Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: MMC Replay - to i owo  (Przeczytany 2127 razy)

pajda

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2009, 10:11 »

V-12 napisal:

Tak, to ja - sprzedalem swojego MMC Replay\'a na Allegro w zeszlym roku, bo byl dla mnie po prostu niewygodny w obsludze. Szybka przesiadka na 1541U zakonczyla sie pelnym zadowoleniem \"Smile\". Ja do MMC Replay\'a uzywalem karty microsd 1 GB z adapterem. Zakupilem takze 8GB SDHD ale z MMC Replayem ona nie dzialala, za to z 1541U smiga bez problemu. Teraz jest taki paradox, ze wieksza karte pamieci mam w C64, anizeli w aparacie fotograficznym \"Very

Kurde fajne to tylko dlaczego takie drogie?
Podobne zabawki do Atari mozna kupic od 70-100 zlotych.
No i fajne jest to, ze tam zabawka emuluje nam normalnie stacje i wsio dziala tak jakby byla podlaczona normalna stacja dyskow (gry, dema itp. z plikow emulatorowych.)

Generalnie a to jakies inne zastosowanie niz kopiowanie .d64 na zwykle dyskietki, odpalanie w locie plikow prg i player sidow?
Bo jak nie to to troche niespecjalne.
Czy w tych pluginach o ktorych piszecie sa jeszcze ciekawe wynalazki?

leming__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Marca 2009, 10:21 »
Pajdek MMC to stary grzmot, teraz jest 1541U praktycznie to samo ino emuluje stacje. Nie czytasz forum  :p

pajda

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Marca 2009, 10:26 »

leming napisal:
Pajdek MMC to stary grzmot, teraz jest 1541U praktycznie to samo ino emuluje stacje. Nie czytasz forum  :p

To co mi tu stare grzmoty opisujecie?!

leming__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Marca 2009, 10:33 »
no bo se kupil starego \"Smile\" dla niego to nowe, 10 lat pozniej \"Smile\"

splatterpunk__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Marca 2009, 15:53 »
Zara zara, panie kierowniku \"Smile\"

Przede wszystkim MMC Replay jest stosunkowo nowym wynalazkiem.
Bazuje na wczesniejszych produktach: MMC64 i Retro Replay\'u.
Jest to pierwszy uklad tego typu jaki nabylem, niestety jeszcze nie mialem przyjemnosci z 1541U, ale mojego cacka jeszcze dlugo sie nie pozbede, dla kazdego cos milego, fakt, drogo, ale przynajmniej wiadomo gdzie i za ile mozna kupic, istnieje konkretny, latwy do znalezienia w sieci reseller tego urzadzenia. No i z niecierpliwoscia czekam na kolejne update\'y i pluginy.

Pajda: ostatnio z uzyciem mojego skarbu ogladalem dema (\"Error 23%\", \"WW3\") w formacie .DFI dzieki ktoremu produkcja dogrywa sie bezposrednio z karty SD a nie ze stacji. Wystarczyl plugin .DFI \"Smile\"

splatterpunk__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2009, 15:58 »

Cytat:
A tak przy okazji dzisiaj pojawil sie MMC64 na Allegro.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=585827624

Gosc jakos nie przylozyl sie do wyciecia otworow. Ja to swoje rowniutko pilniczkiem wycinalem.

Ja swoje otworki zrobilem lutownica ^_^
Prawie rowno wyszlo  \"Cool\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Marca 2009, 17:24 »

splatterpunk napisal:

Cytat:

Gosc jakos nie przylozyl sie do wyciecia otworow. Ja to swoje rowniutko pilniczkiem wycinalem.

Te okragle ma diody to najpierw dopasowalem obudowe, potem zaznaczylem, w ktorym miejscu beda diody i zrobilem dziurki ostrym srubokretem \"Smile\" A otwory na Ethernet i karte SD juz jechalem pilnikiem \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

pajda

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Marca 2009, 09:53 »

V-12 napisal:

splatterpunk napisal:

Cytat:

Te okragle ma diody to najpierw dopasowalem obudowe, potem zaznaczylem, w ktorym miejscu beda diody i zrobilem dziurki ostrym srubokretem \"Smile\" A otwory na Ethernet i karte SD juz jechalem pilnikiem \"Smile\"

Za te piniadze i jeszcze handmade trzeba odpierdalac \"Smile\"

booker__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Marca 2009, 10:17 »

splatterpunk napisal:
Mam nadzieje ze posiadaczy tego bajeru bedzie w Polsce coraz wiecej. Zachecam do kupna, uklad jest wart swojej ceny.

MMC Replay jest ok, jednak nic co ma swoj loader bez podkretki nie pojedzie, wiec mimo wszystko wiecej sensu ma kupienie 1541U.
Cena nie jest wiele wyzsza, aczkolwiek czas realizacji zamowienia na ten moment to nadal porazka.

Generalnie nie kosze tej idei, zeby robic karty do komcia bez wspierania stacji dyskow, no ale... :]

leming__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Marca 2009, 11:10 »
Pajdek wlacz se emulator i nie marudz :p

andrus64__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Marca 2009, 18:20 »

pajda napisal:

Podobne zabawki do Atari mozna kupic od 70-100 zlotych.

\"Wojna\" Atari vs. Commodore trwa... \"Wink\"

Osobiscie bym wybral 1541U... ale nie mam kasy, wiec nie bede sie odzywac.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Marca 2009, 21:01 »
co do atari to to ,ze jest tanie wynika ze jest to proste, tam pojecie korzystania z nowych urzadzen jest sprawa systemowo prosta (vs c64) wiec nowe urzadzenia nie musza emulowac czegos zrobionego w 198X.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

pajda

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Marca 2009, 12:08 »

kisiel napisal:
co do atari to to ,ze jest tanie wynika ze jest to proste, tam pojecie korzystania z nowych urzadzen jest sprawa systemowo prosta (vs c64) wiec nowe urzadzenia nie musza emulowac czegos zrobionego w 198X.

A i owszem, wynika to ze specyfikacji Atari  i latwosci podlaczania urzadzen przez port SIOport vs USER PORT w C64 - zalety i wady obu znam \"Smile\"

Tylko zastanawia mnie wydanie paru stowek na cos co pozwala w zasadzie na odpalanie i w miare latwe przenoszenie plikow PC<>C64 i odtwarzanie SIDow. Do kodowania (o ile mialbym to jeszcze robic \"Smile\" wolalbym dalej uzywac +60KB ktore mam w C64 + XM1541, ewentualnie jakis crossassembler i odpalanie na real C64. Albo pokonfigurowac sobie wszystko i pracowac na emulatorze a jakies powazniejsze testy (cyklowanie & stuff..) probowac na C64 zrzucajac jak wyzej.

Kolekcjonersko wolalbym sobie kupic w podobnej kasie REU albo faktycznie to 1541U.
No ale nie neguje, jak komus sprawia to przyjemnosc to OK.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Marca 2009, 08:33 »
Chociaz temat przewodni to MMC Replay, to powiem, ze 1541U ma wbudowana pamiec 16MB i mozna ja obslugiwac bez problemu jako REU w dowolnej przez siebie wybranej konfiguracji. No i jest to szalenie wygodne rozwiazanie dla osob, ktore np. nie maja juz stacji dyskow, albo np. nie chce im sie zonglowac tona dyskietek. +60k pracuje tutaj bez zadnych problemow, a przy pracy z MMC Replayem bardzo przeszkadzalo mi to, ze po nacisnieciu reset+c= wskakiwalo mi do menu MMC Replaya, a nie do fastloadera actiona.

Ja posiadam 1541U z Ethernetem, w 100% kompatybilnych z RR Netem, transferuje stuff po lanie i zapomnialem juz, co to jest kabelek xe1541, a star commadera uzywam tylko do zarzadzania plikami. A gdy trzeba wiecej plikow na raz przetransferowac, wystarczy wyjac karte SD z 1541U i podlaczyc do peceta.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

leming__

• Gość
MMC Replay - to i owo
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Marca 2009, 09:41 »

Cytat:
+60k pracuje tutaj bez zadnych problemow, a przy pracy z MMC Replayem bardzo przeszkadzalo mi to, ze po nacisnieciu reset+c= wskakiwalo mi do menu MMC Replaya, a nie do fastloadera actiona.

ty misiek ale pierdolisz, ze co ci przeszkadzalo, koder jestes to nie mogles se zmienic? \"Smile\" w MMC se mozesz romy wgrywac, przegrywac, zmieniac, robic co chcesz przeciez...