowanie dwoch bulek, bulki tylko dwie na dwie porcje. Pierdolone pazerstwo i zlodziejstwo. Wydalem w barze lacznie z 500zl na alkohol i zarcie w te 3 dni, nigdy wiecej nie zakupie tam nic wiecej i apeluje do wszystkich aby samemu wszystko przywozic lub zamawiac z zewnatrz.
To juz jest szczyt skurwysynswa zeby za 26zl na sniadanie nie bylo nawet herbaty (oczywiscie w menu jest w cenie).

Bleh \"Smile\"
Pozatym milo bylo Was znowu zobaczyc, zwlaszcza milo bylo poznac v-12.

pimpol__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Maja 2009, 17:41 »
szefowa tak  juz sie zakrecila kantowaniem w barze, ze w niedziele wydala jeden obiad za duzo !

ps. znalazlem piec zapalniczek \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Maja 2009, 18:03 »
grabba w koncu sie odnalazl... caly zdrowy i .... reszte to wam opowie.
Jak w sprawie zarcia to nic nie stoi na przeszkodzie zapodac raz na jakis czas wizyte do sklepow za mostem albo przywiesc z chalupy pp. Jajeczniczke na grilu tez sie da zrobic tylko trzeba miec alupatelke.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Maja 2009, 18:22 »
W zalaczniku wyniki przegladu piw.

Elban, spiwor moze byc na nastepny piernik. Tylko weno sie postaraj, ma byc klasa a nie gowno z tesco \"Wink\"

Jezeli chodzi o lodowke turystyczna to przyznaje sie ze mam \"Smile\" Jej plusy sa takie, ze jest to lodowka i ogrzewacz w jednym (sic!) oraz ze moze dzialac zarowno na zapalniczce samochodowej, jak i 220V. Jej minusy to rozmiar - wchodzi szesciopak puszek i kuniec \"Smile\"

Jezeli chodzi o zarcie to sniadania bez problemu popchniemy bez niczego, bo sklep jest wiadomo za rogiem i wszystko mozna miec swieze (ew. maslo w lodowie zeby nie poplynelo). Obiady w ekstremalnej wersji to moga byc zupki z papierka, wystarczy wtedy czajnik elektryczny wziac. Inna opcja to poprostu wykminienie jakiejs jadlodajni na starowce, pamietacie zarcie na pierwszym pierniku? Te pierogi byly przeciez zajebiste. Albo jak nam sie nie chce ruszac znalezc cos z dowozem typu shoarma czy inny kebab. Mamy localsow ktorzy nam cos sprawdzonego doradza.

Opcji jest mnostwo, a bar faktycznie podupadl. Tym niemniej do miejscowki ja mam juz sentyment i bylbym przeciwny zmianom.

No chyba ze Grotniki \"Smile\"   

wyniki_przegladu_piw.zip
 :Opis:                                                
Wyniki przegladu piw

\"\"
Pobierz
 :Nazwa zalacznika: :wyniki_przegladu_piw.zip
 :Rozmiar: :10.47 KB
 :Pobran: :Plik sciagnieto 98 raz(y)

bimber__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Maja 2009, 18:38 »
jesli chodzi o bar, to zbojkotowalem ich juz poprzednio, bo mialem umowe z nimi ze bedzie dla nas czynny w piatek, a jak przycieli pamietamy wszyscy. tym razem zostawilem u nich niezbedne minimum, tylko dlatego ze padalo i nie chcialo mi sie isc na dworzec  na frytki \"Wink\" opcja wielkiego grilla jest warta rozwazenia.

domki - juz chyba po 2 edycji pisalem ze trzeba brac od nich kwity jak sie zaplaci, bo mam pewnosc ze kantuja. zauwazcie ze metoda jest zawsze ta sama: wpisuja wplate w zeszyt, w piatek, sobote jest wszystko ok, a dopiero w niedziele osoba ktora wyjezdza ostatnia dowiaduje sie ze jest cos nieuregulowane, w zeszycie nagle czegos nie ma, zmienila sie obsluga w recepcji itp. niestety nie udalo mi sie tego w piatek dopilnowac aby wydali kwity, ale sami wiecie jak bylo - sila wyzsza. do chlopakow ktorzy wzieli po \'pol domku\': w takim przypadku nie placi sie calej kwoty za domek tylko za liczbe osob w nim mieszkajacych - a od was jak zawolali?

mimo wszystko - nie zmienialbym lokalizacji (przynamniej jeszcze jeden raz). imprezy sa tam mega udane mimo tych kantow ktore probuja na nas robic. po prostu musimy byc czujni albo wylozyc kawe na lawe: jak nas bedziecie rolowac, to do was juz nie przyjedziemy.
chyba ze ktos zna drugie takie miejsce, do ktorego mozna praktycznie z kazdego miasta i o kazdej porze dojechac pociagiem pod sam domek. do tego odleglosc i czas dojazdu dla wiekszosci stalej ekipy jest podobna, to mozemy przetestowac.

kotrobot__

• Gość
Stary Piernik 4 - raport
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Maja 2009, 18:41 »
A ktory Ciechan bral udzial w konkursie?
Bo jest ich chyba 5, czy 6 gatunkow...
To standardowe Wyborne?