Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
C64Power Forum
»
Hardware
»
Mody
»
MMC Replay - to i owo
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
Do dołu
Autor
Wątek: MMC Replay - to i owo (Przeczytany 2126 razy)
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #30 dnia:
20 Marca 2009, 09:45 »
leming napisal:
Cytat:
+60k pracuje tutaj bez zadnych problemow, a przy pracy z MMC Replayem bardzo przeszkadzalo mi to, ze po nacisnieciu reset+c= wskakiwalo mi do menu MMC Replaya, a nie do fastloadera actiona.
ty misiek ale pierdolisz, ze co ci przeszkadzalo, koder jestes to nie mogles se zmienic?
w MMC se mozesz romy wgrywac, przegrywac, zmieniac, robic co chcesz przeciez...
Ale se nie mozesz zrobic tak, ze reset z C= wrzuci Cie do fastloadera. Najwyzej dostaniesz menu Actiona, chociaz juz nie pamietam jak to w koncu wyszlo po calonocnej walce z MMC Splaterpunka na Foreverze. Moze i wrzucal w koncu w fastloader, jak sie dalo ustawienia boot costam z czymstam. Niepamietam %)
leming__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #31 dnia:
20 Marca 2009, 10:02 »
Jak w moim retro sie da to i w mmc sie da. Rom wrzucic inny i wsio. Booker i nie wtraca mi sie tu bo juz na party osoba wiecej nie pojedzie.
pajda
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #32 dnia:
20 Marca 2009, 11:37 »
leming napisal:
Jak w moim retro sie da to i w mmc sie da. Rom wrzucic inny i wsio. Booker i nie wtraca mi sie tu bo juz na party osoba wiecej nie pojedzie.
Jak dzieci
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #33 dnia:
20 Marca 2009, 11:57 »
leming napisal:
Loda szmato.
V-12/Tropyx
Level 7
0ldsk00l 4ever!
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #34 dnia:
20 Marca 2009, 14:07 »
leming napisal:
Cytat:
+60k pracuje tutaj bez zadnych problemow, a przy pracy z MMC Replayem bardzo przeszkadzalo mi to, ze po nacisnieciu reset+c= wskakiwalo mi do menu MMC Replaya, a nie do fastloadera actiona.
ty misiek ale pierdolisz, ze co ci przeszkadzalo, koder jestes to nie mogles se zmienic?
Specyfika MMC Replaya uniemozliwia zrobienie tego, o czym pisalem. I tu umiejetnosci koderskie nic nie dadza, to kwestia oprogramowania samego MMC Replaya. Naturalnie zaflashowalem rom z AR 7.3 i naciskanie reset+c= nie wskakiwalo mi do fast loadera tylko wywolywalo menu MMC Replaya. Zauwazylem tez, ze standartowy Retro Replay zaflashowany np. w 1541U rowniez nie ma takiej opcji, jaka ma AR7.3. Naciskanie resetu i c= wywoluje ponownie menu Retro Replaya, tak jakbym nacisnal sam reset.
Jednak AR7.3 jest najlepszy
W 1541U tez mozesz romy wgrywac, ale poki co jedyna wada jest to, ze nie mozna tego robic tak swobodnie, jak w MMC Replayu. Ale za to w MMC Replayu zauwazylem, ze dane zaflashowane w romach nie sa wystarczajaco bezpieczne. Mialem przypadki podczas pracy z MMC Replayem, ze zaflashowane przeze mnie romy na poczatku dzialaly, a potem przestawaly i trzeba bylo flashowac je od nowa.
http://www.riversedge.pl/
- zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.
Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #35 dnia:
20 Marca 2009, 14:35 »
V-12 napisal:
leming napisal:
Cytat:
Specyfika MMC Replaya uniemozliwia zrobienie tego, o czym pisalem. I tu umiejetnosci koderskie nic nie dadza, to kwestia oprogramowania samego MMC Replaya. Naturalnie zaflashowalem rom z AR 7.3 i naciskanie reset+c= nie wskakiwalo mi do fast loadera tylko wywolywalo menu MMC Replaya. Zauwazylem tez, ze standartowy Retro Replay zaflashowany np. w 1541U rowniez nie ma takiej opcji, jaka ma AR7.3. Naciskanie resetu i c= wywoluje ponownie menu Retro Replaya, tak jakbym nacisnal sam reset.
Autentycznie mam wrazenie, ze jak sie w MMC Replayu ustawi boot rom-costam oraz odpowiedni bank, to on przy resecie odpala odpowiedniego roma, a z C= wrzuca do fastloadera. Zeby odpalic menu MMC trzeba wowczas zresecic go z CTRL.
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #36 dnia:
20 Marca 2009, 17:27 »
Co jeszcze, takie cos jak
SD2IEC
sie pojawilo.
Dalej qpa z IRQ loaderami.
pajda
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #37 dnia:
20 Marca 2009, 17:31 »
booker napisal:
SD2IEC
sie pojawilo.
No ale to przynajmniej tanie bo gowno a nie czesci.
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #38 dnia:
20 Marca 2009, 17:36 »
pajda napisal:
booker napisal:
SD2IEC
sie pojawilo.
Ta, ale na co to komu bez pelnego emula 1541?
pajda
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #39 dnia:
20 Marca 2009, 17:45 »
booker napisal:
pajda napisal:
booker napisal:
SD2IEC
sie pojawilo.
Patrz Splatterpunk i MMC Replay
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #40 dnia:
20 Marca 2009, 18:06 »
pajda napisal:
booker napisal:
Patrz Splatterpunk i MMC Replay
Patrz kisiel i jego kombajn.
Ja bym tam wolil kupic cos rodzimego raczej, no ale nie ma...wiec sorry.
Kisiel
Level 7
Number 7 in all users competition...
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #41 dnia:
20 Marca 2009, 18:43 »
jakie nie ma... nie ma zamowien (voyager only) wiec nie gadaj. Produkcji masowej nie mam szansy uruchomic bo to tylko hobby ale jak sie zbierze kolejna grupa 2/4 osob to moge zamowic kolejne pcb.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach
...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....
leming__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #42 dnia:
20 Marca 2009, 19:40 »
e ta kisiel, zrob to w cartdridge a nie komodorki rozbierasz :p
booker__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #43 dnia:
21 Marca 2009, 13:00 »
kisiel napisal:
jakie nie ma... nie ma zamowien (voyager only) wiec nie gadaj. Produkcji masowej nie mam szansy uruchomic bo to tylko hobby ale jak sie zbierze kolejna grupa 2/4 osob to moge zamowic kolejne pcb.
Kisielu, ale Twoje cacko o ile pamietam
nie
ma pelnego wsparcia 1541?
splatterpunk__
Gość
MMC Replay - to i owo
«
Odpowiedź #44 dnia:
23 Marca 2009, 00:00 »
booker napisal:
V-12 napisal:
Autentycznie mam wrazenie, ze jak sie w MMC Replayu ustawi boot rom-costam oraz odpowiedni bank, to on przy resecie odpala odpowiedniego roma, a z C= wrzuca do fastloadera. Zeby odpalic menu MMC trzeba wowczas zresecic go z CTRL.
Mozna ustawic w konfiguracji na bootowanie z karty SD po resecie. Zamiast BIOSa laduje sie wtedy plik z nazwa BOOT.BIN a ten zdaje sie moze byc jakikolwiek, wedle upodoban.
Do BIOSa mozna wejsc zawsze z CTRL+reset.
Co do kombinacji C=+reset i wrzucaniu do fastload\'u Actiona natychmiast po resecie to niewiem, ale pobawie sie, zobaczymy co wyjdzie...
Drukuj
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
Do góry
« poprzedni
następny »